Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Kā lai atlaiž darbinieku ??? К списку тем

Wild_angel 01.11.2006 19:15
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Ответы (13)
Nav visai skaidra situācija, vai jāsaprot, ka darbiniece ir "čūska gaidībās"?

Frezy 01.11.2006 21:01
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Kāpēc 10 dienas? Parasti esmu dzirdējusi par 1 mēnesi.
DL 101.PANTA1.punktam ir 10 apakšpunkti .Kuru no tiem domājiet? Domāju , ka darbinieka atlaišana it sevišķi kašķīga kā saprotu ir visādi ņemot grūta lieta.Vienīgais punkts droši - tiek samazināts darbinieku skaits8-)
DL 101.PANTA1.punktam ir 10 apakšpunkti .Kuru no tiem domājiet? Domāju , ka darbinieka atlaišana it sevišķi kašķīga kā saprotu ir visādi ņemot grūta lieta.Vienīgais punkts droši - tiek samazināts darbinieku skaits8-)
Vēlreiz. Tātad situācija tāda, kad darbiniece neievēro darba līguma nosacījumus. Darba līgumā ir teikts, kad neizpaust komerciālos un citus noslēpumus , tajā skaitā darba algas, piemaksu un prēmiju apmērus. Tātad ja darbinieks staigā apkārt pa blakus esošajiem birojiem un kladzina cik viņam ir bijusi liela alga šomēness, tad tas nozīmē kad ir pārkāpti līguma nosacījumi. Nākamais, ja darbinieks apkārtējām svešām personām arī mūsu esošajiem un neesošajiem klientiem stāsta cik pārējie viņu kolēģi ir slikti un riebīgi un kāda vadītāja užas bla bla bla. Es uzskatu , kad šī lieta arī pātrkāpj līguma nosacījumus , jo ja klientam sastāsta nēj uz to iestādi tur ir tādas raganas utt. , tas klients varbūt tik tiešām uz turieni vairs neies, tas taču ir komerciāls pārkāpums, jo mazāk klientu, jo mazāk ienākumu. Jo mūsu iztikas avots ir klienti. Nu lūk tā kā viss mūsu kolektīvs nespēj vairs izturēt šo intrigaino personu , nolēmu viņu atlais, jo viņa grauj mūsu biroja imidžu. Darbiniece sāka uz manīm bļaut kādā sakarā pērc kāda panta utt. Viņa pat necentās saprast savu vainu, bet sāka aurot iesūdzēšu tiesā uzsūtīšu Ieņ. dienestu bla bla bla. Tad ieradās viņas vīrs nedaudz aprunājāmies un atstāju meiteni darbā, betlabākais tas, kad intrigas nerimstās. Jau nākamā dienā pēc skandāla šī skraidīja atkal pa akārtējiem birojiem un sāka kladzināt, mani nevar atlaist,jo es neko nepārkāpju. Vadītāja no manis netiks vaļā, bla bla bla. Sākās kolēģu un vadītājās kārtējā nolikšana. Mans secinājums, es šo personu vatru atlaist pēc 101 panta (1)punkta 1).daļas- Darbninieks bez attaisnojoša iemesla būtiski pārkāpis darba līgumu vai noteikto darba kārtību. Un man teica, kad man pat darbiniecei nēesot jāpaskaidro iemesls, jo punts un punkts tiek uzrādīts rīkojumā par atlaišanu. un 103 . pants darba līguma uzteikuma termiņš: (1) Ja darba līgumā nav noteikts garāks uzteikuma termiņš , darba devējam jāievēro tad šādi termiņi .2) 10 dienas - ja darba līgums tiek uzteikts 101.panta1dal. 1.punktagadd.

Wild_angel 02.11.2006 09:21
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Atvainojiet par drukas kļūdām, bet ceru, kad tagad sapratāt. nē viņa nav stāvoklī, bet citiem uzsvērusi to kad no viņas mēs varam tikt vaļā tikai tādā gadījumā, kad šamā aizies dekrētā.
HELP. Palīdziet ar padomiem, kā tikt vaļā no šīs personas.???:-@

Wild_angel 02.11.2006 09:24
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Wild_angel, я бы вам посоветовала позвонить в Трудовую инспекцию и у них спросить, как лучше уволить такого работника. Все не так просто с увольнением, как вам кажется.
Мне кажется, что в вашем случае больше подойдёт этот пункт 101 статьи:
3) darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu;
Но, вообще-то, увольнение по инициативе работодателя очень каверзный вопрос.Должны быть документы, подтверждающие нарушения, а не только устные замечания.
3) darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu;
Но, вообще-то, увольнение по инициативе работодателя очень каверзный вопрос.Должны быть документы, подтверждающие нарушения, а не только устные замечания.
varbūt, ka apskatiet štatu samazināšanas iespējas?
Vispirms izdodiet rīkojumu par št. samazināšanu un tad pēc DL likuma punktiem. utt.
Arī tā var. Mums bija gadījums.
Vispirms izdodiet rīkojumu par št. samazināšanu un tad pēc DL likuma punktiem. utt.
Arī tā var. Mums bija gadījums.

Dimma 02.11.2006 09:43
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Kā jau teicu tas ir vienīgais neapstrīdamais iemesls. Tikai tad kādu laiku tas darbs ko izpilda kašķīgā persona jāuzņemas kādam citam jau strādājošam un nedrīkst vietā pieņemt citu.
Tikko zvanīju uz darba inspekciju un runāju ar juristi. Tā arī viņa apstiprināja, kad tā ir neslavas celšana pret uzņāmumu kurā viņa strādā. Man no sākuma jāpaprasa darbiniecei pasdkaidrojums par visiem viņas gājieniem, tajā skaitā n-tajām pīpauzēm, domāju kad ses arī viņu sodītu par nopīpējušos personu aiz letes, ēd cik gribi košļenes smird tāpat. Arī ļoti daudz zvani no biroja tālruņa privātajām vajadzībām, izdrukā visu var redzēt. Tad pēc paskaidrojuma pieņemšanas varu pieņemt lēmumu cik smags ir pārkāpums . Kur jābūt uzrādītam darba stundu skaitam, vai drīkt būt iekšējos kārtibas noteikumos. kad darba laiks vienai personai ir no pl.9.00- pl.17.00 tajā skaitā pustdienas laiks nopl.13.30- 14.00 . Un otra darbiniece strādā no pl.17.00- 21.00. Vai šīs lietas var nebūt uzrādītas līgumā, bet iekšējās kārtības noteikumos ? Un kur jāstāv būtu iekšējiem kārtības noteikumiem?

Wild_angel 02.11.2006 09:57
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Var būt iekšējās kārtības noteikumos , ja darbs ir maiņās .Mums iekš. kārtības noteikumi stāv vākos ( kur gan citur) bet pie;nemot darbā visi darbinieki ar to iepazīstas un parakstās , ka ir iepazinušies.
Paldies ILMA. Tagad man tik atliek domāt par iekš, kartības noteikumiem. Jo visu laiku bij amta apraksts ar ko iepazinās darbinieki. Bet darba stundu skaits tur nav. Tādēļ , vai vari pateikt vai šinī mājaslapā irkautkur piemērs Iekšējiem kārtības noteikumiem ?

Wild_angel 02.11.2006 10:09
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть