Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātais
Labdien, uzņēmums ir noslēdzis pakalpojumu līgumu ar fizisku personu kas ir reģistrējies kā nodokļu maksātājs. Izmaksājot līguma atlīdzību kādas atskaites jānodod VID? Un nodokļus neieturam mēs , samaksājam tikai līgumā minēto summu ?
Paldies
Ответы (5)
Jūsu līgums ir uzņēmuma līgums.
Ja persona ir iesniegusi Jums apliecību par reģistrāciju VID, nodokļi nav piemērojami, bet VIDam jāziņo par izmaksātām ar IIN apliekamajām summām bez IIN ieturēšanas (166. MK noteikumu 4.pielikums).
un ja fiziska persona nav reģistrējusies kā nodoklu maksātājs? Kas ir jāiesniedz VID? ja vispār ir? un vai es varu ar viņu slēgt līgumu par izpaildāmajiem darbiem???
Если физическое лицо не зарегистрировано, как плательщик налога, то Вы с ним точно также можете заключить договор подряда, только удержите с него все те же налоги (подоходный и социальный), как и с обычного своего работника, только не будете платить пошлину (0,25)
Закрыть
Краткое описание нарушения