Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dividendes
Liekas, k-kur lasīju par to ka dividenžu apjoms nedrīkst pārsniegt iepriekšēja gada peļņu. Bet ES direktīvā atradu, kaīzmaksas akcionāriem nedrīkst pārsniegt kopējo (uzkrāto) peļņu (+ daži nosacījumi). Tātad sanāk, ka ja man peļņa 2006.g. bija 100TLVL, es varu maksāt dividendes 150TLVL? Pieņamam ka citi nosacījumi izpildās.
Kā ir ar LR likumdošanu - vispār neko nevaru atrast (((
Ответы (4)
Vispirms ir lēmums par pārskata gada peļņas sadalīšanu. Ne vienmēr viss iet izmaksai. Kad ir aprēķinātas izmaksājamās dividendes, tad faktisko izmaksu varat veikt arī pēc gada vai diviem. Tās jau ir uzņēmuma saistības pret akcionāriem.
Bet ES direktīvā atradu, ka īzmaksas akcionāriem nedrīkst pārsniegt kopējo (uzkrāto) peļņu.
tās jau vairs nebūs dividendes, bet aizdevums akcionāriem
Ja akcionārs izņem naudu uz paredzamo dividenžu rēķina, tad jārēķina aizņēmuma % un jāpaceļ UIN, bet par jau nopelnītās naudu es nekādus ierobežojumus neesu redzējusi.
mums nesadalīta peļņa ir 300Tlvl, pelņa 2006.g. 100LVL. Tad sanāk, mēs mierīgi varam izmaksāt 150LVL dividendes 2007.gadamaijā.
Vispirms vajag sadalīt to nesadalīto peļņu
Закрыть
Краткое описание нарушения