Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jauns darbinieks un slimības lapa К списку тем
Jauns darbinieks un slimības lapa
Augustā pieņēmām jaunu darbinieku, viņš nostrādāja 6 darba dienas un saslima, iesniedza slimības lapu A. Vidējo algu rēķinu no paredzētās mēnešalgas 370 Ls, dalot ar 23 darba dienām augustā, t.i.16.09 Ls.
Vai es pareizi domāju?
Ответы (9)
A mozet mozno s4itatj ot min zarplati - on ze ewo ne zarabotal eti 370 ls

V ras4ete srednej zarplati mi ze berjom srednjuju za polgoda?????
Piebiedrojos Tanik jautājumam.
Darbinieks nostrādājis 6 darba dienas līdz slimības lapai un nopelnījis 96.54 Ls (no aprēķina 370/23*6) Ja es rēķinu vid.izpeļņu, tad par pamatu ņemu jau nopelnīto un faktiski nostrādātās dienas, nevaru taču šo summu dalīt ar darba dienu skaitu pusgadā.
96,54Ls on zarabotal v etom mesjace , za prediduwie 5 mes nado vzjatj min - 90 Ls i ras4itatj srednjuju za polgoda
Tanik
96,54Ls on zarabotal v etom mesjace , za prediduwie 5 mes nado vzjatj min - 90 Ls i ras4itatj srednjuju za polgoda
- Таник Вы не правы, почитайте закон о Труде.
Lauramc
Darbinieks nostrādājis 6 darba dienas līdz slimības lapai un nopelnījis 96.54 Ls (no aprēķina 370/23*6) Ja es rēķinu vid.izpeļņu, tad par pamatu ņemu jau nopelnīto un faktiski nostrādātās dienas, nevaru taču šo summu dalīt ar darba dienu skaitu pusgadā.
- Vakag ņēmt viņu darba dienas . Bet viņam tikai 6 darba dienas.
Lauramc, īsti nesapratu Jūsu saķuma izteikumu. 'Tagad pilnīgi piekrītu , ka Jums ir taisnība.
Vispirms jāvadās no Darba likuma teiktā: Ja darbinieks nav nostrādājis sešus mēnešus, darba samaksa (nopelnītā) dalāma ar nostrādāto dienu skaitu (no pirmās līdz pirms slimošanas) un tas ir faktiski tā pati dienas vidējā izpeļņa (370 : 23).
75% un 80% rēķināmi no Ls 16,09.
Šeit nav ko prātot, jo šis gadījums konkrēti minēts Likumā.
Закрыть
Краткое описание нарушения