Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Lūdzu, kā pareizi noformēt darījumu? К списку тем

Lūdzu, kā pareizi noformēt darījumu?
Labdien, cien.kolēģi un kolēģes!

Ļoti lūdzu jūsu palīdzību.

Lieta ir tāda, ka nesen atvērām interneta veikalu. Kurjers izvadā preces saskaņa ar pasūtījumiem. Kases aparātu neizmantojam (MK 361 II daļa p.6.1.), izmantojam darījumu apliecinošās kvītis, kuras ir reģistrētas VIDā. Bet preces piegāde ir janoformē ar pavadzīmi (MK 1038 II daļa p.7.1.). Vai tādā gadījumā sanāk, ka jāizraksta gan kvīts, gan pavadzīme?

Paldies!
Solbe
Solbe 09.01.2007 16:12
165 сообщений на сайте

Ответы (13)

Jā.
Rumbinja
Rumbinja 09.01.2007 16:14
1000 сообщений на сайте
Tieši tā.
B_krechetova
B_krechetova 09.01.2007 16:25
92 сообщения на сайте
Fiziķim nevajag.
Ambera
Ambera 09.01.2007 16:30
21759 сообщений на сайте
Tagad saskaņā ar MK noteik.Nr.850 -

punkts70.1.1.parmazumtirdzniecībā ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūr¬vienības) pārdotajām precēm un sniegtajiem pakalpojumiem, ja samaksa tiek saņemta preču pārdošanas vai pakalpojumu sniegšanas vietā;

MK noteik.1038

8. Pavadzīmi drīkst nenoformēt (izņemot darījumus ar akcīzes precēm):

8.1. par preču piegādi mazumtirdzniecībā, ja samaksu apliecina atbilstoši normatīvo aktu prasībām par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām noformēts attaisnojuma dokuments un ja preces tiek piegādātas ārpus pastāvīgās darbības vietas (struktūrvienības) un pārvietošanu apliecina atbilstoši grāmatvedības normatīvo aktu prasībām noformēts attaisnojuma dokuments;

Es domāju vai kvīts der kā samaksu un preču pārvietošanu apliecinošs dokuments?
Ane
Ane 09.01.2007 21:18
619 сообщений на сайте
Ja realizācija notiek jur.personai- tad nepieciesama gan kvīts, gan pavadzīme (ja es pareizi saprotu), bet ja preci realizē fiziskai personai - vai pavadzīme tiešām ir obligāta (jo kvīts satur tieši to pašu informāciju, kas uzrādīta pavadzīmē, t.i., preces nosaukums, skaits, mērvienība utt.)?
Solbe
Solbe 10.01.2007 12:01
165 сообщений на сайте
Par pavadzīmi es domāju vai nu vajag visiem, vai arī nevienam, jo šajos noteikumos nav taču nekur pateikts, ka fiziskai personai nevajag.

Pēc 8.1.punktasaprotu, ka numurētā pavadzīme nav obligāta, bet vai papildus kvītij vēl vajag kādu pārvietošanas dokumentu (pim.vietējo pavadzīmi) rakstīt?

Gribētos dzirdēt kā citi saprot šo frāzi"....un pārvietošanu apliecina atbilstoši grāmatvedības normatīvo aktu prasībām noformēts attaisnojuma dokuments;"
Ane
Ane 11.01.2007 12:07
619 сообщений на сайте
vai nu vajag visiem, vai arī nevienam?
Ambera
Ambera 11.01.2007 12:25
21759 сообщений на сайте
Es izsecināju, ka tomēr pavadzīmi vajag(parasto vai numurēto), jo kvīti jāizraksta, kad tiek saņemta nauda (tas ir samaksu apliecinošs douments), tātad vedot kvīts vēl nebūs izrakstīta, bet uz preču pārvietošanu vajag dokumentu, tātad vajag!
Ane
Ane 24.01.2007 23:21
619 сообщений на сайте
Bet kvītiņas arī tiek reģistrētas VIDā.

Raugoties no pircēja viedokļa. Esmu iegādājusies preces no interneta veikala, man neviens pavadzīmi, ne rēķinu nav devis. Un man tādu nemaz nevajadzētu. Izsniedza tikai kvīti. Juridiskām personām tāpat. Varbūt, ja juridiskā persona pieprasa pavadzīmi, tad izraksta.
Delvina
Delvina 25.01.2007 10:29
11 сообщений на сайте
1038.MK noteik. - 8.1.punkts"...pārvietošanu apliecina atbilstoši grāmatvedības normatīvo aktu prasībām noformēts attaisnojuma dokuments;" - pateikts, lai preci pārvietotu ir vajadzīgs dokuments. Kvīti vēl nevar rakstīt, kamēr prece nav aizvesta pircējam, un nav samaksāts, jo kvīti raksta tajā brīdī kad tiek saņemta nauda.

To visu saliekot kopā es izsecināju, ka ar kvīti vien nepietiek. Kā citi domā?
Ane
Ane 25.01.2007 13:16
619 сообщений на сайте
Delvina - man piemēram arī veikalā čeks nav vajadzīgs, bet viņiem tas vienalga ir jāizsit.
Ane
Ane 25.01.2007 13:18
619 сообщений на сайте
Jābut pasūtījumam(rakstveidā- 2 eks.) un pietieks
Inessap
Inessap 26.01.2007 10:11
24 сообщения на сайте
kā ir tad, ja samaksa par produktu un piegādi tiek veikta uzreiz i-netā???
Girtijs
Girtijs 06.07.2009 12:22
7 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.