Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Līzings EUR
Labdien.
Izlasīju tēmas par līzingu, bet...
Uzņēmumam ir noslēgts līzinga līgums valūtā (EUR) Saņemot PL grāmatoju latos; D 12..; K 51.. Rēķinā summa norādīta EUR un LVL.
Līzinga maksājumi pēc grafika notiek EUR. Maksājuma uzdevumu izrakstu EUR, grāmatoju: D 51..; K 2620
Rodas ieņēmumi no valūtas pirkšanas, grāmatoju; D51..; K 8150
Vai tā būs pareizi? Vai ir vajadzīgs valūtas starpkonts?
Esmu pavisam apjukusi, lūdzu jūsu palīdzību.
Ответы (28)
Es atradu tik vienu tēmu, kur Cleo raksta:
"Man Zalktis, nezinu kā tur valūtas uzskaite notiek, vai tad man virsgrāmatā 5141 kontā summai jāstāv valūtā? Kā to reāli var Zalktī dabūt gatavu?"
Un es tāpat vēl joprojām esmu neziņā
Varbūt, ka Cleo atsauksies!
Нк знаю, будет ли у вас работать ссылка
http://www.vgk.lv/ru/forum/search/
Vai man būtu arī jātaisa atsevišķa uzskaite Excel tabulā? Jo arī Cleo raksta:
"es sataisīju tabulu excelī, kur uzrādīju Hansa līzingu valūtā EURo un blakus ailītē latos pēc LB kursa, kā arī ailes par hansa līzinga nomaksu pēc bankas EUR kursa un grāmatojumus. Varbūt tas varētu kalpot kā līzinga uzskaite pēc darījuma valūtas? Nu nav man bijusi darīšana ar valūtām un nespēju iedomāties kā virsgrāmatā izskatīsies konts valūtā, tāpēc arī prasu kā tas ir reāli."
"Nomas priekšmets summa " - у Вас оперативный лизинг?
Тогда зачем Grāmatoju: D 12.. - 19833
Nē. Tas ir finanšu līzings.
Ir pavadzīme, pieņemšanas nodošanas akts, maksājuma grafiks, līgums utt.
Aija444, nav nekādi konti valūtā virsgrāmatā. Visos rēķinos ir arī lati.Unmaksāt variet latos.Arī salīdzināšanas aktos ir lati. Tā kā visa uzskaite latos.Jagrib var sev vest paralēlu uzskaiti norēķiniem arī valūtā tad var to darīt.
Акт сверки будет в валюте, потому как обязательства в валюте, а платить можно в чём угодно.
График платежей у Вас тоже в валюте, если валютный лизинг.
Paldies Ilma.
Tā arī darīšu!
Visa tā jezga sanāca, jo nezinu kā izveidot programmā sasitību uzskaiti valūtā. Latos man viss skaisti sanāk.
Lai jums jauka diena visiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения