Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājums darba likums- vai tiešām kādas būtiskas izmaiņas šogad? К списку тем
Atvaļinājums darba likums- vai tiešām kādas būtiskas izmaiņas šogad?
Labvakar,
Atbrīvojām darbinieku, kurš nebija bijis 3 gadus atvaļinājumā un e sviņam par visu šo periodu aprēķināju kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu. Tikko piezvana direktors un saka, vai es esot lietas kursā, ka šogad esot pieņemtas izmaiņas, ka atvaļinājuma kompensācija jāizmaksā tikai par tekošo gadu. Nu es jau saprotu, ka viņš negribēja maksāt, bet... Viņam kādā kantorī tā esot teikuši. Es teicu, lai tad viņš man parāda izmaiņās, kur tas ir rakstīts. Nu neesmu es ne par ko tādu dzirdējusi. Un Jūs koļēģi?
Ответы (33)
Ilzer, эта тема обсуждалась на страницах форума, нет таких изменений в Законе о труде, согласно которым платить надо только за текущий год, просто есть и на форуме люди, которые так считают. Я приедрживаюсь мнения, что Вы сделали правильно.
da Irena 22, ja posle zvonka i zakon perecitala i diskusiji na forume. Dumala mozet deistviteljno vcera zakon pomenjali

i poetomu napisala.
Likumā tiešu atbildi neatradīsiet. Tas ir strīdīgs jautājums
Strīdīgs jautājums jau tas ir, bet ja negrib maksāt darbiniekam, lai samaksā juristiem
Un pēc tam vēl tiesai
но такие вопросы все же надо согласовывать с директором,а не решать самому буху.
возможно тот предпочтет заплатить именно юристу.
Тань, а в законе не сказано, что платить компенсацию только за один год. Что в таком случае говорить директору - про дискуссии на форуме? Тогда уже лучше сразу отправлять к юристу и пусть приносит письменный ответ.
Nu neznaju,dlja cevo togda zakoni... togda vse zakoni i NDS i.t.d pogovorili s direktorom i zdelali po svojemu
bet jūs iedodiet direktoram darba inspekcijas telefonu, lai šams uzzvana un tur viņam visu smalki apskaidros, un nebūs viena tante teica.
а не сказано что платить за 5 лет.
а поскольку мнения спецов расходятся, а деньги на предприятии все же не буха- то поставить дира в известность, считаю, нужно.
А при чем там закон о ПВН?
v izvestnostj postavili,i on gde to poslusal sto mozno neplatit i sprasil pocemu mi togda zaplatili.Kogdaja sprosila stob eti sovetniki pokazali gde eto napisano, togda vsjo molcit i skazal zakrili etu temu. Vot tak..
V nds zakon kak primer privela, mesto etovo mogla i drugo napisatj.
NDS - kas tas par nodokli?
я не знаю, какой у Вас дир, просто мне приходится работать с умными людьми, если чего-то не знают, не понимают, читают, консультируются, а те, которым лень,говорят делай как считаешь нужным, чтобы всем было хорошо и предприятию, и человеку и государству.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019&mode=DOC
Darba likums
149.pants
(1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.
(5) Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis.
152.pants
(1) Laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks bijis faktiski nodarbināts pie attiecīgā darba devēja, un laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ
Lai priekšnieks palasa likumu.
Амбера, уж столько по этому поводу разговорв то было, именно:Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.
Ежегодный.
а не позапрошлогодний.
ЮЛ, когда народ живьем просвещать будет?=)
Jā tā ir
Tiešām pilns forums ar šīm diskusijām, bet man liekas ka šeit ir skaisti pateikts:
(5) Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis.
Ikgadējais nozīmē katru gadu- principā vārda ikgadējais vietā varēja jau ierakstīt par visu neizmantoto periodu.
Lai citus nekaitīnātu jābeidz diskusija
Ja viņš (priekšnieks) nav katru gadu piešķīris atvaļinājumu, tātad jau ir pārkāpis likumu, par ko darbinieks jau var sūdzēt tiesā. Vēl atnest kaut kādus ārsta izrakstus no slimības vēstures, ka, strādājot bez atvaļinājuma, sabeidzis veselību un pieprasīt morālo kompensāciju
так бухгалтеры первые, кто не ходит в отпуск=)
Закрыть
Краткое описание нарушения