Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Uzņēmumu reorganizācija (pievienošana) К списку тем

Uzņēmumu reorganizācija (pievienošana)
Labdien kolēģi!

Lūdzu palīdziet. Juridiski visi papīri ir nokārtoti, ka pie viena SIA pievieno otru SIA. Ir UR lēmums par reorganizāciju. Bet tagad es nezinu kā tas viss atspoguļojas grāmatvedībā. Es tā venkārši otra SIA datus ar reorganizācijas datumu grāmatoju pirmajam SIA?

Un kādi papīri jāiesniedz VID?
Milda252
Milda252 10.10.2006 12:34
33 сообщения на сайте

Ответы (13)

Mainās dibinātāji , jāpaskatās vai nemainās parakstiesīgās personas, tad 'par viņām jādot DN ziņojums, jāpaņem no vID veidlapa un jāaizpilda pa dibinātājiem, ja ir EDS tad atskaite FK24
Dluk
Dluk 10.10.2006 12:44
396 сообщений на сайте
Nemainās ne dibinātāji, ne paraksttiesīgās personas
Milda252
Milda252 10.10.2006 12:47
33 сообщения на сайте
Tas gan bija pirms gadiem septiņiem, bet toreiz pievienojamā SIA datus pēc virsgrāmatas grāmatoju pirmajam SIA.Pamatlīdzekļiem rakstīju pieņemšanas aktu,tā kā mainījās atbildīgās personas.Tas,šķiet,arī bija viss.
Lastens
Lastens 10.10.2006 13:21
182 сообщения на сайте
Lastens

Paldies. Sapratu ka man tagad tas UR lēmums jāaizstiepj līdz VID. Un tākā otrajam SIA ir tikai PL, tad tas tikai jāiegrāmato ar akta palīdzību.
Milda252
Milda252 10.10.2006 13:45
33 сообщения на сайте
Bet kas notiek ar otras SIAs pamatkapitālu?
Milda252
Milda252 10.10.2006 14:10
33 сообщения на сайте
Īsi neatceros, bet, varbūt, vajadzētu palielināt arī pamatkapitālu, ja jau īpašnieki apvienojas uz vienādām tiesībām, tas gan iet caur UR. Varētu arī izmaksāt ieguldītājam.Tas atkarīgs, kā izmaiņas reģistrētas UR, kā turpmāk sadalās kapitāla daļas.
Lastens
Lastens 10.10.2006 16:05
182 сообщения на сайте
Милда там всё не так просто, литературы мало на эту тему. Есть международный стандарт по этому поводу, можете почитать, но лучше конечно сходить к практику в этом вопросе на частную консультацию. С конкретными цифрами и балансом, так по интернету баланс не сложишь.
Amuil
Amuil 10.10.2006 16:13
26356 сообщений на сайте
Taisnība, pirms starptautiskajiem standartiem daudzas lietas bija vienkāršākas.Apvienošana patiešām nebija sarežģīta.Man iznāca gan likvidēt, gan apvienot uzņēmumus.Acīmredzot, tagad vairs tik vienkārši nebūtu.Labi, ka tas viss jau garām,bet kaut kas no vecā jau noder.
Lastens
Lastens 10.10.2006 16:49
182 сообщения на сайте
Ластенс Вы извините но обьединение предприятий никогда не было простым делом. И международные стандарты ничего не усложнили, потому как они носят исключительно рекомендательный характер.

По поводу основного капитала всё зависит от того, кто обьединяется, потому как если обьединяется например мама с дочкой - это одно, если 2 независимых предприятий - это савсем другое.
Amuil
Amuil 10.10.2006 16:53
26356 сообщений на сайте
Acīmredzot man ir paveicies, bet tiešām, grūtības nekādas nesaskatīju.Katrā ziņā visas prasības bija izpildāmas.Uzņēmumi bija katrs ar savu profilu -koki un tirdzniecība.Protams,ne jau vienas dienas darbs.
Lastens
Lastens 11.10.2006 09:18
182 сообщения на сайте
otrai SIA nav nekā izņemot PL un PK 2000Ls. Statūti, dalibnieki, vadīda, parakstiesīgās pers. utt, nekas nemainījās, jo abas SIA ir savas kompānijas. Un turklāt PL mēs atpirkām par citu vērtību nekā otras SIA bilancē. Tā kā es domāju ka nekā arī man nemainās. Iegūts jauns PL ar jaunu vēstību. Un ja jau Statūti nemainās, tad arī PK nemainās. Vai varbūt es kļūdos? Jo otrā SIA vispār darbības nekad nav bijušas, darbinieki ar nav bijuši.
Milda252
Milda252 12.10.2006 13:01
33 сообщения на сайте
Vienā no žurnāla BILANCE (septembrī manuprāt) par šo tēmu var izlasīt , iespējams atradīsiet noderīgu informāciju.
Frezy
Frezy 12.10.2006 13:11
1986 сообщений на сайте
Милда. А причем тут реорганизация предприятий? Вы купили ОС, его и ставьте на баланс как обычно.
Maija
Maija 12.10.2006 13:23
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.