Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Par avansa norēķinu personām К списку тем

Par avansa norēķinu personām
Vēl īsti neesmu grāmatvede, bet mani interesē tāds jautājums - cik daudz avansa norēķinu personas var būt uzņēmumā? Es domāju, ir darbinieki, kas par savu naudu pērk, piemēram, kancelejas preces, vēlāk uzņēmums ieskaita darbinieka kontā tieši to konkrēto naudas summu kā "Avansa norēķiniem". Kādi rīkojumi ir vajadzīgi no valdes priekšsēdētāja puses? Bez valdes priekšsēdētāja uzņēmumā tad sanāk vēl 5 avansa noēķinu personas...
Gpk
Gpk 24.05.2007 12:53
6 сообщений на сайте

Ответы (30)

Cik labi labi būtu, ja daudzos gadījumos, pamatotāk kā par šo - pietiktu ar atb. - pupu mizas!

Bet darījumos ar skaidru naudu - diezvai kādreiz tādai kārtībai lemts būs pastāvēt. Ja nu vienīgi... Fui! Domāt pat negribas.

Bet pasapņot var un arī aņņukus šajā sakarā var pastāstīt.

Tādu taču ir ne mazums!
Liepupe
Liepupe 24.05.2007 14:01
нет сообщений на сайте
Divreiz iesitās viens un tas pats!

Pietiek.

Dodos ieelpot spirgto, smaržigo pavasara gaisu!

Liepupe
Liepupe 24.05.2007 14:04
нет сообщений на сайте
Kāzas norit pilnā sparā, bet pēkšņi kāds no viesiem paņem mikrofonu un paziņo:

- Cienījamie kāzu viesi! Es lūgšu mirkli uzmaības!

Visi apklust, bet viņš ar smaidu uz lūpām turpina:

- Tagad. Es vēlos. Lai līgava. Visu klātbūtnē... man uztaisa minetu!

Zālē iestājas kapa klusums, viesi - mēmi.

Un tad lēnām, zobus griezdams, kājās ceļas līgavainis.

Bet viesis sauc:

- Nē, nē, nevis līgavainis, bet tieši līgava!!!

Aivars007
Aivars007 24.05.2007 14:05
26984 сообщения на сайте
Paldies, tad tā lieta uzreiz vienkāršāka liekas

Vienkārši liekas, ka piespiedu kārtā nāksies apgūt grāmatvedību un jo vairāk lasu forumā, jo sarežģītāk tas viss liekas...taisni vai bail sametās, par to, kur grasos iepīties
Gpk
Gpk 24.05.2007 14:06
6 сообщений на сайте
Gpk

Mazāk lasiet forumā - vairāk lasiet likumus, MK noteikumus un VID vēstules.

IMXO

Aivars007
Aivars007 24.05.2007 14:07
26984 сообщения на сайте
Aivars007

Forumā visus likumus, noteikumus un pārējo kāds vismaz izskaidro saprotamā formātā
Gpk
Gpk 24.05.2007 14:13
6 сообщений на сайте
Nu i nu, toties viens izskaidrojums ir diametrāli pretējs kādam citam izskaidrojumam.

Vai Jūs tas apmierina? Mani nē.

Jādomā arī ar savu galvu. Dažkārt.

Aivars007
Aivars007 24.05.2007 14:15
26984 сообщения на сайте
Tātad plāniņš sekojošs - kad vajadzēs tai lietai ķerties noietni klāt, lasīšu visus jūsu nosaukts labumus + ja kaut kas nebūs skaidrs, uztaisīšu aptauju forumā!
Gpk
Gpk 24.05.2007 14:19
6 сообщений на сайте
Pavisam cita runa!

Tas mani priecē.

Es daru tieši tāpat - šeit jautāju tikai tādā gadījumā, ja patiešām visas malas ir izložņātas un atbildi vienalga nav izdevies sameklēt.

Aivars007
Aivars007 24.05.2007 14:28
26984 сообщения на сайте
Nu gan sarakstījāt! Jaunam grāmatvedim tā arī nekas netiks skaidrs.

Vajag visu, kas tika uzskaitīts! Rīkojumu, nolikumu par norēķinu personām, avansa pieprasījumu, atskaiti. Ja čekos nav firmas rekvizīti iesisti, arī direktora parakstu par atļauju izmaksāt. Arī ceļazīmes vai maršruta lapas ar visiem rekvizītiem. Es vienīgi esmu panācis, ka darbinieki vispirms izdod savu naudu, tas mobilizē viņus vismaz čekus salīmēt pēc datumiem, atdot ceļazīmes un laicīgi parakstīties uz manis sagatavotajiem dokumentim, lai saņemtu savu naudu atpakaļ algas dienā. PVN pielikumā tomēr uzrādu visus čekus, izņemot Statoil - tur kopējā summa. Tas atvieglo dzīvi, kad būs nodokļu parbaudes.
Edgars_silis
Edgars_silis 15.06.2007 00:59
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.