Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aizdevumi un to atmaksa
Labdien!
Tā kā vēl mācos... zināšanu vēl nepietiek.Tāpēc lūdzu padomu.
Nedaudz par situāciju: vienam īpašniekam pieder uzņēmums Anglijā un Latvijā. Latvijas uzņēmumam ir tikai 5 mēneši. Tāpēc īpašnieks apmaksā Latvijas uzņēmuma reķinus ar Anglijas uzņēmuma naudu. Savukārt Latvijas uzņēmums pārdod savu produkciju Anglijas uzņēmumam.
Jautājums: Vai aizdevuma līgumā drīkst iekļaut tādu punktu ar kuru pēc Anglijas uzņēmuma pieprasījuma Latvijas uzņēmums samazina tām izrakstīto rēķinu par aizdevuma summu.
Un kādi dokumenti papildus ir vajadzīgi lai to veiktu (vienošanas u.c.) un atspoguļotu grāmatvedībā?
Ответы (3)
čau! Es domāju, ka katrs darījums jāparāda atsevišķi. Anglijas uzņ. aizdod( aizdevuma līgums) un kļūst tev par kreditoru. Latvija pārdod preci (rēķins par pilnu summu) un Anglijas uzņēmums kļūst par Debitoru. Pēc tam var rakstīt vienošanos par savstarpējo ieskaiti, lai gan visforšāk visu naudu pilnās summās aizskaitīt turp un atpakaļ.
"Es domāju, ka katrs darījums jāparāda atsevišķi. Anglijas uzņ. aizdod( aizdevuma līgums) un kļūst tev par kreditoru. Latvija pārdod preci (rēķins par pilnu summu) un Anglijas uzņēmums kļūst par Debitoru. Pēc tam var rakstīt vienošanos par savstarpējo ieskaiti"
- Согласна.
Karlisb... Jā, es arī būtu ar mieru to naudu pārskaitīt turp un atpakaļ ... tikai īpašnieks nav ar mieru.( ir jāmaksa komisija, un ta nauda būs īesaldēta 6 dienas). Tāpēc arī jautāju par to savstarpējo ieskaiti. Paldies par padomu!
Amuil - Paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения