Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
prece no ASV К списку тем
Sibylla 24.08.2006 19:15
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Ответы (13)
12.pants. Nodokļa iemaksāšanas kārtība
(16) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.
10.pants Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
2) samaksāto nodokļa summu par iekšzemē ievestajām precēm savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai atbilstoši nodokļa samaksu apliecinošiem dokumentiem par preču importu, kuros kā pasūtītājs vai importētājs ir norādīta apliekamā persona;
(Likums "Par PVN").
(16) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.
10.pants Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana
(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
2) samaksāto nodokļa summu par iekšzemē ievestajām precēm savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai atbilstoši nodokļa samaksu apliecinošiem dokumentiem par preču importu, kuros kā pasūtītājs vai importētājs ir norādīta apliekamā persona;
(Likums "Par PVN").
Ne to nokopēju
(2) Ja preces tiek ievestas iekšzemē, nodokli maksā jebkura persona, izlaižot preces brīvam apgrozījumam. Nodoklis par preču importu kļūst iekasējams tajā brīdī, kad kļūst iekasējams muitas nodoklis.
(2) Ja preces tiek ievestas iekšzemē, nodokli maksā jebkura persona, izlaižot preces brīvam apgrozījumam. Nodoklis par preču importu kļūst iekasējams tajā brīdī, kad kļūst iekasējams muitas nodoklis.
nu tajos dokumentos, ko man iedeva nav, ir tikai čeks par par muitas deklarāciju un vēl rēķins par preces piegādi no ASV no DHL, tāpēc brīnos, cik atceros tad pirms ieiešanas ES tā bija ar visām precēm,un nemaz nedeva preci pirms nebija nomaksāts PVN un DRN, domāju varbūt tagad pašiem jānomaksā kādā termiņā.
Sibylla 24.08.2006 19:33
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
viņi esot maksājuši izņemot preci, bet izkatās, ka bankas maksājum kvīts ir noklīdusi.
Sibylla 24.08.2006 19:39
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Atradu! es meklēju citu lapiņu, bet tagad gan neko nesaprotu:(
invoisa summa 5246.73 usd LB uz saņemsanas dienu 0.551=2890.95, bet par pamatu aprēķinam muitas deklarācijā ņemta statistikas vērtība 2943.41, nevis invoisa, kā lai es grāmatoju, pēc statistikas vērtības, viņa ir lielāka.
invoisa summa 5246.73 usd LB uz saņemsanas dienu 0.551=2890.95, bet par pamatu aprēķinam muitas deklarācijā ņemta statistikas vērtība 2943.41, nevis invoisa, kā lai es grāmatoju, pēc statistikas vērtības, viņa ir lielāka.
Sibylla 24.08.2006 20:15
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Учитывайте по Банку Латвии на день сделки. Таможенный курс пусть останется для расчета таможенных налогов.
tam est ievedmuitas nodoklis
Naba 24.08.2006 23:11
621 сообщение на сайте
621 сообщение на сайте
jā, to es arī gribēju prasīt pie deklarācijā 47.ailē Nodokļu aprēķins ir nodoklis (tips 20) summa x 0.037, tā ir ievedmuita??
tad tas nodoklis pieplusēts un tam virsū 18%
a statistikas vērtība ir 46.ailē tur nav norādīts kā viņa iegūta.
tad tas nodoklis pieplusēts un tam virsū 18%
a statistikas vērtība ir 46.ailē tur nav norādīts kā viņa iegūta.
Sibylla 25.08.2006 09:16
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть