Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nodokļu kariņa!!!
Sakiet lūdzu, ja darbinieks strādā 2 darba vietās, tad viņam vienā darba vietā ir nodokļu grāmatiņa, bet otrā vietā nodokļu karte????? Vai tā vēl joprojām ir vai kaut kas ir izmainījies, jo pa ausu galam esmu dzirdējusi, ka kartiņas vairāk nav. Tad kādi dokumenti man ir jāpieprasa pieņemot darbinieku darbā, kā otrā darba vietā???
Paldies Jums par atsaucību!!!!
Ответы (6)
Pareizi! Kartiņas vairāk nav. No darbinieka jums jāpieprasa iesniegumu un pases kopiju. Un noslēdz ar viņu darba līgumu.
Razve objazatelno kopiju pasporta? Mi zaklju4aem trudovoi dogovor na osnovanii originala pasporta.Onne dolzen bitj prosro4en i t.p. A kak Vi postupaete v slu4ae, kogda v pasporte net propiski? Mozno li zapisatj adres so slov rabotnika i samim opredelitj ter.koddlja pere4islenija IIN ? Esli trebovatj spravku o deklaracii mesta zitelstva, to kakoi srok deistvija etoi spravki? Otvetjte pozaluista, kto stslkivalsja s takimi problemami!
Aljona!! Pieprasot no jaunā darbinieka iesniegumu un pases kopiju, es aprēķinot algu neņemu vērā vai ņemu vērā neapliekamo minimumu-21 latu???? Cik saprotu man nav jāņem vērā neapliekamais minimums aprēķinot darba algu. Vai ne???
Solvitad, Jūs pareizi saprotāt. Neapliekamais minimums nav jāņem vēra (nav nod.grām.)
Ira2.Мое мнение, если прописки нет в паспорте, указываете тот адрес, который назовет работник. Лучше это отметить в заявлении или в договоре( вообщем где есть его подпись). Вы не обязаны выслеживать каждого работника.
Модрис. В правилах 174 есть и п. 2, в котором сказано "pilsētas, novada vai pagasta pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē (turpmāk — iestāde)". Эти правила распространяются только на те учреждения, которые регистрируют жителей.
Документы, необходимые при приеме на работу, перечислены в Законе о труде. А если работник живет не по задекларированному адресу и это выяснится, то ему грозит штраф до 250 латов. Поэтому указывать разные адреса в первую очередь не в его интересах.
И вообще, зачем было бороться 12 лет с наследием тоталитаризма в виде прописки, чтобы сейчас вернуться к справкам?
Pareizi, likumā teikts ka pase ir tikai jāuzrāda. Man praksē bija gadījums, kad VID paziņoja ka esmu nepareizi uzrādījusi personas kodu. Vienīgais pierādījums man bija šī pati neobligātā pases kopija.
Закрыть
Краткое описание нарушения