Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Slimības lapa un atvaļinājums. К списку тем
Slimības lapa un atvaļinājums.
Lūdzu palīdziet ar padomu!!!
Cik es zinu, ja darbiniekam ir atvaļinājums un viņš atnes slimības lapu, tad man atvaļinājums ir jāpagarina par dienām, kas ir slimotas atvaļinājumā.
Bet tagad man grib iestāstīt, ka ja slimības lapa ir par slima bērna kopšanu, tad atvaļinājums nav jāpagarina?!?!?!?!?!?!?
Ответы (12)
Nu tieši tā arī es esmu lasījusi , ka par slima bērna kopšanu ir citāda kārtība un tā kā Jums mēģina iestāstīt.Paskatieties
www.vsaa.gov.lv
Ja slīmības lapa A, tad jāpagarina, ja B - tad nav.
http://www.vsaa.lv/vsaa/images/modules/documents/document_844_slimibas_materintates.htm
Saprotu , ka bērna kopšanu slimības laikā apmaksā VSAA un tādas A un B lapas šajā gadījumā nav.Tāpēc arī kārtība cita. Atvaļinājums nav jāpagarina par bērna kopšanu slimības laikā .
Это с какой такой стати "нав япагарина".
Больной ребенок - есть нетрудоспособность работника. В законе говорится об оплате больничного или в данном случае о неоплате б/л по уходу за ребенком или а периоде нахождения в отпуске без содержания до той поры, пока не закончится и один, и другой отпуск.
Продление отпуска регулируется не этим закконом, а законом о труде.
Paldies par dažādajām versijām!!!
Tagas esmu pārliecinata, ka netakarīgi no slimības lapas veida un slimošanas iemesla - atvaļinājums ir jāpagarins par slimošanas dienām.!
Veiksmi visiem darbos!
Neesmu pētījusi , kas tas tieši par likuma punktu. Bet to skaidri un gaiši izlasīju laikrakstā , kur sniedz paskaidrojumus persona laikam no VSAA par dažādiem gadījumiem slimības lapu izsniegšanā un apmaksā. Un tas tur arī skaidri un gaiši bija rakstīt , ka par bērna kopšanas sliības lapas dienām atvaļinājums NAV jāpagarina.
Par maternitātes un slimības apdrošināšanu.
16.pants Slimības pabalsta piešķiršana personām, kurām darba nespēja iestājusies ikgadējā atvaļinājuma laikā vai laikā, kad tās bijušas atvaļinājumā bez darba algas saglabāšanas
(1) Ja darba nespēja iestājusies ikgadējā atvaļinājuma laikā sakarā ar slima bērna kopšanu, pabalstu piešķir ar darba nespējas dienu, kad personai bija jāierodas darbā pēc atvaļinājuma beigām.
(2) Ja darba nespēja iestājusies laikā, kad persona bijusi atvaļinājumā bez darba algas saglabāšanas, slimības pabalstu piešķir ar darba nespējas 15.dienu taču ne ātrāk par dienu, kad personai bija jāierodas darbā pēc šā atvaļinājuma beigām.
(1998.gada 19.jūnija likuma redakcijā, kas stājas spēkā no 22.07.98.)
Nu no ša es saprotu , ka slimības lapu par slima bērna kopšanu vispār nepieškir ja darbinieks ir atvaļinājumā. Tā teikt ja esi atvaļinājumā , tad savu slimo bērnu kopt ir iespēja tāpat un slimības lapa vispār nav vajadzīga. Tā pēc teorijas.
Если чуть-чуть напрячься и внимательНо прочитать упомянутую статью, то обратите внимание на то, что вней речь идет о НАЗНАчении пособия в связи с болезнью ребенка, а не о выдаче больничного листа по этому поводу.
Врач б/л выдает, но он служит лишь основанием для продления отпуска (в данном случае) ибо на работе его никогда и не оплачивают, а АСС его будет оплачивать лишь в том случае, если лист продолжится за пределы отпуска (аналогично - с отпуском без содержания).
Nu velns , diezgan daudz jāsaprindzinās lai to īsti saprastu , it sevišķi ja tāds gadījums nav bijis praksē:-) Bet nu tagad laikam viss skaidrs.Ieliekusavās tēmās , lai var apskatīt kad tāds gadījums nāks priekšā ja protams mūsu mīļie likumi nebūs jau mainījušies.Paldies Mu-Maija. Nu vai tad tas darbinieks avīzē arī nevarēja tik labi izskaidrot( vai varbūt nesapratu).Tad tagad saprotu tā -piemēram atvaļinājums no 10. - 20. datumam.Darbinieksatnes slimības lapu par bērna kopš.slimības laikā no 15. - 25.Tadpagarinam atvaļinājumu par šim 5 dienām piem. no 26.-30.unneko nemaksājam darba vietā( vai nav pareizi:'( )
Kārtējo reizi māmiņas tie represētas. Ja tēvi ņemtu B lapu bērnu kopšanai, tad gan deputāti būtu lēmuši savādāk! Bet mūsu valstī vīriešiem bērnu nav...:-( , tikai sievietēm! Un viņām var arī nepagarināt un nemaksāt, ja jau tos bērnus sadzemdējušas, kas viņām to lika!!!
VSAA apmaksās šādu lapu, sākot ar 21.datumuun līdz 25.ieskaitot(jo darba devējām ir jauzrāda, ka darbinieks bija tvaļinājumā līdz 20., bet darbā neieradās arī periodā no 21. līdz 25.).
Šoreiz B lapa bija par 11 dienām, no kurām 6 iekrita atvaļinājuma laikā. Uzskatu, ka atvaļinājums būtu jāpagarina par 6 kalendāra dienām un saskaņā ar DL 75.panta9.daļu, atvaļinājuma laikā jāapmaksā darba dienas.
Nu viss pavisam skaidrs , paldies. Varbūt arī vēl citiem skaidrojums noderēs:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения