Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Darba alga pēc stundu likmes К списку тем

Aira123 26.10.2006 11:02
534 сообщения на сайте
534 сообщения на сайте
Ответы (28)
Да, конечно не работал. Но нас на курсах учили, что по сдельной и по часовой, надо эти празднечные компенсировать!
5. Mēnesī, kad darba stundu skaits ir mazāks par gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī, darbiniekiem, kuriem nolīgta laika algas sistēma ar minimālās stundas tarifa likmes apmaksu un kuri nostrādājuši visas mēnesī noteiktās darba stundas, darba algu nosaka minimālās mēneša darba algas apmērā, aprēķināto darba algu palielinot par starpību starp aprēķināto darba algu un šo noteikumu 2.punktā minēto minimālo mēneša darba algu.
Не надо ничего рассчитывать, а надо просто доначислить до минималки.В апреле действовали 790 правила.
Не надо ничего рассчитывать, а надо просто доначислить до минималки.В апреле действовали 790 правила.
ЗоТ
74.pants Atlīdzība gadījumos, kad darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ
(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt šā panta trešajā daļā noteikto atlīdzību, ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
...
neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā;
...
(3) Ja darbiniekam ir noteikta laika alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā noteikto darba samaksu. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā vidējo izpeļņu.
Знакомтесь , бухи ...
Изменения пришли ...
74.pants Atlīdzība gadījumos, kad darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ
(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt šā panta trešajā daļā noteikto atlīdzību, ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
...

...
(3) Ja darbiniekam ir noteikta laika alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā noteikto darba samaksu. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā vidējo izpeļņu.
Знакомтесь , бухи ...
Изменения пришли ...

Alekom 26.10.2006 12:21
5656 сообщений на сайте
5656 сообщений на сайте
лол , даже форум ВГК пометил этот пункт правильно =)

Alekom 26.10.2006 12:22
5656 сообщений на сайте
5656 сообщений на сайте
Т.е. если у меня охранник в сент.дежурил 10 дней по 16час.,то у него получилось 160 час.при норме 168 час.и 80 ночных.Значит я неправильно начислила з\пл.
160х0.535=85,60
80х0,267=21,36 итого 106,96.Надо бало до 90 лат начислять?:-<
160х0.535=85,60
80х0,267=21,36 итого 106,96.Надо бало до 90 лат начислять?:-<
Aleksa_a, а он у вас норму недоработал.Доначислять надо, когда норму доработал и на минимальной часовой ставке.Смысл доначисления в том, чтобы он при нормально отработанном времени (согласно календарю), не получил бы з/пл меньше минимальной.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть