Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatojums kontā 2390
Gada beigās pārceļam pārmaksātos nodokļus uz kontu 2390.Gribaspārvaicāt vai sadariju pareizi.
D 5721 K2390 (PVN)-780Ls
D 2390 K 52711(budzetā iemaksātais PVN)-894Ls
D2390 K 5720 -2 ls
2390 konta saldo-116ls:-)
Ответы (74)
А зачем счета 5721 и 52711???
P.S.Prasu šis ABC gudrības, jo pirmoreiz pastāvīgi ņemšos ar bilances sastādīšanu
Saspratu, ka neko pagaidām nesapratu:-<
Я ничего на 2390 не перевожу. Только в балансе переплаченные налоги отражаю в составе Дебиторов.
Делаю как Альбина. Лень переводить.:-)
Gada beigās, sastādot GP, veidoju grāmatveža darba tabulu, ja konta 5721 saldo ir debetā, tad pārgrāmatoju D 2390 K 5721
Pārējo nesaprotu ko Jūs tur grāmatojat.
Varbūt izveidojiet sev darba tabulu excelī...
Sastādot pārskatu, man ļoti palīdz
Dimma, PVN pārmaksa (jeb PVN konta debeta saldo) gada beigās nekur nav jāpārgrāmato, vienkārši bilancē to uzrāda nevis pasīva pusē, bet aktīva pusē.
Jā, pareizi, Cleo
Es jau nepārgrāmatoju, bet pareizāk bija teikt, ka darba tabulā, pārlieku aktīva pusē.
Plēnām aust gaisma ...:-)
Gribu to kontu 2390 un viss. Treniņam!Vot piesējos tam!
D 5721 K2390 -780Ls(PVN par nopirktām precēm)
D 2390 K 52711-894Ls (budzetā iemaksātais PVN)(uztaisiju 57211 savulaik atsevišku kontu Zalktī, lai nejūk ar 5721.Liekas ka daži grāmatveži uzreiz visu gadu liek iekšā 2390)
to 5720 ieputroju te iekšā ne pa djelu..Tā debets aiziet uz atsevišku piem.,2931 teiksim...
Tad D2931 K5720 -2 Ls(pārmaksāta nodeva)
Gada sākumā ar 1. dat. to pārgrāmato atpakaļ.
Pēc VID metodikas:
29. Ja taksācijas gada beigās konta "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" atlikums (saldo) ir debetā, tad PVN summu pārgrāmato kā PVN pārmaksu un grāmatvedībā uzrāda:
D "Pārmaksātais pievienotās vērtības nodoklis"
K "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli".
Protams ,tie ir tikai ieteikumi..:-S
Man arī Zalktis, bet budžetā maksātais PVN man grāmatojas D 5721; K 2620,
Man visi norēķini par PVN ir vienā kontā.
Vienā tēmā Cleo ieteica šādu variantu, ka pie deklarācijas izdrukāšanas no programmas pamaina maksājuma uzdevuma datumu (manuprāt, ļoti labs)
Paldies, Cleo
Squirrel! Viss ir pareizi!
Ja citi nesaprot, tikai neuztraucaties! Ja varat programmā saprast, kāds katram nodoklis atlikums, tad nav nepieciešams veidot papildus kontus, varat visu grāmatot uz 2390.
Un visu gada sākumā grāmatojiet atpakaļ.
Nu, jaunā gadā sākšu jaunu dzīvi:-D
Paldies,Andaz, par uzmundrinājumiem!:-D
Citādi sēžu te viena un gandrīz sarunājos ar sevi un tiešām brīziem tāda sajūta- ka tik nesavāru ziepes te pirmoreiz viena pie bilances ķeroties klāt.
Если в первый раз баланс делаете, то зачем еще больше себе жизнь усложняете? Ну перебросите в конце года на 2390, а в начале года опять назад перебрасывать будете? И кому вся эта лишняя путаница нужна?
Ну а смысл какой в этом? Зачем делать то, что никому не нужно?
Nav jau man to posteņu tik daudz.Teiksim ka pat maz.Domāju nesapīšos.Bet kā jau teicu šogad- treniņam , bet nākamgad sākšu jaunu dzīvi.:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения