Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
kokupavadzīmes К списку тем
Guntaje 02.02.2007 13:13
64 сообщения на сайте
64 сообщения на сайте
Ответы (28)
domāju, ka nav. Ir saņemti koki un viss pa vecam...
Dimma 02.02.2007 13:22
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Nu es ari dzivoju ar mierigu sirdi lidz vid konsultants man to pateica! Samaksas kartiba nemainas, bet tikai noformesana, man to skaidroja ta, ka ir atcelti Kokmateriālu transporta pavadzīmju rēķinu noformēšanas noteikumi un tagad uz koku pavadzimem attiecas tie pašinoteikumi, kas uz parastajam pavadzimem un tur ir jaskaita kopa!
Guntaje 02.02.2007 13:26
64 сообщения на сайте
64 сообщения на сайте
Ja aizpilda koku pavadzīmes ,tad pa vecam,bet ja ar VID numuriem ,tad tā kā jebkurai precei-jāskaita kopā ,bet ja saņēmējs ir VID apl.persona jānorāda summa apmaksai.
Irenap 02.02.2007 13:27
137 сообщений на сайте
137 сообщений на сайте
nu šaubos, bet būs jāpalasa MK noteikumi 1028 no 19.12.2006
Dimma 02.02.2007 13:28
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Ar koku un saistītiem ar kokiem pakalpojumiem pēc PVN likuma 13.2.primpanta ar apmaksu paliek līdzšinējā kārtība līdz 2009.g.31.dec.vismazpēcšodienas likumiem.
MK not, Nr. 1028
5. Ja apliekamā persona piegādā kokmateriālus citai apliekamai personai, nodokli valsts budžetā maksā kokmateriālu saņēmējs šādā kārtībā:
5.1. samaksā kokmateriālu piegādātājam saņemto kokmateriālu vērtību, bet nodokļa rēķinā norādīto nodokli nemaksā;
5.2. kokmateriālu piegādātāja izrakstītajā nodokļa rēķinā norādīto nodokli iekļauj deklarācijas pielikumā PVN 6 kā aprēķināto nodokli.
6. Ja apliekamā persona piegādā (pārdod) kokmateriālus, izmantojot mazumtirdzniecības tīklu, nodokli piemēro likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā. utt.
Viss kā līdz šim.
5. Ja apliekamā persona piegādā kokmateriālus citai apliekamai personai, nodokli valsts budžetā maksā kokmateriālu saņēmējs šādā kārtībā:
5.1. samaksā kokmateriālu piegādātājam saņemto kokmateriālu vērtību, bet nodokļa rēķinā norādīto nodokli nemaksā;
5.2. kokmateriālu piegādātāja izrakstītajā nodokļa rēķinā norādīto nodokli iekļauj deklarācijas pielikumā PVN 6 kā aprēķināto nodokli.
6. Ja apliekamā persona piegādā (pārdod) kokmateriālus, izmantojot mazumtirdzniecības tīklu, nodokli piemēro likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā. utt.
Viss kā līdz šim.
Dimma 02.02.2007 14:15
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Nav ka lidz šim pazvaniet saviem VID konsultantiem!
Guntaje 02.02.2007 14:22
64 сообщения на сайте
64 сообщения на сайте
Mēs saņemam kokus un iesniedzam PVN deklarācijas pielikumu PVN 6.3 (4. pielikums) pēc MK not. Nr.1028 Manupŗāt, ka viss pa vecam.
Labi uzzvanīšu.
Labi uzzvanīšu.
Dimma 02.02.2007 14:28
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Guntaje, kas tad kokmateriālu PVN uzskaites kārtībā ir mainījies, ja jau Jūs tā sakat? VId darbinieki nemaz jau Jūs nemaldināja, jaunas KTPR neizsniegs, bet vecās, kas palika atlikumā atļāva izleitot vēl šogad. Turklāt ar numuriem noformējama Pavadzīme, kurā ir papildus rekvizīti - ciršanas apleicinājumu numurs, datums.... kā arī vēlams daudzumam, cenai un summai paredzēt pa 2 ailes - daudzums pirms novērtēšanas un daudzums pēc novērtēšanas (tas pats cenai un summai).
Tas, ka jānoformē pavadzīme vēl nenozīmē, ka PVN uzskaites kārtība mainījusies - rekvizīts kopsumma ne vienmēr nozīmē vērtība bez PVN saplusota ar PVn summu, pavadzīmē šī summa nozīmē Summa apmaksai un darījumos ar kokmateriāliem, ja abas darījumu puses ir PVN maksātāji, tad summa apmaksai ir summa bez PVN.
Tas, ka jānoformē pavadzīme vēl nenozīmē, ka PVN uzskaites kārtība mainījusies - rekvizīts kopsumma ne vienmēr nozīmē vērtība bez PVN saplusota ar PVn summu, pavadzīmē šī summa nozīmē Summa apmaksai un darījumos ar kokmateriāliem, ja abas darījumu puses ir PVN maksātāji, tad summa apmaksai ir summa bez PVN.
ja uzmanīgi palasa MK noteikumu Nr.1038 Pavadzīmes rekvizītus tad tur ir teikts "9.12. kopējā summa (cipariem un vārdiem), par kādu izsniegtas preces;" - te nav teikts, ka vērtībai bez PVN jāpieskaita PVn summa, bet gan summa par kādu ir izsniegta prece. par cik darījumos ar kokmateriāliem starp apliekamām personām PVN nemaksā, tad summa par kādu izsniegta prece (pakalpojums) ir tā vērtība, kuru Jūs saņemsiet kā apmaksas summu no pircēja.
Bet man VID skaidroja ta, ka summa par kādu izsniegtas preces ir summa jau kopa ar PVN!
Guntaje 02.02.2007 16:54
64 сообщения на сайте
64 сообщения на сайте
Man VIDā arī atbildēja, ka viss paliek pa vecam
Es tik pa velti satramdījos
Es tik pa velti satramdījos
Dimma 02.02.2007 17:08
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Guntaje un Spars, ja VID ir Jūsu "dievs" un ticat viņiem uz vārda, tad aiziet, rakstiet kā Jums saka VID. Es rakstu un rakstīšu tā, kā reāli ir- man šai gadījumā prece ir kokmateriāli un summa, par kādu izsniegta prece un ko man ir parādā debitors ir summa apmaksai (respektīvi, darījumos kur abas puses ir apliekamas personas - summa bez PVN, jo PVN es no debitora nesaņemšu).
Varu vienīgi ieteikt Jums uzdot šo jautājumu VIDam rakstiski un lūgt rakstisku atbildi, tad varbūt viņas sāks domāt, kad jāraksta rakstiski.
Varu vienīgi ieteikt Jums uzdot šo jautājumu VIDam rakstiski un lūgt rakstisku atbildi, tad varbūt viņas sāks domāt, kad jāraksta rakstiski.
Tikai neaizmirstiet, ka mēli pie papīra nepiešūsi! Un pēc pāris gadiem pie pārbaudes nepierādīsiet, ka VIDs kaut ko tādu teica.
Ну например в августе 2006 есть сделка,сдано 6 приложение,оба партнера-ПВН плат,безскайдра науда.Партнеру сумма оплачена без ПВН. В деклар эта сумма не показывается.Я не поним в каком случ реверс:-(
Olegator 08.02.2007 13:06
1912 сообщений на сайте
1912 сообщений на сайте
Lasiet likumu par PVN 13.2.primpantu . Kokmateriāliem pēc šī panta nav nekāds revers.Unvispār tur viss skaidri un gaiši pateikts.
VID 28.12.2006.vēstule Nr.15.5.3/34018 "Par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtiem numuriem"
9.1 2.apakšpunkts nosaka, ka Ministru kabineta 2005.gada27.decembra noteikumu Nr.1038 9.7.2., 9.7.3., 9.7.4., 9.10., 9.11. un 9.12.apakšpunktā minētos precizētos rekvizītus norāda tūlīt pēc novērtēšanas, ja pēc novērtēšanas kokmateriālu saņemšanas vietā pieņemto kokmateriālu daudzums un (vai) cena atšķiras no pavadzīmē norādītā.
Tātad, ja pēc novērtēšanas kokmateriālu saņemšanas vietā pieņemto kokmateriālu daudzums un (vai) cena atšķiras no pavadzīmē norādītā, šādus pavadzīmes rekvizītus – daudzums, vienas vienības cena (bez pievienotās vērtības nodokļa), kopējā vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa), piešķirtās atlaides, ja tādas ir, pievienotās vērtības nodokļa likme un summa, kā arī kopējā summa, par kādu izsniegtas preces – norāda tūlīt pēc kokmateriālu novērtēšanas.
9.1 2.apakšpunkts nosaka, ka Ministru kabineta 2005.gada27.decembra noteikumu Nr.1038 9.7.2., 9.7.3., 9.7.4., 9.10., 9.11. un 9.12.apakšpunktā minētos precizētos rekvizītus norāda tūlīt pēc novērtēšanas, ja pēc novērtēšanas kokmateriālu saņemšanas vietā pieņemto kokmateriālu daudzums un (vai) cena atšķiras no pavadzīmē norādītā.
Tātad, ja pēc novērtēšanas kokmateriālu saņemšanas vietā pieņemto kokmateriālu daudzums un (vai) cena atšķiras no pavadzīmē norādītā, šādus pavadzīmes rekvizītus – daudzums, vienas vienības cena (bez pievienotās vērtības nodokļa), kopējā vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa), piešķirtās atlaides, ja tādas ir, pievienotās vērtības nodokļa likme un summa, kā arī kopējā summa, par kādu izsniegtas preces – norāda tūlīt pēc kokmateriālu novērtēšanas.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть