Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Суммы выплачиваемые попавшим под сокращение К списку тем
Суммы выплачиваемые попавшим под сокращение
Помогите пожалуйста,сама уже запуталась- у нас закрывается киоск, соответственно под сокращение попадают 2 работника, должны ли мы помимо заработной платы и компенсации за неиспользованный отпуск, выплачивать еще что- то?
Заранее спасибо
Ответы (7)
DL 112.PANTTSatlaišanas pabalsts .Atkarībā no gadu skaita ko šie darbinieki strādājuši pie attiecīgā darba devēja.
Ilma- а как его расчитывать, предположим что работник работал с 11,01,2005 по 30,11,2006 и как тут расчитать??? помогите :'(
112.pants. Atlaišanas pabalsts
112. pantā viss smalki aprakstīts:
Ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, uzteicot darba līgumu šā likuma 100.pantapiektajā daļā un 101.pantapirmās daļas 6., 7., 8., 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:
1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;
2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;
3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;
4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.
до 5 лет- средний за 1 месяц.
у вас этот случай.
5-10 лет-2 мес.
10-20- 3 мес.
Средний при сокращении(для пособия) расчитывается иначе. ИМХО.
Средний месячный рассчитывается по 4 части 75 статьи.
Из нее следует, что для работника, который в последние 6 месяцев иногда не имел оплату труда (болел, был в отпуске без содержания...) средний может получиться в достат. степени небольшой.
Закрыть
Краткое описание нарушения