Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pircējs/maksātājs - pvn likme? К списку тем
pircējs/maksātājs - pvn likme?
nevaru atrast PVN likumā īsti skaidojumu vai kas mainās ar PVN likmēm ja pircējs un maksātājs ir dažādas personas?? piemeram pircējs lietuvas kompānija, maksātājs Latvijas sia??
atradu tikai
4) atlīdzība — preču un pakalpojumu vērtība naudas izteiksmē, kuru piegādātājs vai pakalpojumu sniedzējs saņem no pircēja vai citas personas kā samaksu vai kura tam būtu jāsaņem kā samaksa par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu.
no šī saprotu, ka nav nozīmes, kas ir maksātājs, bet varbūt esmu ko palaidusi garām??
Ответы (6)
Kam tiek piegādāta prece? kāda ir piegādes adrese?
maxāt var arī hotabičs no Jakutijas, ja doc pircējs ir Lietuvas jur/fiz persona, tad viss notiek kā iekš ES.
lietuvai piegādās preces, tad viss kā parasti pvn 0% un cmr un deklarācijā kā darījums ES.
bet kā ir ja pircējs šaubīgs, tobiš no sākuma paprasam avansu - avansu samaksās hotabičš oktobrī, bet prece aizies novembrī uz lietuvu. man jau saņemot avansu jāuzrāda darījums, a lietuvieši paši jau neko nemaksāja viņi jau to darījumu noteikti uzrādīs pēc preču saņemšanas fakta, tas ir novembrī??
vai tas nekas,mums jau pēc likuma prece jāpiegādā 6 mēnešu laikā no avansa saņemšanas, tikpat labi mēs varam preci arī janvārī tikai piegādāt...
paprasot avansu var izraxtīt arī avansa rēķinu, kur norādīt, ka maxātājs būs Lietuvas uzņēmums līdz ar to nostiprinot sevī pārliecību, ka jāpiemēro 0%. Nevajag sarežģīt 1-kāršas lietas...
vai tad nav jau izrakstot rēķins jānorāda, kas būs maksātājs?? tas ir maksātājs var mainīties??
nekad nebija šādu gadījumu tāpēc tā brīnos:-<
Закрыть
Краткое описание нарушения