Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
mācību atvaļinājums К списку тем
Sheila 15.05.2006 09:24
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Ответы (13)
Darba likums
157.pants Mācību atvaļinājums
(1) Darbiniekam, kurš, nepārtraucot darbu, mācās jebkura veida izglītības iestādē, saskaņā ar darba koplīgumu vai darba līgumu piešķir mācību atvaļinājumu ar darba samaksas saglabāšanu vai bez tās.
(2) Darbiniekam valsts eksāmena kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir mācību atvaļinājumu, kas nav īsāks par 20 darba dienām gadā, par šo laiku izmaksājot vidējo izpeļņu.
(1) Darbiniekam, kurš, nepārtraucot darbu, mācās jebkura veida izglītības iestādē, saskaņā ar darba koplīgumu vai darba līgumu piešķir mācību atvaļinājumu ar darba samaksas saglabāšanu vai bez tās.
(2) Darbiniekam valsts eksāmena kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir mācību atvaļinājumu, kas nav īsāks par 20 darba dienām gadā, par šo laiku izmaksājot vidējo izpeļņu.
tad jautājums-vai drīkst piešķirt tikai 10 dienas, ja tas ir apstiprināts pagasta nolikumā?
Sheila 15.05.2006 09:30
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Nolikumā ir apstiprināts, ka piešķir 10 apmaksātas mācību atvaļinājuma dienas. Tad sanāk...10 apmaksātas dienas un 10 vidējās izpeļņas dienas
Sheila 15.05.2006 09:35
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Rodas jautājums - Vai nolikums var apstrīdēt likumu?
Sheila 15.05.2006 09:40
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Если в законе сказано: не меньше 20 дней, то не должно быть и у Вас в Положении меньше этого. По-моему, так.
Atvaļinājums nepieciešams man pašai-bakalaura darba izstrādei! tikaiko lai tagad dara? Negribās iet pie priekšnieces un apstrīdēt viņas iztrādāto nolikumu, ka man pienākas 20 dienas, nevis 10. Bet vai viņa drīst man tās otrās 10 dienas neapmaksāt? It kā jau pēc vidējās izp. būtu jāapmaksā?
Sheila 15.05.2006 09:50
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Она не имеет права предоставить Вам отпуск меньше 20 дней и не имеет права Вам и не оплачивать. По среднему оплачивается тем, у кого аккордная зарплата:
(2) Darbiniekam valsts eksāmena kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir mācību atvaļinājumu, kas nav īsāks par 20 darba dienām gadā, par šo laiku saglabājot darba algu. Ja darbiniekam noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu.
А вот ссорится или нет, тут Вам самой решать. Хотя Вы можете и частями эти 20 дней взять, я так думаю.
(2) Darbiniekam valsts eksāmena kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir mācību atvaļinājumu, kas nav īsāks par 20 darba dienām gadā, par šo laiku saglabājot darba algu. Ja darbiniekam noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu.
А вот ссорится или нет, тут Вам самой решать. Хотя Вы можете и частями эти 20 дней взять, я так думаю.
Irena22, bet vai likuma 157 pants (1) nenosaka,[.... piešķir mācību atvaļinājumu saglabājot darba samaksu vai bez tās]. Jo ja var arī nesaglabāt algu, t.i. nemaksāt, tad es labāk strādāju.
Sheila 15.05.2006 09:57
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Un kad es varu ņemt ikgadējo atvaļinājumu? Vai varu ņemt jūnijā (jo tad vidējā izp. sanāk lielāka)formāli, jo reāli priekšniecība atļauj ņemt pa daļām
Sheila 15.05.2006 09:59
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Uz atvaļinājumu bakalaura darba izstrādei attiecas 157.2. 157.1 attiecas uz atvaļinājiem sesiju kārtošanai u.tml Mācību atvaļinājums ir papildus atvaļinājums. Tā dēļ nezūd tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu.
Lienebe PALDIES par atbildi-tieši tas (157.2 un 157.1 atšķirība) man visvairāk jauca galvu. Paldies visiem:)
Sheila 15.05.2006 12:54
202 сообщения на сайте
202 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть