Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Darbs atvaļinājuma laikā К списку тем

Ella777 15.06.2006 15:38
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
Ответы (16)
В отпуске работать не положено.
Если приходите на работу, то надо прерывать отпуск взаимным соглашением. За работу платится обычная зарплата, за отпуск отпускные.
Если приходите на работу, то надо прерывать отпуск взаимным соглашением. За работу платится обычная зарплата, за отпуск отпускные.
Labi! DL ir teikts, ka divām nedēļām jābūt nepārtrauktām, vienalga kurām, tad jāiekārto tā, lai neparādās (ar parakstiem uz dokumentiem), ka esi strādājis divas nedēļas no vietas. Labi par pamatdarbu, bet ja tas saistīts vēl ar komisiju protokolēšanu? Nav nekādas atšķirības vaine?

Ella777 15.06.2006 15:53
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
Смотря что протоколируете. Если это связано с выполнением рабочих обязанностей в рамках трудового договора, то не положно в отпуске работать.
Если у вас есть личный интерес в той комиссии, то личными делами можно заниматься и в отпуске.
Если у вас есть личный интерес в той комиссии, то личными делами можно заниматься и в отпуске.
Вызвать из отпуска можно только для выполнения работы, связанной с ликвидацией последствий стихийного бедствия и пр. Понятие "незаменимый" является следствием плохой организации труда. Руководитель должен так организовать работу, чтобы в случае отсутствия любого работника производственный процесс продолжался. Вель не дай бог вы ляжете на операцию, вас с операционного стола тоже отзывать будут?
Поэтому гуляйте весь положенный отпуск хотя бы непрерывные
недели.
Совет руководителю. Нынче работники становятся грамотными. Вы их отзовете из отпуска, а он на вас пожалуется в инспекцию по труду, а то и в суд.
Поэтому гуляйте весь положенный отпуск хотя бы непрерывные
недели.
Совет руководителю. Нынче работники становятся грамотными. Вы их отзовете из отпуска, а он на вас пожалуется в инспекцию по труду, а то и в суд.
А если бух- адын?;)

F4 15.06.2006 18:38
843 сообщения на сайте
843 сообщения на сайте
Раз возникает вопрос - почему адын, значит надо принять еще одного. ИМХО.

Inst 15.06.2006 19:27
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Вам самим не смешно?:)))
Это был просто обмен "приветствиями" с ЮЛ. Давно ее небыло.
Это был просто обмен "приветствиями" с ЮЛ. Давно ее небыло.

F4 15.06.2006 19:28
843 сообщения на сайте
843 сообщения на сайте
Так и это обмен приветствиями с Вами...

Inst 15.06.2006 19:30
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Paldies meitenes!Nav jau neaizvietojamu darbinieku, ir tikai citu darbinieku nevēlēšanās kautko darīt pilnīgi svešu, savā ikdienas darbā neierastu. Ir cilvēks, kas varētu darīt savienojot ar darba pienākumiem, bet...tad es labāk pati izdaru!Mani vairāk interesēja pareiza noformēšana dokumentos, lai pēc tam nerodas jautājumi par darbu atvaļinājuma laikā.

Ella777 16.06.2006 08:31
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
Ja nekas nav jāparaksta , tad strādājiet cik patīk. Ja jāparaksta , tad ja iespējams pie sava paraksta norādiet datumu kad nebijāt atvaļinājumā ja arī parakstiet atvaļinājuma laikā.Tad nevarēs "piesieties".
Отзыв из отпуска. Свой бизнес 42/24.10.05.

Inst 16.06.2006 10:05
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Taisnība jau ir jāiet atvaļinājumā, bet ja ir trīs darbinieki valdes loceklis, grāmatvedis un strādnieks, kā grāmatvedis lai aiziet atvaļinājumā? Ņemt svešu cilvēku savā uzņēmumā?
Man deva padomu, lai uzraksta Rīkojumu par atsaukšanu no atvaļinājuma, "darba izdarīšanai" un miers, tad arī samaksāt varēšot.Man jau gribās, lai atvaļinājumu pagarina par tām dienām, bet dzīvē jau visādi notiek! Grāmatveži ir cilvēki, kuriem nekad nav normāla atvaļinājuma, vismaz tiem, kurus es pazīstu!Novēlu Jums, lai tā nebūtu vienmēr, un priecīgus Līgo svētkus!

Ella777 22.06.2006 08:49
36 сообщений на сайте
36 сообщений на сайте
Ja Jūs atsauc no atvaļinājuma un nepagarina atv.laiku tad jāatmaksā saņemtā atvaļinājuma nauda, cik man šķiet. Jo Jūs taču par tām dienām saņemsiet algu!
Mana prakse - rīkojums par atsaukšanu no atvaļinājuma (neaizmirstiet, ka jāparakstās uz rīkojuma, ka piekrītat), kurā minēts kad jāizņem neizmantotais atvaļinājums.
Mana prakse - rīkojums par atsaukšanu no atvaļinājuma (neaizmirstiet, ka jāparakstās uz rīkojuma, ka piekrītat), kurā minēts kad jāizņem neizmantotais atvaļinājums.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть