Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

kases izdevumu orderis К списку тем

kases izdevumu orderis
Labdien! Kā pareizi noformēt kases izdevumu orderi, ja bankā pietrūkusi nauda un no kases to izsniedz vadītājam lai iemaksātu bankā rēķinu nomaksai. Man te iegalvo, ka jāaizpilda aile "pamatojums" ar ierakstu, kurā minēts bankas ieņēmuma ordera Nr. Bet kase jau ir izsniegusi naudu uz sava ordera pamata, kā var parādīt bankas orderi? :'(
Barija
Barija 08.01.2007 08:50
180 сообщений на сайте

Ответы (20)

Я пишу просто konta papildinājums. Ведь на момент выдачи денег из кассы банковского ордера еще просто не существует. Как же его можно туда вписать?
Albina
Albina 08.01.2007 08:52
64790 сообщений на сайте
Es jau to pašu cenšos ieskaidrot, bet man centās ieskaidrot pretējo:-/
Barija
Barija 08.01.2007 09:10
180 сообщений на сайте
"bet man centās ieskaidrot pretējo"Ну на момент выдачи денег из кассы,еще не известно дойдут ли они до банка.Если так принципиально.то может через 2380 писать?

Д2380 К2610

Д2620 К2380
Dzana
Dzana 08.01.2007 09:20
2165 сообщений на сайте
Paldies visiem kas atbildēja, bet naudiņa jau izgāja caur bankuLOL
Barija
Barija 08.01.2007 09:58
180 сообщений на сайте
Es lieku 2620 - 2610 un kā saņēmēju norādu konkrētu cilvēku, bet kā mērķi ierakstu - izsniegts iemaksai norēķinu kontā.
Indrina
Indrina 08.01.2007 14:08
нет сообщений на сайте
Es daru tāpat kā Indriņa.
Irucitis
Irucitis 08.01.2007 14:09
707 сообщений на сайте
MK 584 noteikumu 15. Kases izdevumu orderim ir obligāti šādi rekvizīti (identifikācijas dati):

...15.4. saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums (norāda arī pievienotā attaisnojuma dokumenta (ja tāds ir) nosaukumu, numuru un sagatavošanas datumu);

tam, kas apgalvoja pasakiet lai palasa noteikumus- tajā brīdī, kad izsniedzat naudu iemaksai bankā nav neviena attaisnojuma dokumenta - tātad pamatojumā norāda tikai konta papildināšanai vai tml., ja būtu kāds saraksts vai cits attaisnojuma dokuments uz kā pamata izsniedz naudu, tad šo dokumentu arī ierakstītu. Ne par velti noteikumos ir iekavās vārdi (ja tāds ir) !
Cleo
Cleo 08.01.2007 22:14
19235 сообщений на сайте
Es šajā ziņā grēkoju.Jo rakstu šo ordera bankas numuru.Bettaisnība ir Cleo!!!
Aivareno
Aivareno 08.01.2007 23:18
6641 сообщение на сайте
Es arī pēc tam ar roku ierakstu
Tore
Tore 09.01.2007 10:03
981 сообщение на сайте
А я просто подкладываю к кассе банковский ордер.
Albina
Albina 09.01.2007 16:16
64790 сообщений на сайте
Un ko pie liekat pie bankas dokumentiem? Tas sastāv tikai no bankas apstiprināta izraksta?
Liepupe
Liepupe 09.01.2007 17:08
нет сообщений на сайте
К банковской ничего не подкладываю. В выписке и так вся информация есть.
Albina
Albina 09.01.2007 17:39
64790 сообщений на сайте
es gan šuju pie bankas dokumentiem, jo pie kases dokumentiem šuju tikai to, kas ir atspoguļots kases orderī kā attaisnojuma dokuments -teiksim izmaksāta darba alga, pielikumā algu aprēķinu un izmaksu saraksts Nr.11 - tad kasē ir iešūts algu izmaksu saraksts un uz tā kases izdevumu orderis.
Cleo
Cleo 09.01.2007 20:23
19235 сообщений на сайте
Man atkal jocīgi.Avansa norēķini atsevišķi, algu izmaksu saraksti atsevišķi, bankas orderis pie kases ordera,Rēķini pavadzīmes atkal cita mape.Nevienspar tādu "jucekli" man neko nav aizrādījis, bet man pašam tā vieglāk.Protams algu izmaksu orderī es rakstu, ka attaisnojuma dokuments ir algu izmaksu saraksts.
Aivareno
Aivareno 09.01.2007 21:43
6641 сообщение на сайте
Aivareno , man ir tieši tāda pati sistēma un viss ir ļoti labi pārskatāms.
Irucitis
Irucitis 10.01.2007 11:27
707 сообщений на сайте
Jā piekrītu, ka katram ir sava kārtība, galvenais lai var parādīt vajadzības gadījumā konkrēto attaisnojuma dokumentu.

Man atkal jocīgi vienā no mazajām firmām uzlika sodu par to ka uz kases izdevumu ordera nebija direktora paraksts četrās vietās, bet tikai trijās(viņš tur ir vienīgais dabinieks)Tagad atkal pārbaudīja un piesējās par to ka paraksts ir četrās vietās, it kā par daudz esot:) Vai kādam ir līdzīga pieredze?
Indrina
Indrina 10.01.2007 11:46
нет сообщений на сайте
Man ir līdzīga pieredze. tas atkarīgs ūz kriem sāniem pārbaudītājs no gultas izvēlies.
Andaz
Andaz 10.01.2007 14:24
27897 сообщений на сайте
Aivareno, es arī tā daru, bet algas maksāju tikai caur banku
Tore
Tore 10.01.2007 14:41
981 сообщение на сайте
Man algas maksājas caur kasi, jo nav lielas summas.Esapkalpoju ļoti mazu uzņēmumu, bet grāmatvedības principi no tā gan nemainās.:-)
Aivareno
Aivareno 10.01.2007 14:57
6641 сообщение на сайте
kā var sanākt 4 paraksti uz viena ordera? Man sanāk tikai 3 -

1) Atļauju izmaksāt (paraksta vadītājs),

2) Saņēmēja paraksts (ja saņēmējs ir vadītājs, tad arī viņa paraksts)

3) Kasieris (ja vadītājs pilda arī kasiera pienākumus - tad arī viņa paraksts).

4.parakstsir Grāmatvedis. - pēc grozījumiem, ja nemaldos tagad grāmatvedību var vest pats kapitālsabiedrības īpašnieks, ja viņš ir vienīgais sabiedrības dibinātājs,

"30. Uzņēmuma vadītājs, kas grāmatvedību kārto pats (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks – vienīgais valdes loceklis), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats. Kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības un Latvijas Banka drīkst apvienot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus, ja tiek nodrošinātas atbilstošas iekšējās kontroles procedūras pilnīgai un pareizai saimniecisko darījumu iegrāmatošanai." - tad nu šobrīd 4.parakstsvarētu būt arī vadītāja, bet tas ir no šī gada, pirms tam gan bija noteikumos noteikts, ka grāmatveža un kasiera pienākumus nevar pildīt viena un tā pati persona.
Cleo
Cleo 10.01.2007 21:20
19235 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.