Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
DŅ Apdrošināšana
Ja DD pats maksā par firmas darbinieku apdrošināšanu pret neaimes gadījumiem.
1) Tas ir personificētas izmaksas un to jāpievieno darbinieku algā?
2) rēķinā no AAS "Balva" nav uzrakstīts ka tas ir premija par apdrošināšanu.
3) var būt ka to var klasificēt ka davinājums?
Ответы (3)
Mēs savā uzņēmumā norakstām šo apdrošināšanu uz izmaksām (atkarībā no tā, par kādu periodu apdrošināšana, ja par nākošo gadu tad gan D241 (nāk.per.izmaksas)), un nepievoenojam tās darbinieku algām, bet uzņēmuma nodokļa gada deklarācijā uzrādām kā ar uzņēmēddarbību nesaistītos izdevumus (t.i. norādām 3.ailē). Mēs darām tā, bet grūti pateizkt vai mans risinājums ir tas pareizais! Varbūt kādam ir citādākas domas?
Рита, вы отстаете от жизни. С 2002 платежи страховых премий являются доходом работника. Порядок удержания налогов подробно описан в методических указаниях СГД "О порядке расчета ПНН". Да и до этого так просто нельзя было их списывать на расходы, даже не связанные с хоз.деятельностью. Если не соблюдались определенные условия надо было платить ПНН и ОВГСС.
Liels paldies Maija. Mana uznemuma gada bilanci sastadot piedalas iepriekseja gramatvede un vina man parasti liek sos izdevumus sadi gramatot, vaditajs piekrit tam gramatvedim kuram ir lielaka pieredze, ta ka man nakas pakalauties, tomer pateicoties Jusu noradijumam meginasu sogad pastavet stingrak un turpmak nepielaidisu kludas.
Paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения