Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prēmijas
Lūdzu palīdziet ar padomu!!!Vai es daru pareizi?! Ja firmā darbinieku alga ir 100.00LS,bet īpašnieks darbiniekiem piešķir katru mēnesi vēl prēmijas. Kuru kopējā summa pārsniedz simts latus. Uz pārsniedzamo summu es rakstu rīkojumu,apm:Pielikt pie algas prēmijas,pa2006.gada augustu.
1.Vārds Uzvārds 50.00Ls
2.Vārds Uzvārds 100.00Ls
3.u.t.t
Šo rīkojumu paraksta tikai firmas īpašnieks.Vai tas ir pareizi kā es daru???Paldies, par jebkādu informācīju.
Ответы (12)
желательно бы написать за что:)
Es rakstu nevis prēmija bet piemaksa, lai nebutu jānorāda par ko, jo prēmijas piešķir par konkrētiem gadījumiem: plāna izpilde, labi padarīts darbs utt.
Kapec tikai par parsniedamo dalu? Vai doma ir, ka alga 100 LS un ta summa, kas parsniedz sos 100 Ls ir premija?
Ja mes darba maksajam premiju, tad es par visu premijas dalu rakstu rikojumu un vel paskaidroju par ko ir premija un ka ta aprekinata. Pielieku pie algas un ieturu visus nodoklus (tapat ka algai).
Ja derbinieks saņem divsimts, tad rīkojumā es uzrādu tikai simts, bet nodokļus es rēķinu no visas summas:|
Premija jau arī ir alga.
Tikai alga ir patstāvīgā daļa, kas noteikta ar darba līgumu.
Premiju nosaka ar vadītāja rīkojumu (paraksta vadītājs)par kaut ko labi padarītu. Arī prēmijas var būt noteiktas darba līgumā (par ko un cik izmaksāt premijas).
:)par nekavētu darbu,par laikā piegādātu preci,par alkahola nelietošanu un laipnu apiešanos ar klientiem. Vai par šo visu, darbinieks varētu saņemt prēmīju 200.00Ls, neskaitot noteikto algu???:) :):-?
Protams - kaut 1000,- Ls ja gribiet un galvenais variet atrast tam līdzekļus:)
Un kad rēķina atvaļinājumu,tad ir jārēķina ar prēmījām kopā:)
гмм, один наш ученый говорил,что алга-за то, что прихожу на работу, а премия-за то, что работаю;)
Закрыть
Краткое описание нарушения