Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Līgums par zemes pirkšanu К списку тем
Līgums par zemes pirkšanu
Labdien, lūdzu dodiet man padomu.
Noslēgts līgums par zemes pirkšanu, līgumā zemes cena norādīta eiro un pārrēķināts pēc LB kursa latos.
Apmaksa ir veikta gan latos gan eiro.
Kā man būtu pareizi iegrāmatot pirkuma summu (vai jātaisa konvertācija)?
Tagad,kad ir veikta visa apmaksa, man pēc grāmatvedības sanāk, ka mēs latos esam pārmaksājuši?
Ответы (11)
Pirkuma summa = Rēķinā norādītā summa
Starpība starp Rēķinā norādīto summu uz Apmaksas summu, Jūsu gadījumā, ir zaudējumi no valūtas kursa svārstībām.
No kādas valūtas konta esi veikusi apmaksu?
Vispār jau visi darījumi, kas veikti valūtā tiek pārrēķināti latos pēc LB noteiktā kursa uz operācijas veikšanas dienu...
Ja maksājumi nav veikti valūtā, bet latos (no latu konta) zaudējumi/peļņa no valūtas kursu svārstībām diez vai būs
"līgumā zemes cena norādīta eiro", - būtu tikai loģiski, ja šo cenu atspoguļotu arī rēķinā pēc LB kursa.
Ja pareizi saprotu, tād apmaksa veikta EUR kā no EUR tā no LVL konta.
Стоимость земли нужно отразить в латах. Курс БЛ для eiro не меняется, разница может быть при конвертации, если покупали eiro.
Cipa5, varbūt varat paskaidrot, kā esat domājusi apmaksa veikta gan LVL, gan EUR
Ja maksājums tika veikts, kā es to sapratu, tad vismaz pie sevis to nogrāmatotu sekojoši:
1210 5310 - zeme EUR / LB kurss
5310 2622 - maksājums EUR / LB kurss
2622 2621 - EUR pirkšana / konvertācijas kurss
8270 2622 - zaudējumi
5310 2622 - maksājums EUR / LB kurss
A ja Jūs patiešām samaksājāt kā LVL tā EUR, tad droši vien naudas saņēmējs konvertēs saņemtos LVL EUR, un, ja pietrūks, paprasīs vēl. Neesmu saskāries ar tādām darbibām gan, jo vienmēr maksāju to summu, kuru atrunā un uzrāda vienā rēķinā vienā valūtā (info un prasību nolūkā, konvertējot pēc LB kursa), tāpēc varētu spiest aplami. Neņemiet ļaunā. Ir gan bijuši gadījumi, kad kopējo summu sadala pa dažādām valūtām, bet tad arī uz katru konkrētu valūtu tiek rakstīts rēķins. Tā ir mana prasība.
Esmu atpakļ, bija pazudis internets.
Jā, zemes cena ir iegrāmatota pēc LB kursa latos.
Pirmā apmaksa veikta latos, bet otrā eiro un veikta konvertācija.
Piemēram:
zemes līg.cena - 9906 EUR,
iegrāmatots D1210; K5310 - 6961.98LVL
Veikta pirmā apmaksa (līg. norādīts, ka jāsamaksā 500EUR) 352LVL - D5310; K26
Izdarīts otrais pārskaitījums 9406 EUR, pēc kursa 0.6974, t.i. 6559.74LVL
un tagad man nekas vairs nesanāk
Nuja... manuprāt, pirmais maksājums nav gluži pareizs - ja es rakstītu rēķinu EUR, tad arī saņemt gribētu tieši EUR, nevis LVL vai kādu citu.
Jūsu situācijā es rīkotos tā:
- aizskaitītu viņiem 500 EUR
- paprasītu atpakaļ samaksātos LVL
...neizslēdzu arī citus variantus, bet tos lai dod citi.
Domāju, ka tas nebūs iespējams, jo pārdevējs bija privāta persona, kura naudu noteikti jau ir notērējusi.
Tāds nu ir mūsu darbs, direktori dara, bet mums grāmatvežiem jādomā kā pareizi visu izdarīt pēc tam.
Не надо ничего переделывать. Разницу 50,24 покажите Д5310 К8170. Это разница при конвертации, так как банк Вам сконвертировал по курсу, отличающемуся от курса БЛ.
Закрыть
Краткое описание нарушения