Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Kā kļūt par īstu grāmatvedi! К списку тем

Kā kļūt par īstu grāmatvedi!
Labdien!

Varbut kads var palidzet ar kadu labu padomu! Es stradaju liela firma, kur gramatvediba tiek kartota ar datorprogrammas palidzibu, tas nozime, ka katrs gramatvedis veic vienu un to pasu noteiktu operaciju. Saprotams, ka stradajot tada veida, es nekad neklusu par bilancspejigu gramatvedi, bet es to loti velos. Varbut kads var dot kadu labu padomu ko es varetu darit lietas laba? Esmu gatava macities, macities un velreiz macities!!!

Paldies!
Irinciks
Irinciks 27.03.2007 10:42
80 сообщений на сайте

Ответы (29)

Mēgginiet apkalpot maziņu firmu - izbaudīsiet visus priekus.
Mu-maija
Mu-maija 27.03.2007 10:44
15885 сообщений на сайте
Iesaku aiziet uz kursiem, kur grāmatvedību māca no A līdz Z, pie tam - "ar roku".

Ja gribat grāmatvedību iemācīties, jāpaņem kāda maza firmiņa un jātaisa tai grāmatvedības uzskaite nevis programmā, bet kā "vecos, labos" laikos "ar roku". Un tad, kad visi memoriālorderi un žurnālorderi būs aizpildīti bez špikošanas, kad peļņas vai zaudējumu aprēķins un bilance tiks pašrocīgi aizpildīta - radīsies nojausma par grāmatvedības uzskaiti.

Citādi programmā - ieraksta cipariņu un - žvikts! cipariņa nav! Kur palika? Kur aizskrēja? Kāpēc tur ieskrēja? Kas to lai zin!

Varbūt nevajadzētu atzīties, bet pagāja gadi 6, kad, roku uz sirds liekot, varu teikt, ka nu jau skaidri zinu no kurienes uz kurieni kāds cipariņš aizskrien,kāpēc tas tur ieskrien, un ko kas grāmatvedībā nozīmē un kur un kādas sakarības veidojas!
Andaz
Andaz 27.03.2007 10:51
27892 сообщения на сайте
Esmu par to domājusi, bet baidos, ka par mazu pieredze, netikšu galā ar likumdošanu un atskaišu procesu!
Irinciks
Irinciks 27.03.2007 10:55
80 сообщений на сайте
Nu re, kaut kur mūsu viedokļi sakrīt.

Tomēr lekcijās, kad iesaku strādāt ar " galvu kopā ar rokām" nevis paļauties uz datoru, vienam-otram tas liekas vecmodīgi.

Kas šodien strādā ar tabulām? Visiem taču ir programmas... Kamēr neatslēdz elektrību...
Mu-maija
Mu-maija 27.03.2007 10:56
15885 сообщений на сайте
Главное книжку хорошую найти или курсы, где уже на первом занятии учат не ордера заполнять, а принцип бухучета понимать. Поймете принцип - нюансы постигнете со временем.

Совсем не обязательно для этого 6 лет руками цифры в столбик складывать. Программа знаниям не помеха. Надо только не обезьяной в нее долбить, а на проводочки сначала посмотреть. Разобраться, почему они именно такие. Потом можно и распечатки сделать, чтобы узнать Kur palika cipariņa.
Maija
Maija 27.03.2007 10:57
28223 сообщения на сайте
Lūk- baidos, ka netikšu galā - šitais mani arī vajā jau n gadus, kaut gan tieku galā tīri tā neko. Man arī visdu laiku vajā sajūta, ka visu nezinu. Vienīgais veids - atrast kādu uzņēmumu uz kura pārbaudīt savas varēšanas un zināšanas. Un mēģināt risināt visus jautājumus ar kuriem nāksies saskarties. Ja jau vēlme, laiks un gribēšana ir, kapēc nemēģināt?
Bruklena
Bruklena 27.03.2007 11:01
211 сообщений на сайте
Вот проводочки как раз ручками и сподручнее производить - есть время подумать про cipariņu
Mu-maija
Mu-maija 27.03.2007 11:01
15885 сообщений на сайте
Ja ņem mazo firmiņu, kur mācīties, jāskatās, lai iepriekšējais grāmatvedis ir bijis kārtīgs profesionālis, tad skaties,kā darīts iepriekš, un sapratīsi kas kur kā kāpēc.

Bet nu ideālais variants jau ir palagu rakstīšana...

Good luck!
Spindzele
Spindzele 27.03.2007 11:05
47 сообщений на сайте
Atrast grāmatu - laba lieta, bet jārēķinās ar to, ka likumdošana visu laiku mainās. Un šeit svarīgākais ir tikai pieredze.

Protams, gramatvedības pamati paliek nemainīti (pati grāmatošana), bet ar to nepietiek - nodoklīši vēlk sevlīdzi problēmas...

Kamēr neiesāksiet, nekas neizkustēsies.

Ja neuzdrošināsieties, nekad neuzzinasiet.

................
Mu-maija
Mu-maija 27.03.2007 11:06
15885 сообщений на сайте
a pie mūsu likumdošanas izmaiņu tempa vienmēr pieredzes būs nedaudz par maz:-<

jums taču patreizējā darbā ir pieejamas visas tabulas, žurnālorderi sāciet pētīt kur kurš cipars aiziet, pamēģiniet sastādīt pVN deklarāciju un salīdziniet.
Sibylla
Sibylla 27.03.2007 11:08
1499 сообщений на сайте
žurnālorderus jau var sataisīt arī excelī un nemaz nav jāraksta ar roku "palagi"
Dimma
Dimma 27.03.2007 11:09
1727 сообщений на сайте
Varbūt ir zināma kāda laba grāmata, kuru ir vērts izlasīt un iegādāties? Un tad vēl grāmatvedības kursi arī, kura no visām firmām, kas piedāvā grāmatvedības apmacības būtu tā labākā?
Irinciks
Irinciks 27.03.2007 11:11
80 сообщений на сайте
Es iesaku tikai Biznesa Kompleksu.

Droši vien, ir arī kādi citi labi, bet par tiem zinu mazāk.
Mu-maija
Mu-maija 27.03.2007 11:17
15885 сообщений на сайте
Потому и нужны хорошие курсы.

Налоги тоже имеют свою логику. Для налогообложения всегда есть плательщик, налогооблагаемая база, ставка, сроки и порядок уплаты. Если усвоить это, то потом будет проще.

Еще возможны нюансы: льготы, освобождения и пр. Это может меняться. Могут меняться ставки. Нюансы уже нужно выяснять по месту.
Maija
Maija 27.03.2007 11:35
28223 сообщения на сайте
jautājums vietā, bet mani moka kā kļūt par labu grāmatvedi, kaut gan kas vienam labs, tas otram slikts..
Tore
Tore 27.03.2007 12:04
981 сообщение на сайте
Labdien!
Man šādas domas arī nedod mieru ir beigta augstkola grāmatvedībā, ir augstākā kvalifikācija, bet praktizēties nav kur, tikai reti nākas iegrāmatot kādus dažus papīrišus, ievadīt banku nu un savest kases grāmatu kārtībā. Darbu mainīt šobrīd nav iespējas, jo grāmatveža palīgam nemaksā tik, cik šobrīd pelnu.

Izlasot šo tēmu, rodas idejas doties kursos pie tā, ko minēja Mu-maija. (programmas : Uzņēmumu grāmatvedība ; Bilance un nodokļi ).

Kā Jūs domājat,vai ir vērts?
Padeka
Padeka 26.06.2012 16:09
40 сообщений на сайте
Никакие курсы без практики не помогут стать бухгалтером. ИМХО
Lanuska
Lanuska 26.06.2012 16:18
15767 сообщений на сайте
Ir vērts, bet pēc tam ir arī jāsāk strādāt par grāmatvedi un jāatrod kāds, kam var padomu paprasīt.
Inz
Inz 26.06.2012 16:20
661 сообщение на сайте
Biznesa kompleksā ir vērts uz kursiem iet,.
Paņemiet pati savus dokumentus un sagŗāmatojiet (īres, telefona rēķinus), uztaisiet gada pārskatu ... būs prakse.
Andaz
Andaz 26.06.2012 16:37
27892 сообщения на сайте
ir beigta augstkola grāmatvedībā, ir augstākā kvalifikācija>>

Te neko nelīdzēs kursi, ja nestrādā par grāmatvedi.
Japaina
Japaina 26.06.2012 16:41
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.