Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Sveiki, kolēģes un kolēģi. (UR grozījumi) К списку тем

Sveiki, kolēģes un kolēģi. (UR grozījumi)
Sveiki, kolēģes un kolēģi. Vajadzīga palīdzība!

Kopš dibināšanas pagāja mēnesis, PVN deklarācija aizpildīta! (priekšnodoklis lielāks). ja ir uz dotu brīdi tikai viens darbinieks (tas pats direktors)

viņam nevajag alga, jo piestrādā citur ārpus. Vai viņš var iztikt bez algas? Un kā ir ar VSAOI deklarāciju?
Dimmkins
Dimmkins 14.01.2007 18:41
9 сообщений на сайте

Ответы (29)

А к то PVN deklarācija сделал?
080808
080808 14.01.2007 18:43
1582 сообщения на сайте
Директор у вас кто? Valdes loceklis?
Bastet
Bastet 14.01.2007 19:01
3728 сообщений на сайте
А чем фирма занимается? Валдес лоцеклис может и по договору учереждения работать, без трудового договора почитайте здесь

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=386&hl=1&oid=2846&mod=35
Julijatim
Julijatim 14.01.2007 19:08
8799 сообщений на сайте
Julijatim, spasibo!

Firma tolko razvivajetsja, iwem rabotnikov, nu u nas v Latvii a osobenno v malih gorodah kadrov voobwe netu. Vot i prowel uze mesec, poka v poiskah.
Dimmkins
Dimmkins 14.01.2007 19:18
9 сообщений на сайте
Ничего не понятно. Кто-то наработал предналог, кто-то вел бухгалтерию..., при всем этом есть только лоцеклис без зарплаты?
Kel
Kel 15.01.2007 21:29
12066 сообщений на сайте
Так на ёлку лезем.
Tt7
Tt7 15.01.2007 22:07
37863 сообщения на сайте
Так в одной из тем Артурику ( если не ошибаюсь), на тематической проверке сказали, что не может быть член правления без оплаты, если и бухгалтерию он же ведет.
Irena22
Irena22 15.01.2007 22:10
42998 сообщений на сайте
Точнее говоря , сказали, что не может без оплаты, а далее уже мой вывод, так как этот член правления и бухгалтерию вел. А это, на мой взгляд, уже никак не управленческая деятельность.
Irena22
Irena22 15.01.2007 22:11
42998 сообщений на сайте
Pareizi - grāmatvedība veic uzskaites funkcijas nevis vadības. Tas jau bija norādīts līdz šim likumā par grāmatvedību un līdz grozījumu pieņemšanai vispār šīm funkcijām bija jābūt šķirtām. T.i. vadītājs nevarēja būt arī grāmatvedis. Nu var , bet tad arī esiet laipni vadītāj - slēdziet darba līgumu par grāmatvedības darbu veikšanu un darba līgums nevar būt bez algas. Nu pareizi VID taisnība - uzrēķinās VSAOI un IIN no min. algas , ja nebūsiet noslēguši darba līgumu uz stundām un attiecīgu algu.
Ilma
Ilma 16.01.2007 08:26
30495 сообщений на сайте
2Ilma: "uzrēķinās VSAOI un IIN no min. algas , ja nebūsiet noslēguši darba līgumu uz stundām un attiecīgu algu" Vai es pareizi sapratu - ja valdes priekšsēdētājs, kas ir vadītājs un grāmatvedis, VID viņam liks par grāmatvedības kārtošanu maksāt nodokļus kā no min. d/algas?
Maza_kaza
Maza_kaza 19.01.2007 00:19
15 сообщений на сайте
Не обязательно, но не исключено, что посчитают, что должен быть заключен трудовой договор, ибо ведение бух.учета - это не управленческая функция.
Irena22
Irena22 19.01.2007 07:23
42998 сообщений на сайте
Tas izskatās kā baumas...Un ļoti bīstamas un kaitīgas baumas - šeit daudzi forumetāji dalījās info ka sēž arī no nodokļu administrācijas un vēro noskaņas tautai. Ja tādas nepārbaudītas domas pārņem cilvēku, tad viņš tikai i gaida kad viņam kko piespriež un nebrīnās kad tas notiek.

Uz tādām abstraktām domām būtu jāatbild, kā tieši no vadītāja funkcijas pašas dabas izriet ka īpašos apstākļos tas pats var kārtot savu grāmatvedību - ja nav vērts nodarbināt tai gr-vedībai darbinieku. Tas ir, no vienas puses, viņš nodarbina gr-vedi, ja tam ir JĒGA (no uzņēmējdarbības viedokļa), no otras puses - komersants pats var un tam arī jālemj, kad gr-vedis nav vajadzīgs - ja tas arī ir KOMERCDARBĪBA, lai to veikt tieši tā, kā komersants to redz, kā viņš to bija ieplānojis.. Obligāts gr-vedis uzņēmumā nozīmē, kā šajā uzņēmumā galvenais ir nevis uzņēmējs, bet grāmatvedis. Tas nav nekāda uzņ-darbība, tas ir kaukādsmurgs

Varbūt tas ir - nevienu negribu aizvainot - kā frizieriem ir tāda leģenda, ka pats sev matus nevar griezt, tas pats ir arī grāmatvežiem - par grāmatveža neesamību piespriež lielus lielus sodus briesmīgie cilvēki no VID
Maza_kaza
Maza_kaza 19.01.2007 19:11
15 сообщений на сайте
Maza_kaza, речь лишь о том, что без зарплаты позволено руководить, а вот за выполнение указаний руководства принято платить. И лучше пусть человек сначала подаумает о последствиях и потом решает, что делать, чем наоборот.
Irena22
Irena22 19.01.2007 22:12
42998 сообщений на сайте
Es tikai gribēju uzzināt, kas draud kapitālsabiedrības īpašniekam, kas kārto gr-bu pats. Bezmaksas
Maza_kaza
Maza_kaza 19.01.2007 22:45
15 сообщений на сайте
трудно сказать, если не будут проверять, то ничего. Бесплатно у нас может руководить член правления, который является и владельцем общества. А ведение бухучета, по моему мнению, не является управлеческой функцией.
Irena22
Irena22 19.01.2007 22:53
42998 сообщений на сайте
Еще зависит и от того, чем занимается фирма, сколько там народу и так далее.
Irena22
Irena22 19.01.2007 22:53
42998 сообщений на сайте
Tieši tā! Tāds labs forums, un kad es dzirdu IMHO, nu vairs negribas.."зависит и от того"..Jūs to sakāt kā VID darbinieks, vai cilvēks, kas grib palīdzēt, iedvest drosmi, norādot uz konkrēto normatīvo aktu, pareizi? Jūs tiešam,ka cilvēks, kurš pārstāv tādu ļoti precīzu profesiju, kā grāmatvede, nekad neizsakāt savu viedokli, ja vienīgais Jūsu arguments ir "es tā domāju", kā arī, Jūs esat cilvēks, kurš zina, cik maksā laiks un kas ir nauda. Tieši tāpēc Jūs nekad nesākat diskusiju, ja neesat pārliecināti, ka ziniet par ko runājiet. Un vislabākais ir tas, ka, ja Jūs nezināt, tad tā arī sakāt "Es nezinu"!
Maza_kaza
Maza_kaza 19.01.2007 23:15
15 сообщений на сайте
Nu var teikt - tā " es precīzi nezinu , bet domāju tā un tā...".Un katra lasītāja paša ziņā paliek atkal iespēja domāt savādāk. Tāpēc šeit arī tiek apspriesti dažādi viedokļi un personīgā pieredze saskarsmē ar piem. VID auditu.Protamslabi ir savu domu pamatot ar likumdošanas aktu. Bet kā redzams no prakses bieži arī zinot šo likumdošanas aktu ( un bieži arī akta zināšana nedod viennozīmīgu atbildi un piem. DL vispār bieži neatbild uz daudziem konkrētas situācijas gadījumiem)pieeja var būt dažāda ar vienādu iznākumu. Un pārdomas par šādu tēmu varētu būt daudzveidīgas utt....
Ilma
Ilma 20.01.2007 12:49
30495 сообщений на сайте
Maza_kaza, я не понимаю, в чём смысл Ваших претензий. Здесь форум, и все высказывают свои мнения. Так что всё, что здесь написано - ИМХО, и не более того. Решение всё равно за Вами.
Martinas
Martinas 20.01.2007 13:51
38532 сообщения на сайте
Lasot atbildes šajā forumā, es pamanīju, ka cilvēku atbildes ir kautcik pamatotas. Man tiešam ir svarīgs jautājums, bet es dzirdu to ko es varēju PATI SEV atbildēt, un tas būtu tikai 1.variants Par to nav vērts pat runāt..Prētēji Jūsu, Ilma, viedoklim, domāju, ka forumā nav vērts "p****** ", jo cilvēki uzdod tiešam svārīgus jautājumus. Paaust savu iepriekš napamatotu atbildi ir tik bezjedzīgi.

Un mans jautājums tiešam bija priekš Jums, Ilma, jo Jūsu komentārs likās interesants, un gribēju padiskutēt. Nu negribiet - nevajag.

Jo lieta ir tāda, ka ir vēl MK noteikumu nr. 584- 14.11.2006 grozījumi, kas noteica, ka kasiera un grāmatveža pienākumus drīkst veikt 1 un tā pati persona...Vai tad tai būs jāveic sociālie maksājumi par gr-ža darbu, ja v/loceklim atlīdzība nav noteikta? Vai runa iet tikai par papildu (gr-ža) pienākumiem? Ja ir jāveic sociālie maksājumi par sevi kā par gr-vedi, vai tam vispār ir jēga? Kā var noslēgt gr-bas apkalpošanas līgumu ar sevi?
Maza_kaza
Maza_kaza 20.01.2007 18:39
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.