Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neapliekamais minimums
Помогите советом
Работник отработал в августе один день,
остальные дни прогулял,Как применять необлагаемый минимум:делить 32 на 31 день
или применять все 32 лата,поскольку были
трудовые отношения .В косультации спрашивали,мнения расходятся
Ответы (34)
ja dumaj cto nado ostavljatj vse 32 lata on ze bil v drtudovih otnosenijah s vami. prosto zarplata po nuljam v te dni progulennie
Darbiniekam tomēr bija darba attiecības, un nodokļu grāmatiņa pie Jums, es uzskatu, ka pilnu summu
Tur pat nav kam rashodzitsja,jo darba attiecības bija visu mēnesi, Jums jāizmanto tik liels minimums, cik par to dienu būs apliekamie ienākumi.Piem.
Aprēķināts Ls 5,00
Soc.nod 9%- 0,45
Apliekamie ienākumi Ls 4,50
Neapliekamais minimums 4,50.
к сожалению нигде не оговорены ситуации,когда человек прогуливает Получается отработал один день,получил доход 15
лат,подоходный не удерживаем
=> Vijolīte
iet runa par to, ka darbinieks ir kavējis darbu, nevis atbrīvots
Padomājiet no otras p0uses, kā aizpildīsim šim darbiniekam Paziņojumu par algas nodokli?
a kā viņš palīdzēja firmai neejot uz darbu?>:-0
Larao- es sapratu, ka kavējis, ja būtu atbrīvots tad augustā par 1 dienu būtu Ls 1,03.Tas ir tikai kā uzskatāms piemērs ,jo izmanto tik lielu neapliekamā minimuma daļu, cik ir apliekamā alga alga, ja tā ir mazāka par šo minimumu.Ungada beigās cilvēks ( droši vien ne šis konkrētais)iesniegs deklarāciju , bet vispārējā gadījumā, ja darba attiecības turpinās,tad nākošā menesī to neizmantoto daļu var izmantot.
VIŅŠ vēl daudz var palīdzēt? labāk padomāt, ko grāmatvedim darīt lai slikti nesanāktu
Un, protams tas 1,03 būtu, ja atbrīvots 1. augustā. Tas tā nosacīti tika teikts.
=> Vijolīte, saprotu, bet ne katrs darbinieks to grib zināt un ne katrs to grib iet darīt, un rezultātā darbinieks aiz sava slinkuma un riebuma nesaņemot pāris latu (šņabītim varbūt) neis vis deklarāciju aizpildīt, bet uz darba inspekciju, un teiks - lūk uzņēmums mani apkrāpa, un ko tad
un ja gadījumā pie pārbaudes izvilks vēl slimības lapu un teiks, ka grāmatvedis nav paņēmis ....
Es nezinu vēl tādus gadījumus, kad uzņēmumam būtu šādā gadījumā darbiniekam jāatmaksā
IIeN.Toizdara ar gada deklarācijas palīdzību no attiecīgajiem līdzekļiem.Nu, ko darīt uzņēmuma grāmatvedim? Taču ne jau atmaksāt neapliekamā mimimuma daļu, kas netiek izmantota un atbrīvot?
Neiet jau runa par atmaksu, bet par neapiekamaā minumuma piemērošanu, pameklēšu vēl VID skaidrojumu, kurā kā atceros bija skairdojums, par šo tēmu - ja gada laikā ir ieturēts IIN, bet sastādot paziņojumu par IIN konstatēta IIN pārmaksa, tad jāveic pārrēķins (kaut vai no pēdējā meneša) un jāsamaksā mazāk! Es ceru, ka pareizi izteicos
Larao
ziņojumu: 115 24.01.2007 16:30
"Darbiniekam tomēr bija darba attiecības, un nodokļu grāmatiņa pie Jums, es uzskatu, ka pilnu summu "
Larao- es neredzu, kā no 5 latiem var ieturēt 50 latus??? Par ko ir jautājums???
Kāpēc no 5 Ls ir jāietur 50 Ls??????
Darbinieks ir nostrādājis vienu dienu mēnesī! un darbiniekam pienākas neapliekamais minimums
Работник может использовать необлагаемый минимум только в том размере, который "помещается" в разницу между начисленной зарплатой и соц.выплатами работника. Если остаётся, например, 5 латов - то минимум применится в размере 5 латов.
Nu vienkārši tāpēc, ka par vienu nostrādāto dienu nopelnījis 5 latus, bet neapliekamais minimums( nu janvārī gan nevis augustā) ir 50 lati. Es taču to arī saku, ka pienākas par visu mēnesi, bet reāli varam izmantot tikai Ls 4,50. Ai, es vairs nevaru...Līdz citai reizei!
pēc likumdošanas nepiero minimumu tikai ja ir B lapa, kavēšanas gadījumi nav atrunāti! tatād jāpiemēro min par 31 dienu!
Закрыть
Краткое описание нарушения