Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tirgus cena pakalpojumam???? К списку тем
Tirgus cena pakalpojumam????
saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 23.2 pantu, starp saistītām personām VID var noteikt tirgus cenu. Piemēram, ja sniegto pakalpojumu cena ir par zemu, VID piemēro tirgus vērtību.
Situācija: noslēgts līgums par traktora nomu, nomas maksa - 10% no peļņas.
Peļņas nav, tad iznāk, nomu var nemkasāt.
Jautājums: Vai šajā gadījumā VID var tikuntā izrēķināt tirgus cenu un līdz ar to uzrēķināt PVN?
Ответы (8)
мне кажется, что у Вас изначально неверно выбрана арендная плата "10% no peļņas". Обычно арендную плату берут в % от стоимости трактора, аналогично износу.
что вообще у Вас подразумевается под "10% no peļņas"?
- traktors tiek iznomāts uz 10 gadiem,
- no tā uzņēmuma peļnas, kas nomā (lieto) traktoru (peļņa= ienākumi-izdevumi)
peļņa*10%= nomas maksa par traktoru.
Vai tad nesaprotami? Tā nevar darīt?
Kad slēdzāt šo līgumu laikām domājāt par to, kā traktoru būs bieži jāremontēja?:-/ Savadāk nevaru saprast "dudru domu":-D
Jā negribējat ņemt uz sevi traktora apkalpošanas izdevumus, tad vajadzēja to vienkārši atrunāt līgumā.
Непонятно.
Первый раз сталкиваюсь с таким интересным способом определения арендной платы. Получается, что если прибыли у фирмы-арендатора никогда не будет, то и арендной платы тоже. Абсурдно, на мой взгляд.
Правильнее, на мой взгляд, было бы ХОТЯ БЫ стоимость трактора разделить на 10 лет, затем на 12 месяцев и это была сумма арендной платы в месяц.
Nu un kas, ka ja peļņa nebūs, nomas maksa arī nebūs, kurš likums aizliedz šādi rīkoties, ja abas puses piekrīt??
Mans jautājums patiesībā bija par VID uzrēķinu.
А вы обоснуйте, какая связь между износом вашего трактора и чужой прибылью. Если хотят получать процент с прибыли, то трактор надо вкладывать в уставник и получать дивиденды.
Если не можете для себя обосновать, что сюда обращаетесь, то и ВИДу так же будетье объяснять.
saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 23.2 pantu, starp saistītām personām VID var noteikt tirgus cenu. Piemēram, ja sniegto pakalpojumu cena ir par zemu, VID piemēro tirgus vērtību.
Un it īpaši, ja runa ir par saistītām personām, VID piemēros tirgus cenu.
šādus līgumus slēdzot starp saistītām personām ir jābūt īpaši piesardzīgiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения