Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatkapitāls
Labrīt,visiem un Laimīgu jauno gadu! Lai viss veicas un izdodas!
Vairs pati nesaprotu kā darīt. Ir firmai divi īpašnieki, mantiskais ieguldījums 1000 Ls un iemaksāts naudā 1000 Ls. Kopā pamatkapitāls sanāk 2000Ls. Ar pamatlīdzekļiem man ir viss skaidrs, bet kā ir ar naudu, kurā ailītē ir jarāda bilancē? Iepriekšējais grāmatvedis 2005.gadabilancē ir parādījis kā pašu akcijas un daļas. Vai tā ir pareizi?
Ответы (19)
D 2620 K 3110 - 1000.00
D 123. K 3110 - 1000.00
Деньги показываются в активе баланса- денежные средства
Основной капитал - 2000.00 в строке pamatkapitalsв пассиве.
Paldies, es tā arī darīšu.
Nav vēl viss kārtībā, tos 1000 ls viņi jau 2005.g. ir izņēmuši laukā un nekur nav parādījuši, it kā palika karājoties gaisā. Kā lai es atgriežu atpakaļ un iegrāmatoju?
Kā tad viņi tos 1000,- var izņemt laukā ? Un no kurienes? PK visu laiku paliek vismaz 2000,- .Protams naudu kas ieguldīta PK var tērēt tālāk kā grib , tas PK neskar.Arī ar PL var rīkoties kā grib arī tas PK neskar.
Vņi tad vēl nestrādāja un bilancē parādīja to 1000 kā pašu akcijas un daļas un iesniedza vēstuli, ka nauda samaksāta. Šogad saka darbību, palūdza sakārtot gramatvedību un atklājās, ka tā 1000 nav. Vienkārši izņēma un viss. Es domāju, ka sogad jāiemaksā atpakaļ un likšu pretī pašu akcijas un daļas. Vai tā varu darīt? Tad man būs naudas līdzekļi un slēgsies konts pašu akcijas un daļas.
slēgsies konts pašu akcijas un daļas.
Он не может закрыться. Если в Ком.Регистре зарегистрировано 2000.00 , то счёт 3110 должен быть 2000.00
3110 man būs 2000 Ls, es runāju par aktīva kontu, jo patreiz tur D 1000Ls, jo bilancē nebija parādīti naudas līdzekļi, bet pašu akcijas un daļas.
Ну так поставьте правильно - в денежные средства.
Tā es arī saprotu, ka jāiemksā atpakaļ izņemtais 1000 un tagad man būs reāli naudas līdzekļi, vai ne?
Saprotu tā D PL KPK
D Pašu akcijas un daļas ( neapmaksātais kapitāls) K PK
Ja gribiet slēgt neapmaksāto kapitālu tad jāiemaksā 1000 un tad būs D 26XX K Neiem. kapitāls 1000,- Bet tad jāsaka nevis izņemti bet nekad nav bijuši iemaksāti.Tā domāju.
Реальные средства давно могут быть потрачены. Не совсем понимаю вопроса, что в прошлом балансе было неправильно?
Ir bijis tā, ka iemaksāja bankā , pēc tam izņēma, gramatvedība netika nekāda vesta, bilanci par 2005.gadunodeva parādot aktīvā PL un pašu akcijas un PK 2000 Ls. Naudas līdzekļu nav, kaut gan skaitās daļas apmaksātas. Es saprotu, ka šogad uzsākot darbību tam 1000 bija jāparādas naudas līdzekļos, ja reiz daļas ir apmaksātas.
Ну почему сразу jāparādas naudas līdzekļos. Если средства были сняты с расчетного счета в банке, то значит они или попали в кассу или висят у кого-то под отчетом. Тут могут быть варианты. Вы поинтересуйтесь у хозяев, куда реально эти деньги делись.
Tajā brīdi kad nauda tika iemaksāta bankā arī bija jāveic grāmatojums D 26XX K Neiem daļas .Ja grāmatojums nebija veikts tad tas tagad ir jāizlabo uz pareizu. Bet tālāk kā jau saka Albina. Nekas vairāk PK sakarā nav jāiemaksā bet jāskatās kādiem mērķiem nauda bija izņemta no konta un tā arī izmaksas grāmatojumā jārādās. Bet skatieties ar kādu mērķi nauda izņemta un kur palikusi.
Vienkārši izņēma, neko nedarīja , gramatvedība netika vesta. Tagad jāsaved kārtībā, tā lai būtu pareizi.
Ja kaut ko izņem no uzņēmuma bankas konta tad vienmēr ir ieraksts kam nauda izsniegta .Tad arī uz to nogrāmatojiet kā aizdevumu vai izsniegtu avansu.Jāskatās pēc būtības. Ja no kases tad tāpat.Tad tā arī ievediet kontos.
Vienkārši izņēma - сделайте проводку либо Д2610 К2620, либо Д2380 К2620. Как бухгалтер, Вы должны понять, что активы "в никуда" не уходят. Они трансформируются либо в другие активы, либо в затраты.
Я не поняла одного.Есть Лемумс Регистра, что зарегистрированный Основной капитал 2000 лат? Или пока только 1000 ?
UR viss kārtībā, tagad savedīšu arī gramatvedību kartibā. Paldies visiem par padomiem!:-*
Закрыть
Краткое описание нарушения