Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
7720 konts
Labdien!
Sakiet lūdzu vai es drīkstu taisit sadu grāmatojumu par saņemtajiem izejmateriāliem: kopējā summa ar PVN ir 100Ls
D7720 K2620 85.00
D5721 K2620 15,00
Ответы (17)
7720 parasti ir konts "Biroja (kancelejas) izdevumi".
Krājumus uzskaita 2.kontugrupā - D-21XX.
Arī summas nav pareizas - ja kopā summa ir 100 lati, tad darījuma summa ir 84,75 Ls, PVN - 15,25 Ls.
Aivars, смотря какой счет у этой фирмы 7720. Для нас - это "Biroja (kancelejas) izdevumi, а у них может быть и Konts par saņemtajiem izejmateriāliem. Но полностью согласна, что darījuma summa ir 84,75 Ls, PVN - 15,25 Ls.
Es saprotu, ka jautājums nav par summu un kontiem,bet par to, vai no bankas var tieši grāmatot šādi. Var, protams, ja ir maz darījumu partneru,bet stabīlākai uzskaitei tomēr caur 5... kontu grupu kā kreditorus, un pie apmaksas slēdzam šo darījumu partneri.
Šādā veidā grāmatvedību var vest firma, kura - pievienojos - pirmkārt ir neliela ar stabilu klientu loku; otrkārt - regulāri un bez kavējumiem var un apmaksā akceptētos rēķinus. Tādu lietu kārtību saglabājot arī paredzamā nākotnē.
Kas attiecas uz piemērā nosauktajām summām - kaut kas jauns un neparasts no grāmatveža skatu loka.
U nas 772.k.administrat.izdevumi,esli materiali izrasxodovani dlja administracii ,to mozno po aktu ix spisatj.
Manas domas bija par to ka vai var kontet sadi caur banku!!!
D7720 K2620
D5721 K2620 Es sadi gramatoju tapec ka man ir internetbanka un apmaksaju uzreiz kad man tiek pieg'adats rekins vai pavadzime. Jautajums: Vai var izmantot kontu 7720 caur banku, neizmantojot kontu 5310\???
ja Jūsu grāmatvedības politikā ir atrunāts, ka norēķinus par šādiem rēķiniem grāmatojat tā, tad grāmatojiet...
manuprāt korektāk ir rēķinus iegrāmatot uz K 5310 un apmaksu D 5310, es tā grāmatoju arī viena mēneša ietvaros saņemtiem un apmaksātiem rēķiniem.
\bet es vienalga nesaprotu kapec ir jagramato uz 5310 un pec tam 7720, gramatvedim tas ir vajadzigs ja vinam nav programmas un lai kontroletu naudu.
Bet manupr'at kam ir gramatvedibas programa tam tas vis nav vajadzigs. Es personigi stradaju ar Tildes Jumis
Jūs kaut ko jaucat "bet es vienalga nesaprotu kapec ir jagramato uz 5310 un pec tam 7720..."
grāmatojumi ir sekojoši
D 7720 izmaksas
D 5721 PVN
K 5310 Norēķini ar kreditoriem - pamatojums saņemtais rēķins
bankas izrakstā - samaksāts rēķins
D 5310 Norēķini ar kreditoriem
K 2620 Naudas līdzekļu konti bankā
nav vispirms uz 5310 un pēc tam uz 7720- ir uzreiz uz 7720 un 5310. Tas ir tikai loģiski, ka saņem rēķinu un iegrāmato to, pēc tam veic apmaksu un iegrāmato apmaksu. Pretējā gadījumā viena no operācijām netiek iegrāmatota vispār. Bet tas ir tikai mans viedoklis, katrs protams izvēlas sev piemērotāko variantu.
Tam nav nozīmes ar kādu programmu strādā! Nozīme ir organizācijai.
Tāpēc jau ir konts 5310 - norēķini ar piegādātājiem, lai uzkrājumu kontā uzkrātu savas saistības.
Principam grāmatvedības uzskaitē ir jābūt vienotam - kāpēc vienu rēķinu grāmatojat uz 5310, bet citus uz izmaksām?!
Īstenībā nedaudz skumji, ja grāmatvedis nesajēdz grāmatojumus
Andaz, nav vērts skumt - tā ir tikai un vienīgi to grāmatvežu problēmas. Viņiem ir dota izvēles iespēja, katyrs pats izlemj.
Gan jau nāks arī apskaidrība.
bet skumīgi ir tas, ka "kāds gudrinieks" māca jauniņos, un tad jauniņajiem nākas ciest
Larao, bet vēl jau ir pašam arī sava galva uz pleciem un šo to palasīt arī der, nevis tikai "gudriniekos" klausīties.
tā jau ir, ka sākumā pašam ir jāizdomā
Закрыть
Краткое описание нарушения