Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
ZALKTIS un PVN К списку тем

Ribochka 28.11.2006 15:15
288 сообщений на сайте
288 сообщений на сайте
Ответы (14)
kāpēc tāds jautājums? Kādu kontu ieviesīsiet tādā uzkrāsiet PVN. Es lietoju kontu 5721 vispārējā kārtībā un 57219 PVN darījumos ar kokmateriāliem. Pie apmaksas samaksātais PVN uzrādīsies PVN1 pārskatā, bet to ar mīnusa zīmi manuāli var izņemt vai arī otrs variants ir maksājuma uzdevuma, ar kuru ir samaksāts PVN budžetā, datumu pārcelt uz nākošo mēnesi - izdrukāt atskaiti un tad maskājuma uzdevumu datumu atlikt atpakaļ kā bija, tad deklarācijā nemaisīsies samaksātais budžetā PVN.
Paldies Cleo es ari gaidiju no Jums kadu atbildi. Kad darbu sac pirmo reizi ir ari stulbi jautajumi, atvainojos par to.

Ribochka 28.11.2006 16:53
288 сообщений на сайте
288 сообщений на сайте
Es pārskaitīto PVN grāmatoju pilnīgi atsevišķā 5721... subkontā, un tādejādi tas nemaz neskar deklarācijai pesaisīto kontu D un K.

Vijoliite 28.11.2006 16:53
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
ļoti patīk Jūsu skaidrojumi, saprotami un vienkārši, paldies

Ribochka 28.11.2006 16:54
288 сообщений на сайте
288 сообщений на сайте
nezinu vai atsevišķs subkonts ko īsti maina, PVN es kontrolēju pēc virsgrāmatas atlikuma, tāpēc ērtāk man ir budžetā samaksāto PVN grāmatot tajā pašā kontā kur priekšnodokli, tad konta atlikums norāda cik ir maksājams budžetā vai cik no budžeta ir saņemams atpakaļ. Lai šis PVN nejauktos pa deklarācijas pielikumu, tad vienkārši uz deklarācijas drukāšanas brīdi, pamainu MU datumu, tad deklarācijā viss iet čikiniekā. Kad izdrukāts un pārbaudīts, tad atlieku atpakaļ MU datumu kāds bija. Līdz ar to nav nepieciešams atsevišķs uzskaites konts un pēc virsgrāmatas ir redzams konta reālais atlikums.
Frosja, viss kārtībā, es arī ar Zalkti strādāju tikai gadu. Atvēru sev izmēģinājuma versiju un visus eksperimentus veicu tajā, tad pārbaudu vai viss iet kā man vajag un attiecīgos kontus piesaistu atiecīgajām atskaitēm, tādā veidā saliku arī kontus avansa maksājumiem, jo arī tādi man bieži ir un deklarācijā ir jāuzrāda.
Daru tāpat kā Cleo.:-)

Aivareno 28.11.2006 18:08
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Я в Залктисе тоже провожу НДС по одному счету. Из ПВН 1 просто отнимаю сумму уплаченного налога. Дело в 30 секунд.
Interesanti vai lidz šim tā arī nav nekads elegantaks risinajums šai problemai atradies? Kaut kaa datuma mainišana vai summas manuala pieskaitishana liekas tads galigi "manuals" risinajums...

Vints 30.04.2007 12:08
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
А я использую разные счета для ПВН, поэтому мне не надо перед распечатыванием что-то исправлять, а потом вертать взад. Хотя разные счета я завела не для этого изначально. Вычитала такие рекомендации в "бухгалтерии и экономике" года три назад, все так и сделала по их советам. Мне нравится, и отчеты формировать удобней.

Lovec 30.04.2007 12:56
1793 сообщения на сайте
1793 сообщения на сайте
У меня тоже Залктис.

Lovec 30.04.2007 12:57
1793 сообщения на сайте
1793 сообщения на сайте
Man vairāk patīk variants ar subkntu. PVN uzskaitu 5721, bet budžetā samaksāto 57211. Nekādus datumus nav jāpārliek un atlikums vienmēr pārbaudāms (kad skatās konta atlikumu uzliek ķeksi , lai rāda ar visiem subkontiem). Gada beigās no 57211 pārgrāmatoju atlikumu uz pamatkontu 5721 un sanāk viss OK.

Frezy 30.04.2007 14:56
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Es arī izdarīju tieši tā kā Frezy.

Dzidzi 30.04.2007 15:21
351 сообщение на сайте
351 сообщение на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть