Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

darbinieka aizvietošana uz atvaļinājuma laiku К списку тем

darbinieka aizvietošana uz atvaļinājuma laiku
man grib uzlikt par pienākumu aizvietot kasieri uz atvaļinājuma laiku un samaksa man par to it kā nepienākas

Manā darba līgumā nav minēts šis pienākums, vai tiešām man tas jādara bez atlīdzības???
Pichka
Pichka 15.05.2007 15:20
8 сообщений на сайте

Ответы (10)

Darba likuma ir paredzēta piemaksa par aizvietiošanu.
Nkorole
Nkorole 15.05.2007 15:22
1382 сообщения на сайте
Par papildu darba pildīšanu katrā atsevišķā gadījumā darba devējam un darbinieku ir jāvienojas.
Nkorole
Nkorole 15.05.2007 15:25
1382 сообщения на сайте
paldies!

taisos iet pie priekšniecības runāt, bet nekādi nevaru saņemties! :'( bet nav tas godīgi, jo manu darbu neviens pa šo laiku nedarīs, tas pamatīgi iekavēsies....
Pichka
Pichka 15.05.2007 15:36
8 сообщений на сайте
vai Jums ir amata apraksts?
Larao
Larao 15.05.2007 15:45
6767 сообщений на сайте
Vai Jums kasiere strādā ar EKA? Vai Jums ir atļauja darbam ar EKA?
Larao
Larao 15.05.2007 15:46
6767 сообщений на сайте
Pichka

Galvenie dzīves noteikumi:

1.punkts- Priekšniekam vienmēr taisnība.

2.punkts- Ja priekšniekam nav taisnība, skatīt 1.punktu

Parunājiet gan ar priekšnieku, kas tur ko daudz baidīties.

Nav taču Jūsu priekšnieks droši vien ne lauva un ne lācis, gan jau ka cilvēks vien ir.
Aivars007
Aivars007 15.05.2007 16:36
26984 сообщения на сайте
Larao

jā, kasiere strādā ar EKA un man protams, ka nav tās atļaujas, jo nav jau arī bijusi vajadzība pēc tās....

Aivars007

paldies par atbalstu!!!

... bet vēl neesmu runājusi, jo priekšnieka nav darbā...
Pichka
Pichka 16.05.2007 12:01
8 сообщений на сайте
Larao

amata apraksta man nav, vismaz es tādu neesmu redzējusi, jo droši vien ja tāds būtu, tad man tas būtu jāparaksta, bet mani pienākumi ir uzskatīti darba līgumā un tur nekas nav minēts par kasieres aizvietošanu...
Pichka
Pichka 16.05.2007 12:04
8 сообщений на сайте
Darba likums

56.pants Darba devēja rīkojumu saturs un robežas

(1) Darba devējs ar saviem rīkojumiem darba līguma ietvaros var precizēt darbinieka darba pienākumus.

(2) Darba devējs ar saviem rīkojumiem darba līguma ietvaros var precizēt darba kārtības un darbinieka uzvedības noteikumus uzņēmumā.

(3) Darba devējam nav tiesību prasīt, lai darbinieks veiktu darba līgumā neparedzētu darbu, izņemot šā likuma 57.pantā noteiktos gadījumus.

57.pants Darba līgumā neparedzēta darba veikšana

(1) Darba devējam ir tiesības ne ilgāk kā uz vienu mēnesi viena gada laikā norīkot darbinieku darba līgumā neparedzēta darba veikšanai, lai novērstu nepārvaramas varas, nejauša notikuma vai citu ārkārtēju apstākļu izraisītas sekas, kuras nelabvēlīgi ietekmē vai var ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā. Dīkstāves gadījumā darba devējam ir tiesības norīkot darbinieku darba līgumā neparedzēta darba veikšanai ne ilgāk kā uz diviem mēnešiem viena gada laikā.

(2) Par darba līgumā neparedzētu darbu veikšanu darba devējam ir pienākums izmaksāt atbilstošu darba samaksu, kuras apmērs nedrīkst būt mazāks par darbinieka iepriekšējo vidējo izpeļņu.

Varbūt noder. Ja tas ir tikai uz atvaļinājuma laiku, "kasīties" nevajadzētu - tāpat jau "bērnu dēļ kopā jādzīvo"...
Aivars007
Aivars007 16.05.2007 12:11
26984 сообщения на сайте
Aivars007

bērnu dēļ kopā jādzīvo...

paldies!!!
Pichka
Pichka 16.05.2007 13:31
8 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.