Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Priekšnodokļa atskaitīšana К списку тем
Priekšnodokļa atskaitīšana
Labdien.
Lieta tāda: Ar firmu noslēgts līgums par darbu izpildi. 2005.gadā samaksāts avanss 1500, izdalīts PVN 228.81. Tad decembrī viņi ar forumu 2 nodevuši darbus par 377.94 Ls PVN no šīs summas es arī iegrāmatoju, taču rēķinu viņi tā arī nepiestādīja, tāpēc, ka avans esot bijis lielāks kā izpilde. Tagad viņi pabeiguši atlikušos darbus un piestāda man rēķinu, kurā ir arī tie decembri nodotie darbi un protams arī PVN no decembra darbiem, kurš jau man bija iegrāmatos decembrī. Jautājums - vai es vispār varēju decembrī PVN grāmatot, ja nebija rēķina? Un kā tad man grāmatot tagad to rēķinu?
Ответы (18)
Nedomāju vis ka F-2 varēja uzskatīt par PVN rēķinu
Jūs ar to firmu salīdzinājiet atlikumus gada beigās?
Jā, salīdzināju - dati sakrita. Tātad arī viņi bija iegrāmatojuši PVN gan no avansa, gan no F2
Uz gada sākumu viņi apstiprināja atlikušo avansa summu.
Jā, apstiprināja gan avansu, gan savu decembra realizāciju.
"taču rēķinu viņi tā arī nepiestādīja, tāpēc, ka avans esot bijis lielāks kā izpilde"
Rēķins
Pakalpojums:
Izpildīti darbi 320.29
PVN 57.65
Kopā 377.94
Ieturējums:
Avanss 320.29
PVN 57.65
Kopā 377.94
Apmaksai 0.00
---
Avansa atlikumu 1122.06 apmērā novirza turpmākam ieturējumam.
Arī domāju , ak PVN varēja parādīt tikai 67,65 nevis 228,81 , jo Jums nav rēķina par avansa summu un nav arī izpildīts darbs. Bet lai atskaitītu PVN priekšnodoklī jāizpildās 2 no 3 nosacījumiem
- izrakstīt rēķins
- samaksāts avanss
- veikts pakalpojums vai piegādāta prece.
"jo Jums nav rēķina par avansa summu "
Sandrulis nav tā teikusi savā jautājumā.
Nu ja rēķins ir tad viss OK .Varēja atskaitīt 228,81 , bet ja nav tad nevar.
Ja reiz figurē "decembris", tad, atvainojiet par retoriku, kā ir ar tām 15 dienām, kuru laikā ir jāpiestāda rēķins par sniegto pakalpojumu?
Nodokļa rēķins par avansu bija. Nebija rēķina par decembra izpildi, bet bija tikai nodošanas pieņemšanas akts + Forma 2, kurā uzskaitīti visi darbi bez PVN, PVN un kopā. Savukār šogad, pēc atlikušo darbu izpildes viņi piestāda rēķinu ar tiem decembra darbiem un ar PVN no decembra darbiem.
Un viņi (saskaņā ar salīdzināšanos) arī sev ielikuši realizācijā tos decembra darbus. Tātad arī PVN. Avanss netika tad dzēsts.
Ja bija avansa rēķins un Jūs samaksājāt , tad arī viņiem saņemot naudu Pvn jāieliek uzskaitītajā un Jums samaksātajā. Tā nevar būt , ka avansu nedzēš no izpildītajiem darbiem. Kas tad bija rakstīts avansa rēķinā?Vai tur nebija norādīts avansa mērķis.
es tā darītu, ja decembrī dabūtu rēķinu un samaksātu uzreiz.
D219...
D57...
K53...
D53..
K26..
izpildīti darbi
D71..
K219...
"Avanss netika tad dzēsts."
Sandrulis, kas nedzēsa avnsu Jūs, vai viņi, vai abi kopā?
izskatās, ka abi kopā neko nav dzēsuši, vieni avansu saņēmuši un vēl arī par izpildītiem darbiem realizācijunoformējuši (tikai nesaprotu kā bez rēķina iekļāvuši realizācijā), - otri avansu samaksājuši - atskaitījuši priekšnodokli un vēl arī pēc izpildītiem sarbiem atskaitījuši priekšnodokli neņemot vērā, ka par to jau samaksājuši avansu un priekšnodoklī otreiz vairs nevar iekļaut. Putra kaut kāda. Vismaz es tā sapratu, ka kļūda ir gan vieniem, gan otriem grāmatojumos un darījuma noformēšanā.
Varbūt gan! Bet pagaidīsim ko teiks Sandrulis
... mjā, tātad abas puses ir pagājušogad nepareizi to realizāciju sagrāmatojušas. Nekas cits neatliek, tad arī šogad man likt PVN pēc Formas 2, un dzēst avansu. Pagājušo gadu nelabošu tā kā tā.
Pārāk liels periods, kurā Jums pastāv nepamatoti uzrādītā priekšnodokļa apjoms Ls 228,81 apmērā. Iesaku pieprasīt no darbu izpildītāja decembra rēķinu. Visi trumpji ir Jūsu rokās - gan objekta pieņemšanas-nodošanas līgums, gan samaksa par izpildītiem darbiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения