Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
3 uzdevumi par darījumiem,kas apliekami ar NODOKĻIEM! palīdziet! К списку тем
3 uzdevumi par darījumiem,kas apliekami ar NODOKĻIEM! palīdziet!
civiltiesību studiju ietvaros ir arī prikšmets par nodokļiem un nevaru tikt galā ar mājas darbu. Ja ir iespēja-palīdziet ar atbildēm: nepieciešams zināt likums un pants.
1.Ofšora firma (Firma, kompānija u. tml., kas reģistrēta ārzemēs, beznodokļu zonā) nodeva ar cesiju Latvijas Akciju sabiedrībai tiesības piedzīt parāda summu 10 000ls. Parāds piedzīts. Ar kādiem nodokļiem saistīts šis darījums?
2. Persona, kas nodarbojas ar saimniecisko darbību (advokāts) Latvijas Republikā, paņēma latviešu finansu korporācijā (ne banka) kredītu 8000 Ls ar 10% gadā, lai iegādātos nekustamo īpašumu (ofisu). Katru gadu tiek maksāti procenti. Kā šīs izmaksas atspoguļojas aizņēmēja un kreditora nodokļos?
3. Cilvēks (LR rezidents) nomā uz nedēļu ārpuspilsētas māju no mājas saimnieka, personas, kas nodarbojas ar saimniecisko darbību (PVN un IIN-iedz.ienāk. maksātājs). Kādi nodokļi radīsies dotajā darījumā (nosaukums, likme)? Kas un kad tos samaksās budžetā? (likme : nomas maksa par nedēļu -350 Ls)
Ответы (7)
1.Nezinu.
2.Jaadvokāts ir IIEN maksātājs, tad aizdevuma procenti būs izdevumi, bet nekustamam īpašumam aprēķinās nolietojumu, kas arī būs izdevumi, kurus uzrādīs gada ienākumu deklarācijā.
3.Nomniekam(fiz.personai) nodokļu saistību nav.Mājas saimniekam kā pvn maksātājam par iepriekšējo mēnesi jāiesniedz pvn deklarācija ar ieņēmumiem, kas apilkti ar 18 % pvn.(likuma par pvn 6.pants,18%).Ja pieņem , ka saimniekam izdevumu nav, tad jāmaksā ari VSAOiemaksas, no ienākuma kas pārsniedz 110,- Ls mēnesī(lik.par valsts soc.apdrošināšanu, likme- 27,82 %).Gada beigās uzrādot visus ienākumus un visus izdevumus, kas saistīti ar saimniecisko darbību, var būt jāmaksā IIN (lik.par IIN, 25 %)
lABĀK JAU NEKĀDS PADOMS, NEKĀ NEPAREIZS.
Samanta - jāmācās pašai. Jūs taču nevarēsiet šeit pamatot nevienu apgalvojumu!
Maija-ja tiešām grāmatvežiem ir grūtības ar šāda veida darījumiem, tad ko lai saka ties.zinātņu students? laikam jau pasniedzējs būs pārcenties.
paldies Vinnij par palīdzību!
Да нет у бухгалтеров особых сложностей с пониманием таких вопросов, только бухгалтеры сами всё познают, потому как дорого фирме обходятся их незнания налогового законодательства. И не перестарался Ваш преподаватель, а элементарно хочет Вам вдолбить, что юристам оченно полезно понимать не только уголовный кодекс, но и налоговое законодательство, потому как у нас в стране днём с огнём таких спецов искать приходиться.
Mana reakcija uz studentu "grūtībām" ar nodokļiem ir saistīta ar to, ka gadiemi lgi man ir jāņemās ar LIKUMIEM un citiem normatīvajiem aktiem, kurus sarakstījuši juristi, kam bija grūtības ar nodokļiem mācības laikā!
Man, vai ziniet, arī grībās aiziet no darba ap 5-6 vakarā, bet neiznāk... kamēr burtoju en-tos grozījumus iepriekšējiem grozījumiem.
Katru gadu uzrodas pāri tūkstotim MK noteikumu...
ūja, ūja

tagad man visi gudrie grāmatverži sabrauks augumā par juristu neizdarībām

lieki piebilsts,ka likumrojektu iztrādes laikā piedalās arī nozares speciālisti - tātad, arī grāmatveži, tāpēc nevajag vainot tikai juristus. Starp jums arī ir visādi "gudrīši", kas to pieļauj. Labāk jau neko nedarīt un vainot citus:-D
Lai jau būtu.. skaidrs man viss ar jums te
jaukus jums viiem Ziemassvētkus un gada nogali:-)
Es nezinu nevienu "dzīvu" grāmatvedi, kurš būtu piedalījies likumu rakstīšanā.
Un arī Jūs to neziniet.
Otrkārt, arī par "darīšanu" vai "nedarīšanu", diez vai Jums ir iespēja spriest.
Ūja-ūja, jaukus Ziemassvētkus!
Piedodiet, ka neapmierinājām!
Закрыть
Краткое описание нарушения