Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Valdes loceklis он же кассир. он же бухгалтер. К списку тем

Olga_star 22.05.2007 21:35
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
Ответы (26)
Man jau arī tas liekas loģiski. Taču iznāk, ka šajā gadījumā es nevaru būt uzņēmuma vadītājs.
30.Uzņēmuma vadītājs, kas grāmatvedību kārto pats (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats. No šī teikuma izriet, ka ja valdē ir vairāki valdes locekļi, tad īpašnieks pats nedrīkst kārtot grāmatvedību.
30.Uzņēmuma vadītājs, kas grāmatvedību kārto pats (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats. No šī teikuma izriet, ka ja valdē ir vairāki valdes locekļi, tad īpašnieks pats nedrīkst kārtot grāmatvedību.

Irubina 26.05.2007 22:14
28 сообщений на сайте
28 сообщений на сайте
Manuprāt, no tā izriet, ka viens no valdes locekļiem var slēgt darba līgumu ar otro valdes locekli par grāmatvedības kārtošanu. Nekur nav teikts, ka dalībnieks nedrīkst strādāt savā uzņēmumā kā algots darbinieks.
Strādājam jau, tikai negribas ar VID par tādām muļķībām kasīties. Kāpēc man būtu jāņem grāmatvedis, ja mans darba lauciņš ir grāmatvedības sistēmu ieviešana - šobrīd apkalpoju ap 30 uzņēmumu un pa 15 gadiem esmu ieviesusi datorsistēmas gandrīz 100 uzņēmumos. Taču vienreiz man VIDs aizrādījumu izteica, tiku gan cauri ar aizrādījumu, tāpēc domāju, ka likumā kaut kas precīzi nav atrunāts par personām, kas ir laulībā - ja jau mūsu ģimenei pieder 100 %, tad likums būtu jāpiemēro tāpat kā viena īpašnieka uzņēmumam.

Irubina 26.05.2007 22:18
28 сообщений на сайте
28 сообщений на сайте
Paldies . Izlasīju - man vinalga liekas ka mūsu likumi ir kaut kāds murgs.Mēs abi ar vīru esam dibinātāji, vīru noformējām par valdes pr-tāju, mani par vales locekli, bez tam mums abiem ir darba līgums - gan par grāmatvedību, gan pārējiem pienākumiem, jo abi arī pelnam to naudiņu.Paldies visiem.

Irubina 26.05.2007 22:30
28 сообщений на сайте
28 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть