Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Par darba laiku К списку тем

Par darba laiku
Vai darbinieks var strādāt nedēļā 72 stundas, tad atkal nedēļu nestrādāt, it kā pēc likuma skatoties 160 stundas 4 nedēļu periodā netiek pārsniegtas, tikai par nedēļu tās 56 gan - cik pareizi tas ir, ja šīs abas lietas atrunā darba līgumā - vai šis ir tas gadījums kas likumā traktēts " ja darba līgumā noteikts citādi" un vai šajā gadījumā par svētku dienām arī jāpiemaksā. Paldies.
Sola
Sola 22.01.2004 12:48
2446 сообщений на сайте

Ответы (5)

Если я правильно поняла вопрос - должны выполняться оба условия при суммированном рабочем времени - не более 160 часов в 4-х недельный период И не более 56 часов в неделю.
Inst
Inst 22.01.2004 12:51
нет сообщений на сайте
Не зависимо от часов, par svētku dienām arī jāpiemaksā.Я не слышала о 56часах, стандарт -40(vai 5d/d vai 6 vienalga)может я ошибаюсь?, подскажите...Un jūsu gadījuma, man liekas ,piespiedu darbs - pretlikumigi. А Вы не хотите заключить аккордный договор (там время не главное, за конкретно выполненную работу - сделка), правда я не знаю вашу спицифику
Jk
Jk 23.01.2004 13:57
1211 сообщений на сайте
Runa ir par pārdevējiem, nekur jau viņi nestrādā normālu darba laiku, tāpēc vēlējos uzzināt citu pieredzi šajā jautājumā, tas ir kā citos uzņēmumos sastāda pārdevējiem darba grafiku, varianti noteikti ir dažādi.
Sola
Sola 23.01.2004 14:07
2446 сообщений на сайте
Pārdevējiem droši var pielietot summēto darba laika uzskaiti - piemēram, vienu nedēļu nostrādā katru dienu no 08.00 līdz 20.00, bet otro atpūšas. Pie tādas uzskaites galvenais, lai uzskaites periodā (izvēlaties brīvi - viens, divi, ... mēneši, kaut vai vesels gads) kopā nostrādāto stundu skaits nepārsniegtu kopējo normālo darba laiku šī perioda ietvaros. Piemēram, ja skaitāt kopā pa janvāri un februāri - tad 168+160=328st. Ja Jums sanāk vairāk - par virsstundām 100%-ga piemaksa. Tikai tas noteikti jāatrunā līgumā.
Alisav
Alisav 23.01.2004 16:54
нет сообщений на сайте
Но с 8.00 до 20.00. смена 12 часов, 12*7=84 часа, т.е. 84-56=28 сверхурочные(оплачиваются в двойном размере).

УЭксперт /12.11.01. - статья "Режим рабочего времени" с примерами графиков.
Inst
Inst 23.01.2004 17:09
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.