Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

VSAA К списку тем

VSAA
Opjat hocu poprosit soveta: Esli v avguste sdelan pererascet zarplati za maiju, jūniju un jūliju, to v otcete VSAA v grafe "Precizētie" ja mogu pokazat izmenenija za tri mesjaca odnoj cifroj ili nado delat "precizētie" za kazdij mesjac otdelno???
Ruhmane
Ruhmane 24.08.2006 16:05
9 сообщений на сайте

Ответы (14)

Показываете одной цифрой.
Amuil
Amuil 24.08.2006 16:09
26370 сообщений на сайте
ja tak i sobiralas sdelat...no mne bolee opitnije kollegi skazali, cto nedavno bili izmenenija v zakone, i cto nado popravlat kazdij mesjac... (hotja nigde nicego ne nasla), poetomu i obratilas ka vam! Spasibo!
Ruhmane
Ruhmane 24.08.2006 16:19
9 сообщений на сайте
Почитайте правила о заполнении отчета, там написано, как исправлять.
Amuil
Amuil 24.08.2006 16:25
26370 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/vsaoi/vsaoi_14112000_nr.397.doc

17. Darba devējs precizē darba ņēmēja darba ienākumus un obligātās iemaksas:

17.1. par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša (arī par tām personām, kuras pārskata mēnesī nav darba ņēmēja statusā). Darba devēja ziņojumā norāda darba ienākumu (sestā aile) un obligāto iemaksu (septītā aile) palielinājumu vai samazinājumu;

17.2. par iepriekšējiem mēnešiem pirms šo noteikumu 17.1.apakšpunktā minētā mēneša, izņemot 18.2. un 18.3.apakšpunktā minētos gadījumus. Darba devēja ziņojumā attiecīgi palielināmi vai samazināmi darba ienākumi (ceturtā aile) un obligātās iemaksas (piektā aile).

17.3. par mēnesi, par kuru ir izmaksāta atlīdzība atbilstoši uzņēmuma, graudniecības vai pārvadājuma līguma nosacījumiem, izņemot šo noteikumu 17.1.apakšpunktā minēto gadījumu. Darba devēja ziņojumā norāda par uzņēmuma, graudniecības vai pārvadājuma līguma izpildi aprēķināto atlīdzību (ceturtā aile), obligātās iemaksas (piektā aile) un obligāto iemaksu veikšanas datumu (desmitā aile).

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar MK 06.01.2004. noteikumiem nr.5)

Даже сама не правильно посоветовала.;) более ранние месяца корректируются в текущем месяце.;)
Amuil
Amuil 24.08.2006 16:28
26370 сообщений на сайте
Jālabo ir par katru mēnesi atsevišķi.
Droze
Droze 24.08.2006 16:28
93 сообщения на сайте
Droze lasiet likumdošanu! Jums nav taisnība.
Amuil
Amuil 24.08.2006 16:30
26370 сообщений на сайте
Spasibo, Amuil! Ja tak i dumala, v otcete za avgust odnoj cifroj budut pokazani izmenenija i po dohodam i po soc.naloguza prediduscije mesjaci
Ruhmane
Ruhmane 24.08.2006 16:49
9 сообщений на сайте
Рухмане почитайте внимательно!!!! В отчете за август как исправление Вы будете показывать только исправление за июль, а за июнь и май прибавьте к августу. Так в правилах написано!!
Amuil
Amuil 24.08.2006 16:51
26370 сообщений на сайте
Amuil, piedodiet man protams, bet lai katrs izlasītu tik daudz likumdošanas cik es....tad šeit nebūtu tik ļoti daudz par ko runāt. Nevēlos ar jums strīdēties, bet pēc personīgās pieredzes saku, ka jālabo katrs mēnesis atsevišķi. Tas būtiski ietekmē cilvēka ienākumus, ja viņam pēc tam rodas nepieciešamība kaut ko saņemt no VSAA. Un neesmu to arī gluži nosapņojusi. Varat paskatīties arī Bilances Nr.11(143) 6.2006 numuru 6.lppun MK noteikumus 799.

Bet - jūs protams varat darīt kā vēlaties.
Droze
Droze 24.08.2006 17:05
93 сообщения на сайте
Droze Jūs lasijāt MK noteikumu nosaukumu?

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām

Kāds sakars nodokļumaksātājiem ar to?

Un es pat nocitēju MK noteikumus 397 (17 pants) kur ir teikts par atksiašu labošanu. Bet raksti Bilancē tas ir privātais skats autora.

Tur jau tā lieta ka tas ieteic cilvēka ienākumus un lai cilvēks saslimojot nevarētu sev nelikumīgi pacelt pabalstu (izmainot atskaites) tas arī darīts. Es arī to visu zinu no savas pieredzes, man atskaites par katru mēnesi kādreiz nepieņēma un teica kāpēc (MK noteikumi 397) nezinu varbūt citā VID dienestā var labot un pārkāpt MK noteikumus bet Lielo nodokļu maksatāju pārvalde to nepielauj.
Amuil
Amuil 24.08.2006 17:15
26370 сообщений на сайте
Man ņem pretī tikai par katru mēnesi labotus pārskatus un - jā, es lasīju MK noteikumu nosaukumu. Un šo ''privāto viedokli'' žurnālā pauda VID Rīgas reģionālās iestādes Nodokļu un normatīvo aktu piemērošanas daļas galvenā nodokļu inspektore. Amuil, atvainojiet mani, bet es patiešām nevēlos iegrimt ar jums strīdā. Man vispār nepatīk strīdēties ar cilvēkiem kas sāk ar tekstu par mani personīgi. Mēs viens otru nepazīstam. Pie tā arī paliksim. Ja jums patīk visu laiku stāstīt kā jārēkina atvaļinājuma nauda, kā vidējā izpeļņa utt. - lai tā būtu. Es vienkārši atļāvos izteikt savu pieredzi un to, ko ESMU lasījusi. Es nepretendēju uz pasaules taisnību. Ar to tad arī beigsim. Forums jau ir paredzēts viedokļu apmaiņai. Jauku dienu!
Droze
Droze 25.08.2006 09:08
93 сообщения на сайте
Droze es arī negribu strīdīties, es tikai gribu atrast precīzo atbildi. Mes te ne vienu reizi apspriedām šo jautājumu un pirmo reizi te izsakāms tāds viedoklis ka vajag labot katru mēnesi. Līdz šīm visi kuri saskarās ar šo jautājumu laboja tekošā atskaitē saskaņā ar MK noteikumiem.

Bet Jūs domājiet par MK noteikumiem 397 ??? Un saskaņā ar kādu normatīvo aktu Jūs labojiet katru mēnesi, jo MK noteikumos 999 neko neatradu pat atskqaišu labojumiem.
Amuil
Amuil 25.08.2006 09:12
26370 сообщений на сайте
Droze es izlasiju Bilance, nu ko teikt, minētas tur kļūdas patiešam tiek labotas tajā mēnesī kurās tas ir notikusi. Bet tur jau tā problēma, ka Bilance neiet runa par to ka nav pareizi aprēķināta darba alga, bet matemātiskās kļudas nodokļa aprēķināšanai un likmes piemērošanā. Un tās kļūdas neattiecās pie atskaišu labošanas kad nepareizi aprēķināta darba alga. MK noteikumos 397 pēc 17.pantā ir atrunāti gadījumi kad tiek labotas atskaites tajā mēnesī kad kļūda (piemērām tiesas spriedums par algas izmaksu ).
Amuil
Amuil 25.08.2006 09:21
26370 сообщений на сайте
Un tomēr grībetos zināt ko Jūs domājiet par MK noteikumiem 397 kur gaiši un skaidri tiek rakstīs KĀ tiek labotas atskaites?
Amuil
Amuil 25.08.2006 09:23
26370 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.