Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aizdevums - Materiali
Sveiki, Gribeeju uzzinaat vai ir tada iespeja:
1. dibinaataajs X ir aizdevis savam uznjemumam naudu, lai nodrosinatu saimniecisko darbibu piemeram 30000 Ls vertiiba
2. Uznjemums ir iepircis pedejos gados materialus, kas it ka nav noratsiti, lai gan gramatvediba tie skiet ir norakstiti, jo likti uz izdevuma kontiem ( 7xxx)...
3. vai ir iespeja -
a) dibinatajam naudas vieta izsniegt materialus
b) ja ir, tad kada veida tiek noverteti materiali - pec iepirkuma cenas, var uzcenot vai ari nolaist zemak ( ka ir izdevigak)
c) ka tas iespaido uznjemuma pelnju/zaudejumu/ kadi nodokli paraditos?
d) ja tas ir iespejams - ka to visu var noskartot?
Paldies par atsaucibu - palidzibu jau ieprieks..
Best Regards
Elviss Pētersons
Ответы (7)
a materiāli kurā gadā iepirkti?? ja pagājušajā tad jābūt uzskaitītiem inventarizācijas aktā?
PVN likums par pašpatēriņu, UIN likums par darbībām ar saistītām personām.
Очень просто, как обычную продажу. И налоги все будут такие же и бумаги все оформляюются также. Только вместо оплаты будет зачет взаимных требований.
Поскольку сделка со связанным лицом, то цен лучше придерживаться рыночных или около того.
nu teoretiski jau pagajusa gada ari ir, zinu, ka jabut kaut kadiem norakstisanas aktiem, bet nu - ir laikam sanacis ka vinjiem nekas tads nav...
Inventarizacijas aksts?
P.S. paldies par atbildem, krieviski rakstito gan es nesaprotu.
Nu tad nekā navaru palīdzēt. Man pa latviešu klaviatūru pirkstiņi slikti kustās. Ļoti ilgi būs jāraksta. Vai man to vajag?
Maija, paldies, izburtoju ko teici, bet es gribuetu zinat, ka tur ar to, ka sie visi materiali, skatos ir norakstiti uz 7xxx, jo reali jau vinji ir norakstiti... he, laikam jau sis variants nesanaks, jo nestav ka krajumi...
Tad nesanāks. Lai pārdot kaut ko nevajadzīgu, vajag nopirkt kaut ko nevajadzīgu.
Var arī likt visus ienākumus no pārdošanas uz pelņu, ja paspējat norakstīt krājumus izdevumos. Būs daudz nodokļu. Labāk būs ja dalībnieks atteiksies no sava parāda. Vismaz iztiksiet bez PVN.
Vispār grāmatvedība (tāpat kā matemātika) ir ļoti loģiska!
Kā jūs to iedomājieties - atdot materiālus, kuru nav! Un nav tāpēc, ka norakstīti! Un norakstīti tāpēc, ka nav!
Закрыть
Краткое описание нарушения