Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
atvaļinājumi - pierādīšana К списку тем
atvaļinājumi - pierādīšana
Mīļās dāmas! man ir tāda lieta, ka gribas noskaidrot vai tikai ar ieniegumu un rīkojumu var pierādīt, ka atvaļinājums ir bijis?
redz, ir tāda lieta, ka mūsu direktors nemaksā atvaļinājumu naudas, nē, nu mēs ejam atvaļinājumos, bet oficiāli atvaļinājumu nauda netiek maksāta.
sakiet, pieredzējušās, kā mēs pierādīsim vid vai darba inspekcijai, ka atvaļinājumi bijuši, tad pietiek ar rīkojumu un iesniegumu vai vajag arī kādu grāmatvedības dokumentus?
Ответы (20)
Algu sarakstos taču parādās atvaļinājuma nauda, jābūt arī grāmatvedības izziņai par atvaļinājuma aprēķinu.
Kā var nemaksāt atvaļinājuma naudu? Tā nemaz netiek aprēķināta un izmaksāta. Lai pierādītu, ka atvaļinājums ir noticis, vajag iesniegumu + rīkojumu (tiem jābūt parakstītiem gan no darbinieka, gan no darba devēja puses), un izmaksātai atvaļinājuma naudai (ja maksā caur kasi, tad algu sarakstā arī jābūt darbinieka parakstam).
Если бы надо было доказать, что в отпуске не были, можно было собрать документы с вашими подписями (на отчетах, договорах, в журналах)за период фиктивного отпуска... Если у вас компьютеры индивидуального пользования - можно распечатать таблицу с временем включения и периодом работы компьютера...
Вы случайно не в торговой сети Бета работаете?У них это запросто-заставляют работников расписываться в ведомостях ,а денег шишь...Когда только этот беспредел кончится???(((
Ведь никто никого не заставляет подписываться насильно, если работника не устраивают такие порядке, пусть там не работает, сейчас работ хватает, особенно в торговле.
А что Вы за свой счет так сказать?
Наверно в бухгалтерии все Ок.
nē, nē mums viss kārtībā tajā ziņā, ka mēs arī ejam to laiku atvaļinājumā, tikai neviens nemaksā atvaļinājuma naudu.
nu tad vnk priekš kārtības es domāju vai, ja atnāk pārbaude un redz, ka pēc grāmatvedības dok. atvaļinājuma nauda nav maksāta, nav nepatikšanas??
Protams , ka IR NEPATIKŠANAS. Kā tad Jūs iedomājieties. Jūs RUPJI pārkāpjiet DL un paredzu nepatikšanas ne mazās.
Varbūt atvaļinājuma naudu jums izmaksā kopā ar algu??
Ir jāskatās kāda veida dokumentus jūs parakstat, un ieteiktu arī šādos gadījumos visu, ko paraksti - nokopēt-priekš sevis.
Varbūt jums dod parakstīt rīkojumu nevis par kārtējo atvaļinājumu, bet par bezalgas?
Ja ir kārtējais atvaļinājums, tad atvaļinājuma nauda OBLIGĀTI jāmaksā.
Gadījumā, ja jums formē bezalgas atbvaļinājumu, tad ejot prom no darba Jums par visu periodu jāizmaksā kompensācija par neizmantoto atvaļīnājumu, un jāizmaksā pēdējā darba dienā.
Ja nemaksā, droši var izsaukt darba inspekciju-tad noteikti visu samaksās
Felix, kā intereses Jūs pārstāviet darba devēja vai darba ņēmēja ?
Nē, nē mīļās meitenes:)
es redzu, ka Latvijas kopējā situācija ir uzlikusi savu zīmogu uz mūsu attieksmi. bet mums ir labs uzņēmums, un es esmu direktora asistents, tā ka no vienas puses es esmu gan DD pārstāvis gan darbinieku:)
man vnk ir uzdevums pastāstīt manam direktoram nu ko mēs atkal daram nepareizi (bet tas ir tikai dēļ nezināšanas) kopš manas atnākšanas es jau ļoti daudzas lietas esmu izlabojusi, bet ir vēl daudz kas palicis..:)
un šī laikam ir vēl viena lieta
un tā kā es pati raksti visus rīkojumus, es labi zinu ko rakstam un ko parakstam, tur problēmu nav!
gribas tikai novēlēt, lai beidzot DD vairāk sāktu rūpēties par darbiniekiem, tad mēs nebūtu tik aizdomīgi un vairāk laika varētu veltīt darbam, vai ne?
Felix, tā arī nesapratu vai tad tie darbinieki to atvaļinājuma NAUDU ir saņēmuši vai nav.Visdrīzāk tad jau ir ( es gan sapratu pretējo), ja rakstiet , ka ir labs uzņēmums. Tikai tad īsti nesaprotu kāds bija jautājuma mērķis.
nu varbūt man ar to jautājuma formulēšanu ir tā kā ir:)
jautājums ir par to - ka atvaļinājums ir, bet atvaļinājuma naudas nav!
naudu pārskaita kā parasti, vnk algu, kā katru mēnesi
Nu tagad saprotu , ka atvaļīnājums nauda ir aprēķināta un tikai pie pārskaitīšanas nav nosaukta kā atvaļinājuma nauda , bet tiek pārskaitīta kopā ar algu zem algas nosaukuma. Nu tad jau viss ir atšīfrējams pēc atvaļinājuma aprēķina un nekādas problēmas nebūs:)
Я-то думала, что отпускные рассчитывают, но денег не дают. А оказывается - "не так назвали".
nu ko tad nozīmē atvaļinājuma aprēķins? vai tas ir tas pats šajā gadījumā kas alga? to var ņemt vērā kā atvaļinājuma naudu?
Феликс, да спросите у своего буха, вам все покажут, как расчет выглядит.
Я тоже в перечислении не пишу(лениво заготовку менять) отпускные;)
Ерундой занимаетесь. У бухгалтера все узнать -дело 2 мин, а вы с 29 июня выясняете;)
tur jau tā lieta, ka mums viss nav tik vnk
mums grāmatvedību kārto sieviete, kas strādā patstāvīgi citā vietā un ar kuru direktors pats personīgi sazinās, kuru es vispār neesmu redzējusi nekad:)
un kāpēc es vispār sāku šo diskusiju, bija tas ka tieši man visu laiku ir jāuzzin un jāpierāda direktoram kas ir obligāti vajadzīgs un kas ne, viņš pats pārskaita algas, grāmatvede iesaistās pēc vajadzības
bet vispār paldies jums par izturību, lasot šos manus neskaidros jautājumus:)
kopumā man ir skaidrs viens - atvaļinājumu nauda var nebūt pārskaitīta uz atvaļinājuma sākumu, to var izmaksār arī kā vnk kārtējo algu
bet varbūt vēl pēdējais jaut. - redz, iepriekšējās darba vietās bija tā, ka atvaļinājuma nauda, atkarībā no tā kurā mēnesī ņem un cik tu esi nostrādājis varēja atšķirties, un varēja sagadīties tā, ka mēneša ienākumi varēja būt nedaudz lielāki vai mazāki, tiesa? Tad kā tad manā gadījumā? algai jābūt mainīgai tai mēnesī?
Ja mainīga ir alga pa mēnešiem , tad mainīgs būs arī atvaļinājums atkarībā no tā cik kurā 6 mēnešu komplesā nopelnīts un dienas nostrādātas.Var "iekrist"lielāka vai mazāka alga un līdz ar to "iekrist"lielākā vai mazāka atvaļinājuma nauda.Betatvainojiet liekas , ka lielas skaidrības Jums par šiem jautājumiem nav
nē, nu man jau vispār nav!:))
jo man ar grāmatvedību galīgi nav nekāda sakara!
man vajag tikai info
Закрыть
Краткое описание нарушения