Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Bērna kopšanas atvaļinājums LŪDZU PALīDZĒT К списку тем

An-na 19.07.2006 17:21
141 сообщение на сайте
141 сообщение на сайте
Ответы (12)
Pirmkārt - vai tam ir kāda materiāla nozīme? KoJums maina parasts vai neparasts bezdarbnieks?
Otrkārt- kad Jums beidzās B lapa, grāmatvedim vajadzēja iesniegt VID-ā ZIŅAS par Jums, ka esat bērnu kopšanas atvaļinājumā (kods 40).Kad tas beidzas un sākat strādāt- atkal jādod ziņas-(kods 11) No turienes arī soci zinātu bērnu kopšanas atvaļinājuma beigu datumu.
Otrkārt- kad Jums beidzās B lapa, grāmatvedim vajadzēja iesniegt VID-ā ZIŅAS par Jums, ka esat bērnu kopšanas atvaļinājumā (kods 40).Kad tas beidzas un sākat strādāt- atkal jādod ziņas-(kods 11) No turienes arī soci zinātu bērnu kopšanas atvaļinājuma beigu datumu.

Velta50 19.07.2006 18:47
280 сообщений на сайте
280 сообщений на сайте
ja man būs bezdarbnieka tatuss - tad es nesanemsu bezdarbnieka pabalstu, t.k. pedejo pusoru gadu es skaitijos darba, bet alas nebija, ja man bus bezdarbnieka statuss berna kopsanas del - tad man pienacas pabalsts 3 menesi 54 Ls, 3 menesi 40,50Ls un tris menesi 27 Ls (iznemot tos menesos kad pieskir stipendijas), d.d. iesniedza 40 kodu no pirmas slimibas dienas, līdz ar to man mainijas visi datumi kaos man bija janodod dokumentus. Bet VSAA man paradija izdruku, kura var redzet ka atvalinajums beidzas 30.06.06., d.d. zinojuma tada datuma vispar nav. Drosi vien ka kada izzina bija nepareizi uzrakstits sis datums, gramatvedis nevareja atrast izzinas kopiju un ko darit es pat nezinu.

An-na 19.07.2006 20:26
141 сообщение на сайте
141 сообщение на сайте
ja nemaldos ziņas ar 40 kodu sniedz tad, kad bērniņš ir piedzimis un ir beidzies pēcdzemdību atvaļinājums, bet jaunā māmiņa darbā neatgriežas, bet gan uzrakstot iesniegumu par bērna kopšanas atvaļinājuma piešķiršanu dodas kopt mājās bērniņu. Grūtniecība taču nav slimība, un ņemot vērā to, ka 40 kods- Darba ņēmējam ir piešķirts bērna kopšanas atvaļinājums, tad jau B lapa (pēcdzemdību slimības lapa) ir noslēgta.
bet vai tagad pēc jaunajiem likumiem gadījumā nav bērna kopšanas atvaļinājums 1 gadu nevis 1,5 gadus? īsti gan nezinu, bet man šķiet, ka bērna kopšanas pabalstu maksā tikai gadu.
Domāju, ka šajā forumā diezin vai Jūs saņemsiet atbildi, ko darīt, tas Jums jāskaidro ar darba devē'ju un ar VSAA, turklāt, ja pēcdējā gada laikā nav bijis algas, tad bezdarbnieku pabalstu rēķina no minimālās algas (nav jau kā rakstāt, ka nesaņemsiet neko) un tai laikā, kad es pēc bērna kopšanas atvaļinājuma stājos bezdarbnieku uzskaitē- jaunajām māmiņām nedalījās bezdarbnieku pabalsti pa 3 mēnešiem- visus 9 mēnešus maksāja vienu un to pašu summu (tā nesamazinājās).
Vēl jautājums, vai nevarat dabūt darbu pie tā paša darba devēja vai pie cita (vai vispār gribat atsākt strādāt vai tikai saņemt lielāku bezdarbnieka pabalstu)? Vai arī problēma nav tajā, bet vienkārši naudā?
Domāju, ka šajā forumā diezin vai Jūs saņemsiet atbildi, ko darīt, tas Jums jāskaidro ar darba devē'ju un ar VSAA, turklāt, ja pēcdējā gada laikā nav bijis algas, tad bezdarbnieku pabalstu rēķina no minimālās algas (nav jau kā rakstāt, ka nesaņemsiet neko) un tai laikā, kad es pēc bērna kopšanas atvaļinājuma stājos bezdarbnieku uzskaitē- jaunajām māmiņām nedalījās bezdarbnieku pabalsti pa 3 mēnešiem- visus 9 mēnešus maksāja vienu un to pašu summu (tā nesamazinājās).
Vēl jautājums, vai nevarat dabūt darbu pie tā paša darba devēja vai pie cita (vai vispār gribat atsākt strādāt vai tikai saņemt lielāku bezdarbnieka pabalstu)? Vai arī problēma nav tajā, bet vienkārši naudā?
CLEO isteniba sakot ka galvena problema ir nevis naudas del (kaud ja tas pienakas tad es gribu to sanemt), bet ka paslaik pietruk bernu darzu un labakaja gadijuma mes sagaidisim to pec 2 gadam (kad bernam bus 3-4 gadi), man vispar nav kur bernu atstat (pie tam ka es vel baroju ar kruti), auklitai man jamaksa lielaku naudu neka es sanemu darba. Pats pretigakais ka lidz berna piedzimsanai es 2 darba vietas stradaju par gramatvedi (no 2002. gada) un tur ar dokumentiem bija vis OK, bet 3 vieta - kads murgs, it ka liels uznemums, gramatvedis strada ne pirmu dienu.... ko teikt ka vina man parastu izzinu VSAA uztaisija no 5 reizes: pats smiekligakais ka vina pat nezinaja ka darba likuma pastav konkrets pants sakara ar atlaisanu no darba, izzina uzrakstija to kodu kuru raksta VID zinojuma. Es ari neesmu parliecinata dazos jautajumos, bet es pieteicos kvalifikacijas paaugstinasanos kursos, kad ir laiks tad lasu forumus.

An-na 19.07.2006 23:10
141 сообщение на сайте
141 сообщение на сайте
А Вы писали заявление, с какого и по какое число Вам предоставить отпуск по уходу за ребёнком? Бухгалтер самовольно не имеет права такие вопросы решать. Вы могли, например, пожелать использовать этот отпуск по частям - законодательство это предусматривает. Я думаю, Вам нужно требовать, чтобы на предприятии переделали этот ziņojums. Я думаю, если будут против, можно даже судом пригрозить.
piekrītu Martinas, Jums virpism viss jānoskaidro darbavietā, jo kamēr darbavieta nebūs iesniegusi atskaišu labojumus, tikmēr VSAA Jums ne ar ko nespēs palīdzēt.
Mazliet precizēšu:
- bērna kopšanas atvaļinājums ir 1,5 gada nevis līdz bērniņam ir 1,5 gads;
- māmiņas algu maksā līdz bērna gadiņam nevis ģadu (tātad tikai 10 mēnešus;
- līdz bērniņa 2.dzimšanas dienai māmiņai maksā pabalstu Ls 30.
Tādēļ pieprasiet darba vietā Jūsu datu precizēšanu.
Draudiet ar ko gribat, bet Jūsu problēmu pirmssākums ir D.D. ziņas.
(pamatojums - 1003. MK noteikumi)
- bērna kopšanas atvaļinājums ir 1,5 gada nevis līdz bērniņam ir 1,5 gads;
- māmiņas algu maksā līdz bērna gadiņam nevis ģadu (tātad tikai 10 mēnešus;
- līdz bērniņa 2.dzimšanas dienai māmiņai maksā pabalstu Ls 30.
Tādēļ pieprasiet darba vietā Jūsu datu precizēšanu.
Draudiet ar ko gribat, bet Jūsu problēmu pirmssākums ir D.D. ziņas.
(pamatojums - 1003. MK noteikumi)
Ja ta ir, bet es nevaru saprast no kurienes VSAA nem atvalinajuma beigu datumu, varbut kads zina?
ceresu ka vis bus kartiba, kad d.d. izlabo sakuma datumu

An-na 20.07.2006 15:25
141 сообщение на сайте
141 сообщение на сайте
Martinas
Ja uhodila v otpusk na 1 god i 6 mesecev i na ves srok srazu ze, no kak vijasnilos to u bugaltera ne sohranils nikakih dokumentov na etot scet, ona daze ne vnisla v moju kartocku svedenija o prodolzenii bolnicnogo B , kot posle rozdenija rebenka daetsa, voobse ja postavila v izvestnost hozajku firmi, i predupredila cto esli mne ne nacisljat posobie, to ej samoj prideta mne ego platit. Mozet so storoni eto vigljadit ne krasivo, no celovek dolzen otvecat za posledstvija svoe raboti!
Ja uhodila v otpusk na 1 god i 6 mesecev i na ves srok srazu ze, no kak vijasnilos to u bugaltera ne sohranils nikakih dokumentov na etot scet, ona daze ne vnisla v moju kartocku svedenija o prodolzenii bolnicnogo B , kot posle rozdenija rebenka daetsa, voobse ja postavila v izvestnost hozajku firmi, i predupredila cto esli mne ne nacisljat posobie, to ej samoj prideta mne ego platit. Mozet so storoni eto vigljadit ne krasivo, no celovek dolzen otvecat za posledstvija svoe raboti!

An-na 20.07.2006 15:33
141 сообщение на сайте
141 сообщение на сайте
А заявление-то писали? А себе экземпляр с отметкой о приёме оставили? Если нет и она найти не может, сделайте это всё задним числом, и пусть бухгалтер на основании этого заявления пересдаст зинёюмсы.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть