Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzņēmumu reorganizācija (pievienošana) К списку тем
Uzņēmumu reorganizācija (pievienošana)
Labdien kolēģi!
Lūdzu palīdziet. Juridiski visi papīri ir nokārtoti, ka pie viena SIA pievieno otru SIA. Ir UR lēmums par reorganizāciju. Bet tagad es nezinu kā tas viss atspoguļojas grāmatvedībā. Es tā venkārši otra SIA datus ar reorganizācijas datumu grāmatoju pirmajam SIA?
Un kādi papīri jāiesniedz VID?
Ответы (13)
Mainās dibinātāji , jāpaskatās vai nemainās parakstiesīgās personas, tad 'par viņām jādot DN ziņojums, jāpaņem no vID veidlapa un jāaizpilda pa dibinātājiem, ja ir EDS tad atskaite FK24
Nemainās ne dibinātāji, ne paraksttiesīgās personas
Tas gan bija pirms gadiem septiņiem, bet toreiz pievienojamā SIA datus pēc virsgrāmatas grāmatoju pirmajam SIA.Pamatlīdzekļiem rakstīju pieņemšanas aktu,tā kā mainījās atbildīgās personas.Tas,šķiet,arī bija viss.
Lastens
Paldies. Sapratu ka man tagad tas UR lēmums jāaizstiepj līdz VID. Un tākā otrajam SIA ir tikai PL, tad tas tikai jāiegrāmato ar akta palīdzību.
Bet kas notiek ar otras SIAs pamatkapitālu?
Īsi neatceros, bet, varbūt, vajadzētu palielināt arī pamatkapitālu, ja jau īpašnieki apvienojas uz vienādām tiesībām, tas gan iet caur UR. Varētu arī izmaksāt ieguldītājam.Tas atkarīgs, kā izmaiņas reģistrētas UR, kā turpmāk sadalās kapitāla daļas.
Милда там всё не так просто, литературы мало на эту тему. Есть международный стандарт по этому поводу, можете почитать, но лучше конечно сходить к практику в этом вопросе на частную консультацию. С конкретными цифрами и балансом, так по интернету баланс не сложишь.
Taisnība, pirms starptautiskajiem standartiem daudzas lietas bija vienkāršākas.Apvienošana patiešām nebija sarežģīta.Man iznāca gan likvidēt, gan apvienot uzņēmumus.Acīmredzot, tagad vairs tik vienkārši nebūtu.Labi, ka tas viss jau garām,bet kaut kas no vecā jau noder.
Ластенс Вы извините но обьединение предприятий никогда не было простым делом. И международные стандарты ничего не усложнили, потому как они носят исключительно рекомендательный характер.
По поводу основного капитала всё зависит от того, кто обьединяется, потому как если обьединяется например мама с дочкой - это одно, если 2 независимых предприятий - это савсем другое.
Acīmredzot man ir paveicies, bet tiešām, grūtības nekādas nesaskatīju.Katrā ziņā visas prasības bija izpildāmas.Uzņēmumi bija katrs ar savu profilu -koki un tirdzniecība.Protams,ne jau vienas dienas darbs.
otrai SIA nav nekā izņemot PL un PK 2000Ls. Statūti, dalibnieki, vadīda, parakstiesīgās pers. utt, nekas nemainījās, jo abas SIA ir savas kompānijas. Un turklāt PL mēs atpirkām par citu vērtību nekā otras SIA bilancē. Tā kā es domāju ka nekā arī man nemainās. Iegūts jauns PL ar jaunu vēstību. Un ja jau Statūti nemainās, tad arī PK nemainās. Vai varbūt es kļūdos? Jo otrā SIA vispār darbības nekad nav bijušas, darbinieki ar nav bijuši.
Vienā no žurnāla BILANCE (septembrī manuprāt) par šo tēmu var izlasīt , iespējams atradīsiet noderīgu informāciju.
Милда. А причем тут реорганизация предприятий? Вы купили ОС, его и ставьте на баланс как обычно.
Закрыть
Краткое описание нарушения