Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Atvalinajumi К списку тем
Katrina_82004 31.10.2003 11:38
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (18)
Par iepriekšējiem gadiem DL neparedz, tikai par IKGADĒJO. Šeit, Forumā ļoti daudz par to. Ja atbrīvosiet darbinieku, piemēram, ar rītdienu, nevajag par 4-ām. Kompensācija ir par šajā gadā nostrādātajiem mēnešiem.
Inga007 31.10.2003 12:28
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Samelojos, vajag gan par 4!
Tā nemanot jau gads iet uz beigām.
Inga007 31.10.2003 12:38
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Samelojos, vajag gan par 4-ām!
Inga007 31.10.2003 12:40
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Работник должен получить или отпуск, или компенсацию за неиспользованный отпуск.(За каждый проработанный месяц на предприятии).Т.е. 7 месяцев.
Tt 31.10.2003 12:43
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Если работник не использовал свое право на отпуск, то ему надо аплатить компенсацию, за все проработанное на предприятии время.(7 недель)
Tt 31.10.2003 12:47
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Согласна с Tt. Единственное могу предположить, что компенсация за неиспользованный отпуск может быть выплачена только за два года, основываясь на статье 31 ЗоТа, 1-ый пункт которого гласит: "Срок давности всех требований, вытекающих из трудовых отношений, составляет два года, если законом не установлен меньший срок давности", конечно, если работадатель хороший человек :-), то он может выплатить и за больший период.
Artur 31.10.2003 12:54
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Atkal garām! Laikam helovīns vainīgs.
Palieku pie pirmās atbildes (12:28). Ja atbrīvosiet tagad - rēķināsiet par 10 mēnešiem.
Tt! Po moemu vopros njemnogo po drugomu postavljen.
Palieku pie pirmās atbildes (12:28). Ja atbrīvosiet tagad - rēķināsiet par 10 mēnešiem.
Tt! Po moemu vopros njemnogo po drugomu postavljen.
Inga007 31.10.2003 12:57
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Inga в ЗоТ под годом подразумевается не календарный год( с 01.01. по 31.12.), а год проработанный работником. Т.е. если работник устроился 01.05.2002., то 4 недели Вы должны ему за период 01.05.2002.-01.05.2003.
А по поводу выплаты компенсации поддерживаю Тт и Артур.
А по поводу выплаты компенсации поддерживаю Тт и Артур.
Par gadu zinu. Nepiekrītu nevienam, arī sev. Negantais helovīns.
Sākšu vēlreiz visu no sākuma, kā es to saprotu.
DL šajā sakarā atrunā IKGADĒJĀ atvaļinājuma kompensāciju. Tad, pēc manām domām, obligāti jāapmaksā 4 kalendārās nedēļas par iepriekšējo gadu. No otras puses, cik saprotu, DL neaizliedz apmaksāt arī pārējās 3, ja tikai vadītājs piekrīt.
Artur, varbūt es kļūdos, bet kaut kā man liekas, ka noilguma termiņš nozīmē kaut ko citu?
DL šajā sakarā atrunā IKGADĒJĀ atvaļinājuma kompensāciju. Tad, pēc manām domām, obligāti jāapmaksā 4 kalendārās nedēļas par iepriekšējo gadu. No otras puses, cik saprotu, DL neaizliedz apmaksāt arī pārējās 3, ja tikai vadītājs piekrīt.
Artur, varbūt es kļūdos, bet kaut kā man liekas, ka noilguma termiņš nozīmē kaut ko citu?
Inga007 31.10.2003 13:54
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Par gadu zinu. Nepiekrītu nevienam, arī sev. Negantais helovīns.
Inga007 31.10.2003 13:56
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Nu tochno ... poputal! 6.teikumsvēlreiz - jaunā redakcijā:
Tad, pēc manām domām, obligāti jāapmaksā 4 kalendārās nedēļas par šo gadu. No otras puses, cik saprotu, DL neaizliedz apmaksāt arī iepriekšējās 3, ja tikai vadītājs piekrīt.
Tad, pēc manām domām, obligāti jāapmaksā 4 kalendārās nedēļas par šo gadu. No otras puses, cik saprotu, DL neaizliedz apmaksāt arī iepriekšējās 3, ja tikai vadītājs piekrīt.
Inga007 31.10.2003 14:05
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
"Par iepriekšējiem gadiem DL neparedz, tikai par IKGADĒJO." Инга, почему вы сделали такой вывод? Насколько я понимаю, вы имеете ввиду ст.149, п.5, где говорится о возмещении ежегодного оплачиваемого отпуска или что-то еще? Но вданном пункте такой категоричности нет, а наоборот: требуется оплатить ежегодный неиспользованный отпуск внезависимости от того на какой год он приходился.
Tt 31.10.2003 14:33
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Согласна с Тт.
Artur 31.10.2003 14:45
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Pamazām sāku Jums piekrist. Atzīstu savu maldīšanos šajā jautājumā. Laikam paslīdēja kāja 150.panta1.daļā? Vai vēl kur citur.
Vienu darbinieku atbrīvojot, esmu pieļāvusi šādu kļudu. Varbūt, ja kādam ir pie rokas: kas draud no VID puses minētajā gadījumā. Darba inspekcijas pārbaude bija virspusēja.
Vienu darbinieku atbrīvojot, esmu pieļāvusi šādu kļudu. Varbūt, ja kādam ir pie rokas: kas draud no VID puses minētajā gadījumā. Darba inspekcijas pārbaude bija virspusēja.
Inga007 31.10.2003 14:58
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
ja, apmaksat 3.nedēļas no pagajiša gada un par nostradato laiku šo gad(10mēn) Līkuma 35.Nodaļa (3)Atvaļinājuma daļu var pārcelt tikai uz vienu gadu.Kadjūs stradajet līkumigi.(Piemēram nedrikst apmaksat par 2001 un t.t), bet taja paša laika pēc vienošanas, vai direktora rīkojuma drikst apmaksat visus, valst no ta tikai vinne-saņem nodoklis un ne kur tas nav aizslegts. Bet par šo gadu arī neredzu iemeslu un nekur nevaru atrast līkumā, ka tikai par nostradatam dienam, es to uzskatu tikai pēc logikas būs kadam zinašana pamatojos uz līkuma pantu lūdzu aizsutiet.
Darbinieks strada no 2001.g.februarasakuma (laikam 2 datums bija) un sanaca, ka lidz $i gada 2.februarimnetika izmantotas vel vecas 2 nedelas- 10dienas, jo apmaksatas tiek20 bet 10 tika izmantotas.Respektiviparads 10 dienas+par $o gadu, bet vel jau lidz 2004.g.februarimir 4 mene$i tad cik dienas man jaapmaksa par $o gadu-proporcionali nostradatajam laikam tatad par 9 mene$iem? (no februara lidz oktobrim ieskaitot) ? 12/20*9 ?
Katrina_82004 03.11.2003 08:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jā, par 9 mēnešiem. Par gadu cilvekam pienākas 20 atvaļinājuma dienas vai 1,67 dienas par katru mēnesi.
Artur 03.11.2003 09:37
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Atcerējos, ka brīdī, kad veicām norēķinu ar pieminēto darbinieku 31.10.2003. 14:58), biju „dzelžaini” pārliecināta, ka DL neatļauj atvaļinājuma kompensācijas izmaksu par iepriekšējiem IKGADĒJIEM (arī ar direktora „svētību”).
Nolēmām rīkoties sekojoši:
Vispirms jau nokārtot parādu pret minēto darbinieku.
Šajā sakarā:
1) pārrēķināju atvaļinājuma kompensāciju (grāmatvedības izziņa);
2) ieturēju nodokļus (algas saraksts);
3) sastādīju vēstuli, kurā, atvainojamies un detalizēti paskaidrojam, kā minētā kļūda radusies, un, ka lūdzam darbinieku viena mēneša laikā no šās vēstules saņemšanas brīža ierasties pēc naudas, vai arī rakstiski paziņot mums kontu uz kuru to var pārskaitīt, pretējā gadījumā naudu izmaksāsim ar pasta starpniecību (direktora rīkojums).
Neesmu saskārusies ar līdzīgiem gadījumiem, tādēļ ļoti lūdzu VGK modrās acis un gudros prātus iebilst gadījumā, ja grasos (?) pieļaut kārtējo kļūdu!
Attiecībās ar VID – domāju labot atskaites par tiem periodiem, kad faktiski vajadzēja aprēķināt VSOI un ieturēt IIN.
Laipni gaidīšu jebkuru viedokli. PALDIES!!!
Nolēmām rīkoties sekojoši:
Vispirms jau nokārtot parādu pret minēto darbinieku.
Šajā sakarā:
1) pārrēķināju atvaļinājuma kompensāciju (grāmatvedības izziņa);
2) ieturēju nodokļus (algas saraksts);
3) sastādīju vēstuli, kurā, atvainojamies un detalizēti paskaidrojam, kā minētā kļūda radusies, un, ka lūdzam darbinieku viena mēneša laikā no šās vēstules saņemšanas brīža ierasties pēc naudas, vai arī rakstiski paziņot mums kontu uz kuru to var pārskaitīt, pretējā gadījumā naudu izmaksāsim ar pasta starpniecību (direktora rīkojums).
Neesmu saskārusies ar līdzīgiem gadījumiem, tādēļ ļoti lūdzu VGK modrās acis un gudros prātus iebilst gadījumā, ja grasos (?) pieļaut kārtējo kļūdu!
Attiecībās ar VID – domāju labot atskaites par tiem periodiem, kad faktiski vajadzēja aprēķināt VSOI un ieturēt IIN.
Laipni gaidīšu jebkuru viedokli. PALDIES!!!
Inga007 04.11.2003 13:58
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть