Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Par nodokļiem no minimālās DA К списку тем

Par nodokļiem no minimālās DA
Cienījamie grāmatveži! Atvainojos, ja atkārtošos!

Zinu, ka pastāv viedoklis par to, ka ja darbinieka aprēķinātā (t.i., nopelnītā) DA nesasniedz minimumu, tad tomēr nodokļi jāaprēkina un VK jāieskaita, izejot no minmālās DA. KURĀ NORMATĪVAJĀ AKTĀ TAS IR NOTEIKTS?

Lūdzu palīdziet!
Ingab
Ingab 31.10.2003 14:21
32 сообщения на сайте

Ответы (4)

1) vispirms no darba algas aprēķina - sociālo nodokli (9%, ja nav pensionārs)

2) tad rēķina iedzīvotāju ienākuma nodokli

a)ja nav nodokļu grāmatiņas, tad 25% no aprēķinātās summas mīnus soc. nodoklis.

b)ja ir nodokļu grāmatiņa, tad no aprēķinātās summas noņem soc.nodokliun neapliekamo minimumu gan par darbinieku, gan par apgādājamiem(ja tādi ir) un no atlikušās summas rēķina 25% ienākuma nodokli.
Veraita
Veraita 31.10.2003 14:40
167 сообщений на сайте
Paldies, Ddd, bet problēma ir cita- darbinieks strādā 4 stundas dienā, aprēķinot DA pēc minimālās stundas likmes -4*20*0.419-33.52,t.i., DA nesasniedz normatīvajos aktos noteikto minimumu-Ls 70. Ir viedoklis, ka es darbiniekam viņa nopelnīto izmaksāju, bet nodokļūs-IIN, VSAOI- aprēķinu un valsts kasē ieskaitu no Ls 70.Nekurneatrodu tādu noteikumu līkumu vai citu dokumentu, kurā tas būtu noteikts.

Vai man šī darbinieka nodokļus jāaprēkina no 33.52 vai no 70? Darbinieks iesnidzis AN grāmatīnu, apgādājamo nav.
Ingab
Ingab 31.10.2003 14:54
32 сообщения на сайте
Не нашли требования, потому что его нет. Минимальная зарплата в 70 латов установлена для нормального рабочего времени, т.е. 40 часов в неделю. Если работник фактически отработал меньше, значит и зарплату ему платите меньше. Налоги удерживаются с фактически начисленной зарплаты.

В Законе о труде оговорена необходимость доплачивать работнику до оклада, если после расчета среднего получилось меньше. Но это другой случай. И в этом случае налоги удерживаются с фактически начисленной суммы.
Maija
Maija 31.10.2003 15:01
28223 сообщения на сайте
Maija, es arī domāju, ka nodokļi ir jāietur no nopelnītās DA, gribēju pārliecināties, ka tā tiešām ir,paldies, par padomu
Ingab
Ingab 31.10.2003 15:13
32 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.