Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Virsstundas svētkos!
Lūdzu palīdziet!! Esmu apjukusi.
Mūsu firma nolēma 28.un29. apmaksāt kā svētku dienas.
Darbiniekam ir slīdošais garfiks un viņš ir nostrādājis 220 stundas, tātad ņemot vērā to, ka šomēnes nāca klāt divas brīvas dienas. Tad darbiniekam ir 60 virsstundas, bet viņš ir arī strādājis visas trīs svētku dienas.
Cik stundas man viņam ir jāapmaksā dubultā: 60 vai 84
Liels paldies par padomiem!;-)
Ответы (11)
Саммит НАТО, конечно, не ординарное событие для нашей страны, но никто эти дни праздничными не объявлял, это были всего лишь вынужденными выходными днями и, в основном, для рижан, так что оплачивать их по двойному тарифу, как праздничные не очень правильно.
Es piekrītu, bet katrs firmas īpašnieks dara, tā kā viņam to gribās, ja viņš grib maksāt dubultā, lai maksā!!!
Man problēma ir tā, ka es nesaprotu kā man apmaksāt virstundas, kas iekrīt svētku dienā, jo gan viens gan otrs ir jāmaksā dubultā, vai tiešām tādā situācijā man ir jāmaksā četrkārtīgi????????????????????????????????
Ja jau esat tik devīgi, tad jo vairāk, jo labāk. Par to nevienu nesodīs. Valstij tiks vairāk nodokļu.
Да НЕ БЫЛО никаких праздничных дней, для многих фирм это вообще были обыкновенными рабочими днями, так что и оплачивайте свои сверхурочные исходя из этого! Хочет Ваш приекшниек платить - пусть платит, хоть в десятикратном размере!
Aizmirstiet par tām sammita dienām. Ne jau tas mani uztrauc.
Es jautāju par to, kā ir jāpmaksā svētku diena, ja tajā ir strādātas arī virsstundas.
Kā piemēram 18. novembrī ir nostrādātas 10 stundas:
8 stundas es apmaksāju ar dubulto likmi(piemēram 1,60Ls/h), vai atlikušās divas PĒC LIKUMA man ir jāmaksā arī 1.60Ls/h vai 3.20Ls/h
10 stundas dubulto + virsstundas
Domāju, ka četrkārtīgi jau nu gan nav jāmaksā.
Likumā nav definētas darba DIENAS virsstundas.
Jāmaksā dubultā, piemēro tikai vienu dubulto likmi kā par darbu svētku dienās. Jautajumā par summēto darba laiku un virsstundu apmaksu izsmeļoša informācija ir sniegta Māra Linga rakstā žurnālā "Bilance" Nr.11 un 21 (2006.g.)
Ja DL nav definētas dienas vai svētkudienu virsstundas, tad 2*2=4-kārtīgi.
Закрыть
Краткое описание нарушения