Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Valdes loceklis sāk strādāt К списку тем
Valdes loceklis sāk strādāt
Labdien!!!
Lūdzu palīdziet tādā jautājumā.
Uzņēmumā valdes loceklis pirmajā mēnesī darbojas ar vadības līgumu bez atlīdzības un nākamajā sniedza pakalpojumus, par kuriem arī aprēķināju algu. Vai ir jāslēdz darba līgums un vadības līgums jāslēdz?
Un 2. jautājums, ja valdes loceklis sagatavo atskaites VID (atskaites pa nullēm) viņam ir jāmaksā alga obligāti un jāslēdz darba līgums???
paldies
Ответы (17)
Kādus tad valdes loceklis sniedz pakalpojumus?Ja aprēķināta ALGA , tad varētu slēgt darba līgumu , bet cik saprotu tad regulāra ši alga nebūs .Tad nu valdes loceklim pašam jāizšķiras ko viņš darīs.
Valdes loceklis var sagatavot arī atskaites un ja noslēgts vadības līgums vai tas ir atrunāts lēmumā , tad viņa atlidzība var būt 0,00 Ls un darba līgums nav jāslēdz. Tā domāju.
Uzņēmums nodarbojas ar remontdarbiem, tad nu sanāca māju krāsot un par cik uzņēmums tikai attīstās, tad to darīja pats īpašnieks.. - tas nozīmē, ka viņam vajag darba līgumu?
Domāju , ka ja tas ir vienreizējs darbs , tad noslēdziet darbuzņēmuma līgumu .Tā kā par valdes locekli jau ir jābūt iesniegtam ziņas par darba ņēmējiem ar 11 kodu no viņa reģistrēšanas br'8iža UR , tad tagad 3.pielikumā šoreiz uzrādīsiet darba ienākumu VSAOI un IIN summas , UVRN tāpat arišinī gadījumā nebūs tāpat kā pie vadības līguma. Turpmāk kad darbuzņēmuma līgums beidzies valdes loceklim atkal kā valdes loceklim 3.pielikumā kur darba ienākumi , VSAOI un IIN parādīsiet 0,00 un UVRN vietā svītriņu tāpat kā pie darbuzņēmuma līguma.
Ilma, bet ja darbs, ko nevar gluži nosaukt par vadību, ir regulārs, taču neaizņem pāris stundas mēnesī.. Kā jūsuprāt varētu atrisināt šo situāciju?
Uz šo brīdi valdes loceklis darbojas bez atlīdzības. Bet ir pienācis brīdis, kad jāpiestāda rēķins par pakalpojumiem, a novelt "reālu" darbu uz kādu nav iespējams - uzņēmumā viens vienīgs darbinieks.
Būšu pateicīgs par ikviena atbildi.
Bet jau kļūstot par valdes locekli viņš automātiski uzņemas uzņēmuma vadību.Un vadīt uzņēmumu viņš var kaut 24 stundas diennaktī , naktī pārdomājot tā darbību , dienā parakstot dokumentus u.c.. Var noteikt par vadību atlīdzību cik grib, lūdzu tās ir viņa tiesības. Bet var arī gūt iztikas līdzekļus no piem. dividendēm 10000,- Ls noslēdzot gadu un tagad strādāt bez atlīdzības.Nu ja viņš krāso un c. tad kādas problēmas - var noslēgt darba līgumu - maksāt visus nodokļus un krāt naudiņu pensijai .Arī labi:)
Pamēģināsim.

Paldies!
Vai es pareizi sapratu ka teoretiski VALDES loceklis = var nesanemt algu vispar, un vadiit uznemumu tikai "cerot" uz dividendem?
Nusja , Jūs sapratāt
pareizi.No2005.g. novembra grozījumiem likumā par VSAOI tas ir paredzēts , ka valdes loceklis var strādāt neslēdzot darba līgumu , bet saskaņā ar vadības līgumu vai lēmumu vai protokolu veikt uzņēmuma vadību bez atlīdzības.
Nu protams viena uzņēmuma valdes loceklis var strādāt arī pēc darba līguma arī vēl citos uzņēmumos uz saņemt ikmēneša algu tā nodrošinot savu eksistenci un savu uzņēmumu vadīt bez atlīdzības kā vaļasprieku un cerēt uz dividendēm:)
Un ja piemēram valdes loceklis strādā bez atlīdzības, bet tomēr par vienu saimniecisko darbību viņš grib, lai viņam uzskaita algu, man jāsastāda kaut kāds uzņēmuma līgums par šo vienu operāciju?
Domāju , ka līgums katram gadījumam nemaisīs.
Varbūt kāds man varētu atsūtīt paraugu darbuzņēmuma līgumam.
mans e-pasts:
kristiane7@inbox.lv
paldies
Es pareizi saprotu? Darbuzņēmēja līgums būs starp valdes locekli (darbuzņēmējs) un viņa firmu "X" (pasūtītājs). un tad + man vēl būs reāls šāds līgums starp īsto pasūtītāju un uzņēmumu "X"?
Закрыть
Краткое описание нарушения