Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dzīvoklis- ofiss
Sveiki!
Kas man vareetu paliidzeet? Firma ir piereggistreeta uz dziivokli, tagad to dziivokli paardod un iipassnieks grib pirkt citu dziivokli no formas un piereggistreet tur juridisko adresi, bet 1 istaba buus ofiss, bet paareejaas 2 dziivos pats. Kaa gramatvediski ir pareizi to izdariit, un vai vispaar taa driikst dariit?? luudzu paliidziet!!:-(
Ответы (9)
Kāpēc tas ir neiespējami? UR piereģistrē izmaiņas, īpšnieks maksā NIN par attiecīgo m2 telpu izmantošanu saimnieciskajā darbībā.
Kā tad viņš domā tos kvadrātmetrus atdalīt no dzīvokļa?
Klaudijan, а Вы попробуйте это практически воплотить, тогда и поймёте, что к чему. Закажите два инвентаризационных дела на эту квартиру, одну часть квартиры зарегистрируйте, как учавствующую в хоздеятельности, вторую - как жилую. Вот в момент регистрации и узнаете, что по чём и как должно быть.
Man tāds gadījums ir. Lai iznomātu vai patapinātu telpu nav nepieciešama otra inventarizācijas lieta. Nosaku, ka vienu istabu izmantošu saimn. darbībā, paziņoju par tiem m2 pašvaldībai, kas izrakstīs NIN rēķinu, iepriekš maksājām paši pēc deklarācijas. Tādu gadījumu, ka juridiskā adres sakrīt ar īpašnieka adresi taču ir ļoti daudz.
Juridiskā adrese un birojs ir divas pilnīgi dažādas lietas!
Kā norakstīsiet ūdeni un kanalizāciju un elektrību tai vienai istabai? Jāliek atsevišķs el.skaitītājs, jo juridiskām personām, cik zinu, cits tarifs!
Domāju, ka fiziskai personai būtu jāizraksta rēķins juridiskai personai, pašiem nosakot izdevumu proporcijas kādas tiks izmantotas saimnieciskajā darbībā. Es negribu visu serežģīt, tāpēc šāda veida izdevumus nenorakstu vispār, jo esmu maza uzņēmuma un dzīvokļa vienīgā īpašniece, visus dzīvokļa maksājumus iekļauju savos personīgos maksājumos, manā gadījumā VID nekad nav interesējuši saimnieciskajā darbībā neiekļautie izdevumi.Bet protams , cik cilvēku, cik uzņēmumu tik situāciju, kas vienam liekas nepieņemami, tas citam atkal pieņemami.
ka fiziskai personai būtu jāizraksta rēķins juridiskai personai,
Ну и чего в результате. Физику надо регистрироваться хозяйственником. А как он определит стоимость воды или электричества. Та же проблема. А если не учитывать расходы физика, то налоги еще больше будут.
Так что смысла сейчас не вижу делать в квартире офис.
Закрыть
Краткое описание нарушения