Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ieturējumi.
Rīkojumā rakstīts,ka jāietur ne mazāk kā 30% no MK noteiktās minimālās mēneša darba algas.
Tas ko nozīmē,ka man no 90 Ls jārēķina?
Ответы (8)
В каком распоряжении, по какому повод и т.д..... Ничего не понятно.
Es ieturētu no 69.42 - pēc nodokļiem.
Alimenti par bērnu, šomēnes līdz 15.oktobrim19 Ls, bet pēc 15.datuma"ne mazāk kā 30% no MK noteiktās minimālās mēneša darba algas."
Nu es ar tā padomāju un aprēķināju no 69.42 Ls.
MK noteiktā minimālā mēnešalga ir 90 Ls. Jums ir jāietur 30% no 90 Ls.
Ieturējumi no algas veicami no summas pēc nodokļiem.
To es zinu.
Bet rīkojumos, ko man atsūta teksts ir šāds: izdarīt ieturējumus no darbinieka darba algas 30% apmērā no MK noteiktās minimālās mēneša darba algas.
Ieturējuma summa ir 30% no 90 latiem un to es ieturu no summas pēc nodokļiem. IMHO
Pilnīgi piekrītu Julijam. Un tas ir tieši tas, ko nosaka tiesas - 25% no minimālās algas (līdz 7 gadu vecumam) ir 22,50ls. un tieši tik arī ir jāietur. Nākamgad būs 30 ls. Ietur protams no neto, bet rēķina no 90.
Julijam un Droze dara pareizi, jo pat tiesas spriedumos un izpildu rakstos ir noraadiits, ka jaaietur 27.00LVL vai 22.50LVL, bet ne mazaak kaa 30% vai 25% no minimuma. Taatad jaaapreekjina no 90.00LVL bet jaaietur no taas summas kas paliek peec nodokljiem!
Закрыть
Краткое описание нарушения