Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bankas atskaite - kontējums К списку тем
Bankas atskaite - kontējums
Vēlos no Jums palīdzību, zinu ka esat aizņemta, bet varbūt atrodas laiciņš iedziļināties! Es pārņēmu darbu grāmatvedībā no otras grmv. un viņa mācot man grāmatojumu bankā, tomēr neņem daudzas lietas vērā. Tātad, mēģināšu izstāstīt situāciju - ir bankas izraksts pa mēnesi, augšējā nodaļā virs strīpas ir rēķini EURO, tas ir paņemtais PL (mašīna) uz līzingu, priekšnieks mašīnu paņēma EURO, bet viss pārējais ir Latos. Augšējā nod. parādās uzkrātie procenti no norēķ. par kredītu. Bet zem svītras nor. par kredītu latos, man tā grāmatvede saka, lai es neņemu vērā un visu kontēju uz D:5150 K:2620 (tātadD: 8220 nekontēju) tos procentus, bet priekšnieks maksā tomēr katru mēnesi tos procentus un nezin kā labāk, es ar nesaprot, ko man ar tiem procentiem, kā viņus atšifrēt, jo parādās jau EURO... un starp citu, arī starpība sanāk tai dienā Latam ar EUR , kā man tagad būt - ko un kā man kontēt ? Ceru ka sapratāt manu garo stāstu. Lūdzu paskaidrojiet man, ja varat!
Jau liels paldies iepriekš!!!
Ответы (3)
Baidos ka nepreizi, jūs saprotu...
Esli u Vas vipiska banka v EUR... Ls tam net.
Pochemu voznikli somnenija v tom chto Vam objasnjaut?
Ja lizing provozhu tak, chto na oplate ne videljaju procenti, provodka imenno takaja D5xxx K262x
Pro svītros = ne ponimaju...
no visa sapratu un tad vēl nezinu vai pareizi sapratu, ka bankas izraksts ir multikontam - virs svītras 'valūtā (EUR), zem svītras latos. Nesapratu par uzkrātajiem procentiem- vai tie ir bankas ienākošs maksājums (tad parasti grāmatoju uzK 8120) vai tie ir līzinga procenti?
при получении счета из лизинговой компании проценты относятся на счет 8220,а когда счет оплачивается через банк проценты еще раз выделять ненужно и проводка будет правильной D5150 К2620
Закрыть
Краткое описание нарушения