Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Preču krājumi К списку тем
Ответы (8)
kāda ir krājumu inventarizācijas metode (nepārtrauktā vai periodiskā) ,tādi attiecīgi arī kontējumi.
visi uzņēmumi gada beigās veic inventarizāciju, bet kāda krājumu uzskaites metode ir Jūsu uzņēmuma grāmatvedības uzskaites metodikā?
saskaņā ar LGS Nr.1 16.punktu Krājumi uzrādīti atbilstoši pašizmaksai vai tirgus cenai, ja tā ir zemāka nekā pašizmaksa. Krājumi novērtēti, izmantojot vidējās svērtās vērtības metodi. Novecojušo, lēna apgrozījuma vai bojāto krājumu vērtības samazinājums ir norakstīts. http://www.vgk.lv/lv/downloads/83/
varbūt es nepareizi domāju, bet inventarizācijas rezultātā es novērtētu atlikumā esošos krājumus (preci) to pašizmaksā un veiktu attiecīgos grāmatojumus pēc periodiskās uzskaites metodes, izmantojot 7190 kontu Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas. Jūsu gadījumā es saprotu, ka sākums ir nulle, respektīvi krājumu uz gada sākumu nav bijis, tad nu atlikumā palikušie krājumi būtu grāmatojami D 21XX Krājumi vai preces pārdošanai K 7190 Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas.
varbūt es nepareizi domāju, bet inventarizācijas rezultātā es novērtētu atlikumā esošos krājumus (preci) to pašizmaksā un veiktu attiecīgos grāmatojumus pēc periodiskās uzskaites metodes, izmantojot 7190 kontu Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas. Jūsu gadījumā es saprotu, ka sākums ir nulle, respektīvi krājumu uz gada sākumu nav bijis, tad nu atlikumā palikušie krājumi būtu grāmatojami D 21XX Krājumi vai preces pārdošanai K 7190 Pirkto materiālu un preču krājumu un vērtības izmaiņas.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть