Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

labdarība - vai tā drīkst? К списку тем

labdarība - vai tā drīkst?
Situācija ir sekojoša. Viens no mūsu uzņēmuma darbiniekiem aizraujas ar labdarību. Viņš ir sarunājis ar kādu uzņēmumu, ka tas ziedo dažādas mantas bērnu namiem, taču šis uzņēmums saka, ka to var izdarīt tikai tad, ja izraksta preču-pavadzīmi juridiskai personai. Tad nu mūsu darbinieks man jautā, vai ir iespējams, ka šī pavadzīme tiek izrakstīta uz mūsu firmu!? Vai tā drīkst? Man būs ienākošā pavadzīme ar mantu uzskaitījumu un vērtību nulle, es tālāk izrakstīšu pavadzīmi bērnu namam ar to pašu mantu uzskaitījumu un vērtību nulle. Vai tā drīkst un vai tas uzliek kādas saistības attiecībā uz grāmatvedības uzskaiti/dokumentiem/nodokļiem?
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 07.02.2007 12:10
нет сообщений на сайте

Ответы (5)

А почему та фирма не может сразу жертвовать тому детскому дому?
Maija
Maija 07.02.2007 12:37
28223 сообщения на сайте
Kapēc tad šis uzņēmums neizraskta pavadzīmi uzreiz bērnu namam? Tas taču arī ir juridiskā persona.
Iria
Iria 07.02.2007 12:42
42 сообщения на сайте
Nu, tādēļ, ka šis uzņēmums nav vienīgais ziedotājs. Mūsu darbinieks ir dabūjis vairākus ziedotājus un tikai tad, kad redzēs, cik daudz un kādas mantas kopā saziedotas, zinās kuras mantas uz kuriem bērnu namiem sūtīt. Acīmredzot, pārējiem uzņēmumiem nav tik striktas prasības. Ko man darīt? Piekrist ņemt uz mūsu firmu, vai no tā izrietēs kādas saistības/problēmas?
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 07.02.2007 13:21
нет сообщений на сайте
Брать на себя по налогам хуже будет.

Можно эти товары купить, тогда платить за них придется. Но можно будет получить льготу для жертвователя.

Если пожертвуют вам, а потом вы дальше, то льготы у вас не будет, а у той фирмы буде собственное потребление и расходы, не связанные с хоздеятельностью.
Maija
Maija 07.02.2007 13:32
28223 сообщения на сайте
Kā jau rakstīju - firma mums izraksta PPR ar summu 0, un mēs izrakstam tālāk PPR ar summu 0. Tā teikt, esam tikai starpnieki. Cik noprotu, tad šajā gadījumā mums tas nekādas saistības/problēmas nerada?
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 07.02.2007 14:09
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.