Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Autoratlīdzība + alga, kā būt К списку тем
Autoratlīdzība + alga, kā būt
Sakiet lūdzu, īsti nevaru saprast, ja darbiniekam tiek aprēķināta alga 50,- Ls (atņemot soc nod. un meapliekamo minimumu IIN netiek aprēķināts (-1.13)), tas viss ir labi, bet mans darbinieks grib saņemt autoratlīdzību 1000 Ls (IIN 250), vai to -1.13 man vajadzētu no šī autoratlīdzības IIN ņemt nost
Vai jāietur 250 Ls IIN
Vai jāietur 250 - 1.13 = 248.87 Ls
Palīdziet Lūdzu
Ответы (17)
С суммы гонорара высчитывается 25% и перечисляется в бюджет. Остальное выплачивается получателю гонорара. Подается сообщение в ВИД до 5 числа следующего месяца.
Jā, bet kā būt ar IIN no algas Vai jāietur 250 - 1.13 = 248.87 Ls
Tas ir viens cilvēks, tātad man visa informācija ir jāuzrāda algu sarakstā, vai tie būs divi dažādi saraksti
Varbūt nevaru precīzi izteikties, piedodiet iepriekš, pirmo reizi saskaros ar autoratlīdzībām
un kā būs gada beigās ar paziņojumu IIN par gadu, tur taču man jāuzrāda visas summas
ПНН с алги и ПНН с гонорара - это разные вещи.
В 2 приложении укажете только зарплату, а за гонорар надо было подавать сообщение сразу же за отчетным месяцем до 5 числа.
tātad ja pareizi saprotu tad, kad izmaksāšu autoratlīdzību es darbiniekam uzreiz iedodu 2 pielikumu, un gada beigas es došu 1 pielikumu tikai par algu?
Ja kļudos palabojiet lūdzu
Mēģiniet uzzvanīt uz VIDu šeit laikam nav neviena zinoša
Larao
Mēģiniet uzzvanīt uz VIDu šeit laikam nav neviena zinoša
Что за глупости? Если дали ссылку на видовский сай по подоходному налогу так значит ничего не знают? Сдавать надо было 6 приложение до 5 числа следующего месяца, за отчетным. Когда выплатили гонорар? Так вот до 5 числа следующего месяца и сдавайте 6 приложение. Не сдали? Получите штраф. А во 2 приложении указываются только те суммы, которые выплачены работником, т.е. лицам, состоящих в трудовых отношениях с фирмой. 1 приложение выдается работнику на руки при увольнении и за отчетный год, если он продолжает работу. Может все за Вас сделать? И нормативку почитать, и отчет составить? Так может и зарплату за Вас получить?
Jūs, Aleksja, neko neesat sapratusi!
Larao jautā kā pareizi ieturēt IIN darbiniekam, ja viņš saņem DA un autoratlīdzību. Situācijā, ja alga maza un no tās neiznāk IIN ieturēšana!
Viņa nejautā neko par atskaitēm!
Un, ja jūs atbildi nezinat, tad nemaz diskusijā neiesaistieties!
Un to likumu varat lasīt un pārlasīt, bet atbildes tur nav! Tāpēc arī jautā!
Это Вы, Andaz, совсем ничего не поняли. ПНН удерживается с гонорара отдельно, а с зарплаты - это с с зарплаты. И между собой их нечего смешивать.
Aleksja
ПНН с алги и ПНН с гонорара - это разные вещи.
Būtu ļoti pateicīga, ja Jūs atsūtītu likuma pantu un punktu (vai noteikumu), kur tas rakstīts.
С зарплаты удерживается алгас нодоклис - составная часть подоходного налога с населения. Для алгас нодоклиса и предусмотрен необлагаемый минимум по месту выплаты.
С гонорара удерживается иедзивотаю иенакуму нодоклис но цитием иенакумием. Для него другой порядок удержания.
В данном случае минимум применяется к заработной плате. То что не использовано, автор может использовать потом при подаче годовой декларации.
Liepal!
Jums jārēķina IIN no darbinieka algas, ja izveidojas apliekamais ienākums. Jums ta nav. Tādēļ algas saraksta būs izmaksajamā summa(50 mīnus soc.).Par to, beidzotis gadam VIDā jāiesnidz 1. (2.) pielikums 166.noteikumiem uzrādottur tikai neapl.min daļu. Arī darbiniekam to pašu 1.piel
No autoratlīdzības jaietur 25%, piemērojot atbilstīgu attaisn. izdevumus (visbiežāk - 15%). Šo nodokli jaieskaita budžetā līdz 5.datumam VID jāisniedz 1. un 6. pielikums (autoram - 1.) arī līdz 5.datumam(par katru menesi atsevisķi).
Kur rakstīts? IIN likuma 17.pantsveltīts nodokļa ieturēšanai un parskatu iesniegšanai.
Diemžēl, neiztiksiet bez deklarēšanas, jo tam autoram varēja būt arī apgadājamie, kas "neielīda" darba algā.
Deklarācijā to būs iespējams izdarīt.
Tur jau tā lieta, ka autoratlīdzību saņem darbinieks! Kuram maksā arī darba algu! Kā ir šajā situācijā? Likuma 17.pantsatbildi nedod! Tajā par autoratlīdzību runā par fiziskām personām un nevis par darbiniekiem! Un fiziskā persona un darbinieks šī lik.izpratneir divas dāžādas lietas.
Ja darbinieks saņem autoratlīudzību, tad viņam attaisnotos izdevumus vērē neņem!
793.noteikumi
76. Šo noteikumu 73., 74. un 75.punktupiemēro, ja zinātnes, literatūras vai mākslas darbs, atklājums, izgudrojums vai rūpnieciskais paraugs, par kuru saņemta autoratlīdzība (honorārs), nav radīts, izdots, izpildīts vai citādi izmantots darba attiecību ietvaros, kas izriet no darba līguma, vai darba devējs autoratlīdzības (honorāra) saņēmējam nav atlīdzinājis kādu no likuma 10.pantapirmās daļas 4.punktā minētajiem maksātāja izdevumiem.
Vismaz es to tā saprotu.
Закрыть
Краткое описание нарушения